PDA

View Full Version : LUBUK TREKKER'09



Pages : [1] 2

Sahir
31st January 2009, 02:28 PM
SALAM SEJAHTERA SEMUA....Sekali lagi Lubuk.Net melangkah setapak kehadapan dengan memperkenalkan Lubuk Trekker dalam usaha memperkenalan komuniti Lubuk.Net dimata masyarakat amnya bahawa kaki pancing tidak berkisar kearah budaya "memancing ikan" semata-mata malahan mampu menceburi dunia lasak yang lain seperti sukan lasak pemanduan pancuan 4 roda. Sesungguhnya, alam dan kehidupan saling perlu memerlukan antara satu sama lain.

Dewasa ini, sukan lasak pemanduan kenderaan pacuan empat roda di laluan “off road” atau hutan telah lama bertapak di Malaysia. Namun begitu, penglibatan ahli-ahli dalam sukan ini hanya bagi mereka yang berminat sahaja.Hakikatnya, sukan ini telah menarik minat generasi muda dan menjadi kegilaan warga muda Malaysia walaupun hanya sebagai penonton. Terserlah kebangkitan kelab pancuan 4 roda ibarat cendawan tumbuh selepas hujan di seluruh negara termasuk di ibu kota ekoran keghairahan orang ramai terhadap kehebatan sukan lasak ini dari sudut pemanduan dan kenderaan. Kebangkitan ini disokong dengan kos harga kenderaan itu sendiri yang amat kompetitif harganya dimana mampu dimiliki oleh golongan executive muda.
http://img187.imageshack.us/img187/6006/kartunbuletinlubuk055maif4.jpg (http://imageshack.us)
http://img187.imageshack.us/img187/kartunbuletinlubuk055maif4.jpg/1/w320.png (http://g.imageshack.us/img187/kartunbuletinlubuk055maif4.jpg/1/)
http://i34.photobucket.com/albums/d150/sahir786/4X4%20Lubuk/Image0182.jpg

http://i34.photobucket.com/albums/d150/sahir786/4X4%20Lubuk/Image0471.jpg

Satu perbincangan telah diadakan in Kajang pada bulan Desember 2008 dan ahli-ahli induk kelab ini sebulat suara bersetuju untuk menubuhkan sebuah kelab 4x4 yang di namakan sebagai "Lubuk Trekker” yang bernaung dalam pengurusan AJK Lubuk.Net. Jesteru itu, tanggal 1 January 2009 kelab Lubuk Trekker berjaya ditubuhkan. Pengasas kelab ini ialah Saudara Mohamad Toleh atau dikenali dalam PTT sebagai Belitung.
http://i34.photobucket.com/albums/d150/sahir786/4X4%20Lubuk/Image0461.jpg

Kelab Lubuk Trekker menjelah ke Sungai Kerling, Tanjung Malim.
Tanggal 17hb Januari 2009 Kelab Lubuk Trekker terdiri dari 18 orang ahli telah menjelajah ke Sungai Kerling, Tanjung Malim bagi menjalani ujian sesi pemanduan lasak pancuan 4 roda Lubuk Trekker. Mereka yang telah menjayakan expedisi ini ialah ketua expedisi sdr. Belitung (Mohd Toleh), Kapten Hamidi, dan diikuti oleh ahli-ahli Lubuk Trekker sendiri iaitu sdr. Sebarau (Shamsul Ghau-Ghau), sdr. Tunas, sdr.Tilan (mohd fauzi Samad), sdr.Bogohok (Yusran yusuf), ), sdr.Kembong, sdr.Siakap, sdr.Patin (Ahmad Altajudin Muhamandu) dan beberapa ahli lain. Seramai 18 ahli keseluruhannya yang menaiki kenderan pancuan 4 roda iaitu 4 buah Jeep Cherokee, sebuah Ranger, 2 buah Pajero LO, sebuah Pajero V6, Frontier, sebuah Toyota BJ dan sebuah Courier Ford. Keseluruhan ahli-ahli Lubuk Trekker adalah ahli dalam Lubuk.Net yang mendaftar sebagai rakan PTT.

Taklimat tentang perjalanan disertai infomasi keselamatan amat diutamakan. Peserta wajib meneliti segala aspek keselamtan diri sendiri dan juga kenderaan.
http://i34.photobucket.com/albums/d150/sahir786/4X4%20Lubuk/Image0432.jpg

http://i34.photobucket.com/albums/d150/sahir786/4X4%20Lubuk/Image0124.jpg

http://i34.photobucket.com/albums/d150/sahir786/4X4%20Lubuk/Image0192.jpg

Acara dan kejadian sepanjang perjalanan.....
http://i34.photobucket.com/albums/d150/sahir786/4X4%20Lubuk/Image0422.jpg

http://i34.photobucket.com/albums/d150/sahir786/4X4%20Lubuk/Image0412.jpg

http://i34.photobucket.com/albums/d150/sahir786/4X4%20Lubuk/Image0351.jpg

http://i34.photobucket.com/albums/d150/sahir786/4X4%20Lubuk/Image0281.jpg

http://i34.photobucket.com/albums/d150/sahir786/4X4%20Lubuk/Image0221.jpg

http://i34.photobucket.com/albums/d150/sahir786/4X4%20Lubuk/Image0231.jpg

http://i34.photobucket.com/albums/d150/sahir786/4X4%20Lubuk/Image0202.jpg

VISI Kelab Lubuk Trekker ialah untuk:-
1) Mempromosi sukan lasak pancuan 4 roda
2) Membantu Malaysia dalam usaha memperkenalan alam sekitar kepada mata dunia
3) Memupuk sayangkan alam sekitar kepada generasi muda
4) Melaksanakan kerja-kerja amal dan bantuan kemanusiaan jika diperlukan

