PDA

View Full Version : Petua Nak menyerang Kuala Koh....



Bullet
15th January 2013, 05:18 PM
Salam ahli2 lubuk semua..

ingin bertanya kepada sedara2 semua,umpan,port,peralatan apa yg perlu dibawa untuk menyerang kuala koh??harap kanda2,sedara2,kawan2 semua dpt memberi sedikit sebanyak tips utk tidak mengumpau kan diri ketika berada disana..:D:D:D

c_en
16th January 2013, 12:06 AM
Bile nak pegi tu....

aquarium
16th January 2013, 12:58 AM
naek bot ke treking??

Bullet
16th January 2013, 02:25 AM
naik bot..raya cine ni nak g..first time nak g ni..tu lah nak bertanye tips2 kat orang2 lama..:)

gelamaikanduri
16th January 2013, 08:55 AM
Na ikutt..

udang
16th January 2013, 09:49 AM
sawit gigil....

moskito
16th January 2013, 10:14 AM
Kola Koh,

Camping equipment, make sure pergi time bukan musim hujan... bahaya kepala air.. rasa2nya time tu okay kot...

Rod & reel...light weight dah ok... dpt satu tica cetus 500..pastu reel size bwh 2500-3000... rod poundage bwh 25 lbs dah okay dah...tali 20-30 lbs,

Sawit bwh lebih, pastu extra satu beg dan letak dlm beg jaring...lenyek2 kan sampai keluar minyak, letak batu utk berat dan campakkan ke tengah sungai. ikat ngan tali utk amik balik jaring tu. Kalau dpt pati sawit lagi terbaekk... boleh jugak bwk cacing, roti, biskut tiger. Ini utk mazhab bottom. Ada yg suruh bwk belalang, ulat pokok dan sebagainya... ini lu suka...

Selalu set benda nie dlm kepala... BONUS kalau dpt KELAH. good luck.

Ramai lagi otai dlm nie..kang diaorang tambah.. aku baru gi 3-4 kali je.

sembilang boy
16th January 2013, 12:30 PM
Menurut botman Kuala Koh skrg nie kelah pon dah makan palet. So pallet jgn lupa bawak. Umpan peberet lampam. Biskut tiger uli dgn tepung utk tengalan. Cooking stove yg pakai botol gas pon kena bawak. Musim hujan nie silap2 xmakan plak sbb kayu api basah. Nak layan udang galah pon bleh tapi kat lubuk jengal jer lah. Pakai cacing.

Good Luck

Bullet
16th January 2013, 01:48 PM
Kola Koh,

Camping equipment, make sure pergi time bukan musim hujan... bahaya kepala air.. rasa2nya time tu okay kot...

Rod & reel...light weight dah ok... dpt satu tica cetus 500..pastu reel size bwh 2500-3000... rod poundage bwh 25 lbs dah okay dah...tali 20-30 lbs,

Sawit bwh lebih, pastu extra satu beg dan letak dlm beg jaring...lenyek2 kan sampai keluar minyak, letak batu utk berat dan campakkan ke tengah sungai. ikat ngan tali utk amik balik jaring tu. Kalau dpt pati sawit lagi terbaekk... boleh jugak bwk cacing, roti, biskut tiger. Ini utk mazhab bottom. Ada yg suruh bwk belalang, ulat pokok dan sebagainya... ini lu suka...

Selalu set benda nie dlm kepala... BONUS kalau dpt KELAH. good luck.

Ramai lagi otai dlm nie..kang diaorang tambah.. aku baru gi 3-4 kali je.


tq bro moskito..kalau pakai braded,ade kaler2 tertentu ke??mana yg lagi afdal,mono or braded??

Bullet
16th January 2013, 01:50 PM
Menurut botman Kuala Koh skrg nie kelah pon dah makan palet. So pallet jgn lupa bawak. Umpan peberet lampam. Biskut tiger uli dgn tepung utk tengalan. Cooking stove yg pakai botol gas pon kena bawak. Musim hujan nie silap2 xmakan plak sbb kayu api basah. Nak layan udang galah pon bleh tapi kat lubuk jengal jer lah. Pakai cacing.

Good Luck

udang pun ade??memang nak ke lubuk jengal pun..antara satu lubuk ke satu lubuk tu boleh trekking ke bro..jauh tak??contoh kalau kami park first di lubuk kaloi,pastu nak ke lubuk jengal mcm mane ye..boleh trekking atau kena deal ngan boatman ke ape ke..maaf le byk tanya..hahahaha....

Bullet
16th January 2013, 01:51 PM
sawit gigil....

alamak..dgr nama pun dah gigil..tu nak kena menuntut tu nak buat sawit gigil...

Bullet
16th January 2013, 01:54 PM
Na ikutt..

marilah..kita serang kuala koh...pestime gi ni..aritu g kenyir ngan tuk ngulu,nasib tak menyebelahi,tegak matahari bila kami kat sana..ni nak try tikam sana pulak..bak kata moskito bonus kalau dpt kelah,untung2 ala bonus awal tahun...

cincai
16th January 2013, 02:13 PM
jgn lupa bawak air Sting...terbaik utk menghilangkan dahaga...
semoga bergumbira disana nanti...Tetuan bullet

c_en
16th January 2013, 02:15 PM
jgn lupa bawak air Sting...terbaik utk menghilangkan dahaga...
semoga bergumbira disana nanti...Tetuan bullet

En bullet boleh berguru dgn tuan cincai ni.....pasal die ade banglo kat kuala koh, lubuk kedah. Kan abg cai kan....

Bullet
16th January 2013, 02:26 PM
huiihh..siap ado banglo..bahaya ni..takde ke hikmat2 dan jurus2 yg boleh dipakai guna disana supaya boleh mengelakkan diri dari terkena saka kumpau tak berpatuk otai2 sekalian??

azraiimatyusoff
16th January 2013, 02:27 PM
Kola Koh,

Camping equipment, make sure pergi time bukan musim hujan... bahaya kepala air.. rasa2nya time tu okay kot...

Rod & reel...light weight dah ok... dpt satu tica cetus 500..pastu reel size bwh 2500-3000... rod poundage bwh 25 lbs dah okay dah...tali 20-30 lbs,

Sawit bwh lebih, pastu extra satu beg dan letak dlm beg jaring...lenyek2 kan sampai keluar minyak, letak batu utk berat dan campakkan ke tengah sungai. ikat ngan tali utk amik balik jaring tu. Kalau dpt pati sawit lagi terbaekk... boleh jugak bwk cacing, roti, biskut tiger. Ini utk mazhab bottom. Ada yg suruh bwk belalang, ulat pokok dan sebagainya... ini lu suka...

Selalu set benda nie dlm kepala... BONUS kalau dpt KELAH. good luck.

Ramai lagi otai dlm nie..kang diaorang tambah.. aku baru gi 3-4 kali je.

fuuhhhhhh......!!!! bila otai legend dah bersuara.... memang ringkas, padat dan penuh berinfomasi.... siap ngan pesanan nasihat.... caya laaa tetuan moskito....!!!! hehehehehe....

areman1978
16th January 2013, 02:30 PM
jgn lupa bawak air Sting...terbaik utk menghilangkan dahaga...
semoga bergumbira disana nanti...Tetuan bullet

Sungguh bermakna pesanan otai Kuala Koh... Hahaha... Pesanan aku bwk le pancang yg kuat...

sembilang boy
16th January 2013, 02:32 PM
udang pun ade??memang nak ke lubuk jengal pun..antara satu lubuk ke satu lubuk tu boleh trekking ke bro..jauh tak??contoh kalau kami park first di lubuk kaloi,pastu nak ke lubuk jengal mcm mane ye..boleh trekking atau kena deal ngan boatman ke ape ke..maaf le byk tanya..hahahaha....

Once kita dah maklumkan kepada perhutanan kat mana lubuk kita nak menginap xelok la kita nak selongkar lubuk lain sbb mgkin lubuk tue dah ada orang yang menginap. Better la ddk diam2 kat lubuk yg kita dah book tue. Kecuali la ddk kat lubuk jengal yg jauh dari orang. Ko nak tracking naik ke hulu ke hilir xde masalah sgt sbb port tue luas. Lgpon kalu dr lubuk lain nak ke lubuk jengal kena cross sungai. Kalau nak adventure skit ko try kautim dgn botman nama Amir. Dia bleh bawa tracking sambil mancing.

Bullet
16th January 2013, 02:38 PM
Once kita dah maklumkan kepada perhutanan kat mana lubuk kita nak menginap xelok la kita nak selongkar lubuk lain sbb mgkin lubuk tue dah ada orang yang menginap. Better la ddk diam2 kat lubuk yg kita dah book tue. Kecuali la ddk kat lubuk jengal yg jauh dari orang. Ko nak tracking naik ke hulu ke hilir xde masalah sgt sbb port tue luas. Lgpon kalu dr lubuk lain nak ke lubuk jengal kena cross sungai. Kalau nak adventure skit ko try kautim dgn botman nama Amir. Dia bleh bawa tracking sambil mancing.

owhh..ok,thanks for the info..ada no contact boatman amir tu tak?? bro sembilang

cincai
16th January 2013, 02:57 PM
jangan sangka ikan...rupanya jenggo laa..
jgn lupa bawa cangkul..cari cacing umpan segala raja umpan....Hihi

http://i601.photobucket.com/albums/tt98/azizancai_photo/DSC_0769.jpg

mat nabil
16th January 2013, 03:09 PM
bawak tali panjang skit. buleh tambat rod. kalu x,esok pg kena buat operasi menyelam.

moskito
16th January 2013, 03:11 PM
Braided apa2 pun okay, elok je orang dpt ikan... saya dulu siap beli tali mono Daiwa Crystal Clear kerana KELAH mmg culas dan bijak. Yg saya buat ialah... guna braided, ikat fg knot sedepa guna varnish, then letak batu hidup, ikat kili...then tali setengah depa ikat mata kail. Ada jugak yg bagitau guna tali mono sama color ngan air... contoh mono color bulu BABOON, Hijau Daun. Tu yg ramai suggest beli Daiwa Crystal Clear color cerah..meaning senang masuk ngan semua color... hehehe.

Otai Legend?? Listen... listen listen... pergi banyak kali, dpt Sebarau je..Kelah tak pernah dpt lagi... hahahaha

Another thing, mata kail guna yg amat tajam... dulu aku beli brand Mustard, tak berapa tajam...ikan lari pun tak hook-up sendiri... Ayaak guna Gamakatsu, tinggalkan rod gi makan, lepas mkn tgk dah kena Kelah 1 kilo lebih... so pentingnya mata yg amat tajam. mata color merah dan hitam. size agak2 cun2 je masukkan mata ke dlm sawit. Nie mungkin Udang Taiko leh share cara ikatan dan mata kail. Dgr dia ada style/ teknik bangsat yg tinggi reputationnya. hehehe.

Bullet
16th January 2013, 03:13 PM
jangan sangka ikan...rupanya jenggo laa..
jgn lupa bawa cangkul..cari cacing umpan segala raja umpan....Hihi

http://i601.photobucket.com/albums/tt98/azizancai_photo/DSC_0769.jpg


Kena setenbai mata udang gak ni..ni dah kira kes serius..

Bullet
16th January 2013, 03:17 PM
ehem2..Tuan Udang yg kacak lagi bergaya,bolehkah sekirenya En tuan udang menurunkan Jurus Bangsat yg dimaklumkan oleh En moskito kepada saya..;;)

cincai
16th January 2013, 03:35 PM
ikatan tu kena belajar dgn man kejor, tuan moskito...'No-Knots'...hihi
mancing udang..mlm aje..sebagai hiburan.. Rajin2 mancing/tanggok anak ikan...lepas tu, buat umpan.. inshAllah, klu rezeki.. berdeseeeeettttttttttt...ummmm

sembilang boy
16th January 2013, 03:47 PM
owhh..ok,thanks for the info..ada no contact boatman amir tu tak?? bro sembilang

'Amir'eka 019 9333868

udang
16th January 2013, 03:47 PM
aper plak teknik bangsat nye..sama jer laaa..kakakakaka
dari segi ikatan/teknik mancing kelah lebih kurang jer ikatan ngan teknik nak mancing ikan lain2..
yg bezanye..mancing kelah ni kena betul2 fokusss..listen..listen..listenn...betul2 fokusss.
jgn buat bising..jgn menggatal nk celup kaki lam air..pasal ikan kelah amat sensitiviti seadanye.
sebolehnye rasuah sawit sebanyak yg mungkin..kasi dia bau dulu..yang jauh kasi rapat dulu..
rod jgn lupa ikat kat pokok..kebanyakan kelah mkn time kita tak perasan pun..tiba2 jer rod terjun..
setting drag jgn longgar sgt..ketakan skit..nnt rod terjun dia terus sangkut.
selamat mencoba..

moskito
16th January 2013, 04:24 PM
terbaekkkkkkk... mmg KELAH ini jenis yg amat sensitive... dulu masa pergi Sungai Sephia... air jernih...baling umpan sawit sikit...anak ikan lain semua terus serang... anak kelah nie pusing je keliling sawit, sekali sekala curi mkn sawit tu...bila saya gerak sikit..anak Kelah tu yg cabut dulu... itu baru anak... mmg jenis sensitive. Listen listen listen, you will learn a lot. hahahaha.

Pancang letak rod kasi setting elok2... jgn pakai lebih kurang je... bwk yg besi lagi baik. bukan selalu KElah nak mkn...make it count.

Another thing, kena berani sikit..malam2 duk tepi sungai (bukan semua orang sanggup tu)... mandi tempat jauh sikit... jgn pakai baju terang, ini semua petua... tapi kalau dah rezeki, buatlah apa pun...dpt jugak. hehehe.

moskito
16th January 2013, 04:25 PM
ikatan tu kena belajar dgn man kejor, tuan moskito...'No-Knots'...hihi
mancing udang..mlm aje..sebagai hiburan.. Rajin2 mancing/tanggok anak ikan...lepas tu, buat umpan.. inshAllah, klu rezeki.. berdeseeeeettttttttttt...ummmm

No knots.... sampai mati pun tak lupa ooo... hahaha.

Bullet
16th January 2013, 04:37 PM
terbaekkkkkkk... mmg KELAH ini jenis yg amat sensitive... dulu masa pergi Sungai Sephia... air jernih...baling umpan sawit sikit...anak ikan lain semua terus serang... anak kelah nie pusing je keliling sawit, sekali sekala curi mkn sawit tu...bila saya gerak sikit..anak Kelah tu yg cabut dulu... itu baru anak... mmg jenis sensitive. Listen listen listen, you will learn a lot. hahahaha.

Pancang letak rod kasi setting elok2... jgn pakai lebih kurang je... bwk yg besi lagi baik. bukan selalu KElah nak mkn...make it count.

Another thing, kena berani sikit..malam2 duk tepi sungai (bukan semua orang sanggup tu)... mandi tempat jauh sikit... jgn pakai baju terang, ini semua petua... tapi kalau dah rezeki, buatlah apa pun...dpt jugak. hehehe.


Sebaik otai gtau bawak pancang..kalau tak,nak buat pancang dari kayu je kat sana..
Halamakk...nak lepak tepi sg sorang2 memalam mcm lepak kat sg wang tu yg tak terlarat tu bang..

Bullet
16th January 2013, 04:40 PM
kat persekitaran lubuk jengal tu boleh ke nak casting..atau jgn buat aktiviti lain selain membottom kelah??

sembilang boy
16th January 2013, 05:01 PM
kat persekitaran lubuk jengal tu boleh ke nak casting..atau jgn buat aktiviti lain selain membottom kelah??

Depan lubuk jengal tue ada pulau. Ko kena randuk skit air utk ke pulau tue. Dr atas pulau tue boleh la ko mencasting tp sambil berdiri sebelah kaki jer. Lepas subuh dah nak kena standby kat pulau tue. Ada sebarau, toman dan kelisa. Tengok nasib korang la apa yg menyambar.

udang
16th January 2013, 05:07 PM
klu nak mancing ebek..bleh try kat lubuk rawa..betul!! ada org pernah dpt..kakakaka

cincai
16th January 2013, 05:15 PM
kena berhati hati dengan musuh.... dia intai aje kat campsite yg tak bejaga...dia minat ikan yg ditambat..
Biawak....klu nasib baik, jumpa biawak berpisau....Hahahahahaaaaaa

Mohican
16th January 2013, 05:33 PM
'Biawak Berpisau'...The Legend....hahaha

Bullet
16th January 2013, 07:25 PM
klu nak mancing ebek..bleh try kat lubuk rawa..betul!! ada org pernah dpt..kakakaka

ebek pun ada..ahahahaha..kang silap2 cencaru pun leh dpt..mau tuk ngulu ngan c_en tetiba je terpacul kat sana kang..

c_en
16th January 2013, 09:42 PM
Aiiiikkkkk kito pulak yg jadi suspect.....boleh tjadi gak tu

sungkai
16th January 2013, 10:50 PM
tetiba teringat pisau lipat yang tertinggal kat kaloi atas....

Bullet
16th January 2013, 11:21 PM
tetiba teringat pisau lipat yang tertinggal kat kaloi atas....

Bahaya tu..kang tetiba teringat nak g amek plak kang..

mofudume
17th January 2013, 09:33 AM
abg cai..kita ada tinggal fly sheet kan???kena pegi ambik tu..nanti ilang...

tuanpg
17th January 2013, 11:14 AM
Terbaik..Perkongsian yang menarik dari sume master2 lubuk..

cincai
17th January 2013, 11:40 AM
abg cai..kita ada tinggal fly sheet kan???kena pegi ambik tu..nanti ilang...

bukan tu aje...dapur cai pun...cai tinggalkan aje kat sana....hihi

tor_kelah
17th January 2013, 02:50 PM
kalau gi time raya cina, kebarangkalian lubuk akan penuh dgn homo sapien...
so kena tetapkan hati, gi sana utk 'berkhelah' sambil mncing kelah...bukan mncing kelah sambil berkhelah...
tp suggest teman, kalau dtg sana awal elok paking kat lubuk kedah...lubuk jengal ni agak kurang selesa terutama utk
mndi manda & amik air utk masak...

mcm tetuan moskito ckp, kalau rajin...tunggu dpn rod mlm˛...sbb byk kes kelah sana mkn mlm...
satu lg, kalau duk lubuk kedah, kena standbai batu ladung triple extra...bukan apa, lepas bnjir ni, takut byk kayu balak
berpindah lubuk...

ellie2705
17th January 2013, 02:56 PM
jangan sangka ikan...rupanya jenggo laa..
jgn lupa bawa cangkul..cari cacing umpan segala raja umpan....Hihi

http://i601.photobucket.com/albums/tt98/azizancai_photo/DSC_0769.jpg


Listen...Listen...Listen...
Abg cai punya cangkul ada kat saya...

Bullet
17th January 2013, 05:33 PM
kalau gi time raya cina, kebarangkalian lubuk akan penuh dgn homo sapien...
so kena tetapkan hati, gi sana utk 'berkhelah' sambil mncing kelah...bukan mncing kelah sambil berkhelah...
tp suggest teman, kalau dtg sana awal elok paking kat lubuk kedah...lubuk jengal ni agak kurang selesa terutama utk
mndi manda & amik air utk masak...

mcm tetuan moskito ckp, kalau rajin...tunggu dpn rod mlm˛...sbb byk kes kelah sana mkn mlm...
satu lg, kalau duk lubuk kedah, kena standbai batu ladung triple extra...bukan apa, lepas bnjir ni, takut byk kayu balak
berpindah lubuk...

kami mungkin akan masuk jumaat pagi..hope port masih kosong la..batu ladung saiz berapa yg sesuai tu??kekuatan tali n perambut berapa nak kena guna??

c_en
17th January 2013, 06:13 PM
Batu no 3, mono 12lb kalau boleh jgn tali jepun, direct terus ke mata daichi 14...sawit sebiji...tunggu je la

Bullet
17th January 2013, 06:35 PM
Batu no 3, mono 12lb kalau boleh jgn tali jepun, direct terus ke mata daichi 14...sawit sebiji...tunggu je la

tenkiu tuan c_en..kang kot kalau ado cencaru kudo bermasalah naik kek sano,den anta s.o.s guna asap yo..:ymdevil:

c_en
17th January 2013, 10:23 PM
Baikkk berita paham

cicakgetah82
18th January 2013, 10:12 AM
Salam ahli2 lubuk semua..

ingin bertanya kepada sedara2 semua,umpan,port,peralatan apa yg perlu dibawa untuk menyerang kuala koh??harap kanda2,sedara2,kawan2 semua dpt memberi sedikit sebanyak tips utk tidak mengumpau kan diri ketika berada disana..:D:D:D


Contact Tuan OPENG,dia pengalaman selama 20 tahun di Kole Koh..kekekeke

pero2kelisa
18th January 2013, 05:40 PM
jgn lupa bawak air Sting...terbaik utk menghilangkan dahaga...
semoga bergumbira disana nanti...Tetuan bullet

Buluh jgn abiskan.. Ingat org belakang.. Haha

Bullet
18th January 2013, 07:28 PM
Buluh jgn abiskan.. Ingat org belakang.. Haha

hahahaha...baghu nak tapau bawak balik umpok aghi ghayo kot nampak yg cantik2 buek lomang bang..dah kono posanan penajo..

pero2kelisa
19th January 2013, 01:57 PM
Petua nak lepak best..
Foil jgn lupa bwk.. Bole lyn ikan stim masak tiram.. Resepi bole tanya abg cai.Katil lipat dgn hammock pun bole bwk.. Bole mancing baring mcm kanda kokoq.. Bwk radio kecik pun ok bole lepak dgr radio thailand.Fly sheet dgn ground sheet jgn tertinggal plak dlm kereta.haru nanti..gambar jgn lupa ambik byk2 post kat lubuk.. Buat ilang rindu kami disini..

Bullet
19th January 2013, 09:33 PM
Petua nak lepak best..
Foil jgn lupa bwk.. Bole lyn ikan stim masak tiram.. Resepi bole tanya abg cai.Katil lipat dgn hammock pun bole bwk.. Bole mancing baring mcm kanda kokoq.. Bwk radio kecik pun ok bole lepak dgr radio thailand.Fly sheet dgn ground sheet jgn tertinggal plak dlm kereta.haru nanti..gambar jgn lupa ambik byk2 post kat lubuk.. Buat ilang rindu kami disini..

ahahaha...insyAllah gmbar itu akan diambil,trip ni ada sorang kameraman ikut..gmbr ikan tu tak tau la lagi..hahaha..

sembilang boy
21st January 2013, 02:17 PM
Kalau ada gambo ikan akan menggugat keimanan tp kalu sekadar gambo lubuk jer atleast hilangkan kerinduan. Hehehehe..

Bullet
21st January 2013, 04:29 PM
insyAllah,report akan menyusul selepas balik dari menyerang..
terima kasih kawan2 utk info2 dan tips2 yg diberi..

Lagi satu nak bertanye lah..barang ape yg dilarang bawa masuk ye..
contoh mcm peralatan memancing ape yg tak leh bawak,barang2 camping apa yg tak dibenarkan masuk..
dgr cerita serbuk sulfur tak leh bawak masukkan??@-)

Bullet
22nd January 2013, 08:04 PM
lampu kabaid bleh bawak ke??

cincai
23rd January 2013, 04:12 AM
tak boleh...

openg
23rd January 2013, 07:59 AM
insyAllah,report akan menyusul selepas balik dari menyerang..
terima kasih kawan2 utk info2 dan tips2 yg diberi..

Lagi satu nak bertanye lah..barang ape yg dilarang bawa masuk ye..
contoh mcm peralatan memancing ape yg tak leh bawak,barang2 camping apa yg tak dibenarkan masuk..
dgr cerita serbuk sulfur tak leh bawak masukkan??@-)


lampu karbait.... bateri keta... bateri muto.... mata bom.... jaring.. jala.. tuba... bom.... keta.. muto.. lori.. bas.... macam2 laaa..... kekekekeke.... gurau jer... tapi list 8 yg depan tu meme betul... SELAMAT BERJUANG.......

sembilang boy
23rd January 2013, 10:36 AM
Eh sulfur xleh ke? Selamba jer bawa masuk sblm nie.

Tali perambut xbleh lebih dr 40lb or 60lb kalu xsilap. Takut korang buat rawai.

udang
23rd January 2013, 11:40 AM
lastik jgn lupa..biawak byk.duk aim jer ikan yg ko tambat tu...

Bullet
23rd January 2013, 04:36 PM
lampu karbait.... bateri keta... bateri muto.... mata bom.... jaring.. jala.. tuba... bom.... keta.. muto.. lori.. bas.... macam2 laaa..... kekekekeke.... gurau jer... tapi list 8 yg depan tu meme betul... SELAMAT BERJUANG.......

Ngeh2..sampai keto bas pun kua nie..ahahaha..tq bang,maap la byk la tanyo an..sobab nak masuk tompek oghang,kono kaji n selidik betul2..kang main terjah yo kang,tak elok..hehe..

Bullet
23rd January 2013, 04:38 PM
lastik jgn lupa..biawak byk.duk aim jer ikan yg ko tambat tu...

bulih ko bawak lastik??ok,nnt den torai utk misi melastik biawak berpisau..

Bullet
23rd January 2013, 04:39 PM
Eh sulfur xleh ke? Selamba jer bawa masuk sblm nie.

Tali perambut xbleh lebih dr 40lb or 60lb kalu xsilap. Takut korang buat rawai.

ahaha..bawk secaro seludop ko tu bang??kang kantoi,mau di suruh kunyah sulfur tu,mau bebuih mulut nnt..
ok,noted bang..tq for your info..

sungkai
23rd January 2013, 10:10 PM
apa benda yang rasa˛ nak bawak, bawak je dulu. yang mana tak boleh nanti dia suruh simpan dalam keta. bagitau la pestaimer....

aquarium
24th January 2013, 03:03 PM
masa aku gi dulu nak lyn trekking habeh kena punggah suma brg lam haversack hehe

selalu nya kami bwk mercun bola utk pakai emegensi bila serempak ngan binatang, takut
gak kantoi kang ingat kami mengebom lak, yg pasti taim tu jaring laa brg larangan

p/s : ucapan utk MJ di selama..dah seratus beb hahaha

Bullet
28th January 2013, 08:32 PM
tq kawan2 utk info dan tips yg diberi..kot kalau ada yg lekat,report akan menyusul nnt..kalau diam jer tu,dah boleh2 masuk dalam liga la kot..

c_en
29th January 2013, 09:32 AM
alah tak yah gi la.....jauh le...

Bullet
29th January 2013, 01:00 PM
alah tak yah gi la.....jauh le...

:-o..ohh tidakkk..nak cari lesen kelah gak ni..asik lepas korang,korang2 je yg dapat..haiiihh..mane leh tahan...

cincai
29th January 2013, 01:37 PM
hihi....niat yg murni tu..lesen kelah. Cer cari lesen lampam k.koh dulu....

c_en
29th January 2013, 02:55 PM
ha....betul kabo abg cai tu.....niat nak carik lampam, sampingan dapat kelah.....tapi tak yah pegi...hehehehehe

udang
29th January 2013, 04:02 PM
kawan fokus tumigale jer klu g kola koh..

Bullet
29th January 2013, 04:19 PM
ngeh ngeh...tu la pasal,angan2 tinggi..lampam pun tak tau dapat ke tak lagi..jom c_en,setenbai..tunggu kat tol gombak 8hb ni..kite serang......

mofudume
29th January 2013, 06:23 PM
kawan fokus tumigale jer klu g kola koh..

tak caye...

Sent from my GT-Santau using Tapatalk 2

c_en
29th January 2013, 07:13 PM
ngeh ngeh...tu la pasal,angan2 tinggi..lampam pun tak tau dapat ke tak lagi..jom c_en,setenbai..tunggu kat tol gombak 8hb ni..kite serang......

Aiseyman.....jln dulu nanti kawan tolong repeatkan mane2 yg tak naik ye

fikri
30th January 2013, 11:06 AM
Kola Koh,

Camping equipment, make sure pergi time bukan musim hujan... bahaya kepala air.. rasa2nya time tu okay kot...

Rod & reel...light weight dah ok... dpt satu tica cetus 500..pastu reel size bwh 2500-3000... rod poundage bwh 25 lbs dah okay dah...tali 20-30 lbs,

Sawit bwh lebih, pastu extra satu beg dan letak dlm beg jaring...lenyek2 kan sampai keluar minyak, letak batu utk berat dan campakkan ke tengah sungai. ikat ngan tali utk amik balik jaring tu. Kalau dpt pati sawit lagi terbaekk... boleh jugak bwk cacing, roti, biskut tiger. Ini utk mazhab bottom. Ada yg suruh bwk belalang, ulat pokok dan sebagainya... ini lu suka...

Selalu set benda nie dlm kepala... BONUS kalau dpt KELAH. good luck.

Ramai lagi otai dlm nie..kang diaorang tambah.. aku baru gi 3-4 kali je.



bawak tiger tu ini kes berat ni

GENOSIDE
31st January 2013, 12:15 AM
satu lagi...rod jangan lupe bawak lebih...kang 'kelah' beso makan buleh patah 3....kekekeke

p/s : nak tunggu kelah malam tu hati mau kering skit...tak caye tanyer c_en....kekeke

c_en
31st January 2013, 12:07 PM
satu lagi...rod jangan lupe bawak lebih...kang 'kelah' beso makan buleh patah 3....kekekeke

p/s : nak tunggu kelah malam tu hati mau kering skit...tak caye tanyer c_en....kekeke

iya...itu betul bangat

Bullet
31st January 2013, 04:32 PM
iya...itu betul bangat

Alamakkkk :-o..cubo jgn takut an oghang yg sedio kalo takut ni poiitt...

Bullet
31st January 2013, 04:34 PM
satu lagi...rod jangan lupe bawak lebih...kang 'kelah' beso makan buleh patah 3....kekekeke

p/s : nak tunggu kelah malam tu hati mau kering skit...tak caye tanyer c_en....kekeke

ahahahah..jgn besar2 sgt bang..takut gak dgr bulih patah sampai 3 tu..

Bullet
31st January 2013, 04:35 PM
Nak minta pendapat dari geng2 yg berpengalaman..tinggal tali je ni yg menjadi kemusykilan..nak pakai braded ke mono yg sesuai??

wak
31st January 2013, 04:40 PM
ngeh ngeh...tu la pasal,angan2 tinggi..lampam pun tak tau dapat ke tak lagi..jom c_en,setenbai..tunggu kat tol gombak 8hb ni..kite serang......

kalo ikut pengalaman dorang lam ni, kalo dapat lampam kuala koh,dapat ijazah kehormat...cerdik bebenor..

Bullet
31st January 2013, 04:46 PM
kalo ikut pengalaman dorang lam ni, kalo dapat lampam kuala koh,dapat ijazah kehormat...cerdik bebenor..

tu la pasal wak..dgr kata lampam kat sana kita tak boleh memperkotak-katikan kan die dgn sewenang2nye..haiihhh..

GENOSIDE
31st January 2013, 06:49 PM
stendbai pelampung kayu...perambut 2lb...mate kail anak ikan...blajo cast sambil tabur pallet...insyaallah buleh dapat ijazah lampam tu....kekeke

p/s : tak caye tanyer Tetuan Dr. Ir. Sungkai PJK; PJL; PJK

Bullet
31st January 2013, 08:07 PM
stendbai pelampung kayu...perambut 2lb...mate kail anak ikan...blajo cast sambil tabur pallet...insyaallah buleh dapat ijazah lampam tu....kekeke

p/s : tak caye tanyer Tetuan Dr. Ir. Sungkai PJK; PJL; PJK

ini cantik ni..soklan bocor..ok..akan diguna pakai..:D..kalau sembat dgn mata tiga dikira fail ke??

c_en
31st January 2013, 09:30 PM
Nak minta pendapat dari geng2 yg berpengalaman..tinggal tali je ni yg menjadi kemusykilan..nak pakai braded ke mono yg sesuai??

Kalau nak stim lebih, mike pakai tali mono le...paling tinggi pun15lb tali org puteh, tali jpn teman tak pernah try....selamat menggigil.....pancing jgn lupe ikat pulak....tali kasi panjang, ikatkan kat ibu jari kaki...copek sikik tokojut ey...terus strike...hahaha

Bullet
31st January 2013, 09:41 PM
Kalau nak stim lebih, mike pakai tali mono le...paling tinggi pun15lb tali org puteh, tali jpn teman tak pernah try....selamat menggigil.....pancing jgn lupe ikat pulak....tali kasi panjang, ikatkan kat ibu jari kaki...copek sikik tokojut ey...terus strike...hahaha

ahahaha..tq tetuan c_en..den akan cubo dapek an ijazah terhormat tesobut..kot kalau datang kole koh tu sungai ey kontang,jgn tanyo kek den napo koring sungai tu..den timbo yo sungai tu umpok elak digolak an berjemaah nnt..

Bullet
7th February 2013, 08:59 PM
Jom Seranggggg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aquarium
8th February 2013, 05:34 AM
selamat berjuang hehe :D

bajeng
9th February 2013, 07:35 PM
alamak alamak...kena tggal lagi...