MATLAMAT
1) Memahami kepentingan dalam aktivi berkumpulan
2) Memupuk budaya aktiviti sihat dan mencabar
3) Menerap nilai-nilai moral dalam kehidupan melalui aplikasi dalam berkumpulan
4) Menghormati pada kehidupan dan penciptanya

SEMOGA KITA KETEMU LAGI DALAM EXPEDISI YANG AKAN DATANG.
JIKA TUAN-TUAN BERMINAT UNTUK MENYERTAI EXPEDISI LUBUK TREKKER, SILA MENGHUBUNGI SDR BELITUNG DI TALIAN 012-6585 5190

Sekian, terimakasih kerana anda sudi meluangkan masa untuk membaca.
Terimakasih sekali lagi sekiranya anda mempunyai niat dan berhajat untuk menyertai Lubuk Trekker walaupun anda belum berbuat demikian.

danhans
31st January 2009, 02:40 PM
tahniah geng lubuk trekker...lubuk semakin berkembang maju...mahindra tak join ke bung sahir??

Sahir
31st January 2009, 02:42 PM
tahniah geng lubuk trekker...lubuk semakin berkembang maju...mahindra tak join ke bung sahir??
Mahidra saya bukan 4x4....SUV pancuan roda belakang sahaja.....hehehehehehehe

danhans
31st January 2009, 02:47 PM
owhh..gi tu..kena la sambar jeep satu...hehehehe...

ujang
31st January 2009, 05:37 PM
Sailang jimny la selai...tukau tayar lipan.Mencanak naik bukit tu.

Fin-Nor
31st January 2009, 06:10 PM
adoii... menarik tol nih... tapi storm saya stendet jer..... tayar lipan pon takde winch pon takde... leh ker

amejah
31st January 2009, 08:38 PM
yahooo...................

kudinz
1st February 2009, 12:32 AM
Pergghhh... best teramat nih.. tp nk join confirm xmampu.. setakat penonton setia mampu laaa

tapahman
1st February 2009, 10:52 AM
heheh..
wa ingat lubuk trekking..
rupanya trekker..keh keh keh..
sama tapi tak serupa..

err..encik sahir..kalau kita modifaid kaki kita bubuh kaki lipan, buleh kira compom regista tak?
saja bertanya..

Rapala
1st February 2009, 12:12 PM
tahniah geng lubuk trekker...lubuk semakin berkembang maju...mahindra tak join ke bung sahir??
Mahidra saya bukan 4x4....SUV pancuan roda belakang sahaja.....hehehehehehehe

sailang American Jeep watau bOat Jeep selai tetuan bung sahir... baru gempak jadi marshall lubuk trekker... kehh kehh kehhhhhh... :D

madie wizard
1st February 2009, 01:35 PM
nk join2!!! kwn pkai Frontier DIGI bleh??? yg 2 je 4x4 yg ade...kt kuantan nih team kwn ade dlm 9 bijik frontier.. semua DIGI punye... xkan nk bwk msok kancil turbo kot...hehehe

Rapala
1st February 2009, 01:57 PM
nk join2!!! kwn pkai Frontier DIGI bleh??? yg 2 je 4x4 yg ade...kt kuantan nih team kwn ade dlm 9 bijik frontier.. semua DIGI punye... xkan nk bwk msok kancil turbo kot...hehehe

huhhhh!! Orang kuning masuk utan ler.... mau full bar line tipOn 016 kehh kehh kehhhhhhh.... :ymdevil:

lubuk_emas
1st February 2009, 01:58 PM
wwuiiyyyoooo!! kawan pun hanya jadi pembaca setia la, tak mampu lagihhhh

kokoq
1st February 2009, 08:32 PM
Sailang jimny la selai...tukau tayar lipan.Mencanak naik bukit tu.

tok jimny ni 2 pintu je kan...
xde yg 4 pintu ke...?

madie wizard
1st February 2009, 09:52 PM
nk join2!!! kwn pkai Frontier DIGI bleh??? yg 2 je 4x4 yg ade...kt kuantan nih team kwn ade dlm 9 bijik frontier.. semua DIGI punye... xkan nk bwk msok kancil turbo kot...hehehe

huhhhh!! Orang kuning masuk utan ler.... mau full bar line tipOn 016 kehh kehh kehhhhhhh.... :ymdevil:


hahahaha.. kwn cube bwk seramai mgkin org kuning.. kemudahan utk komplot2 msok utan... '' TUKAR LAH KEPADA DIGI 016/0146.... lalalalalalalla.. bersama mu.. walau kemana jua... lalalalalala... hahahahhaha....

sungkai
1st February 2009, 10:23 PM
yang takde ptt bley join ke...?

Sahir
1st February 2009, 11:20 PM
heheh..
wa ingat lubuk trekking..
rupanya trekker..keh keh keh..
sama tapi tak serupa..

err..encik sahir..kalau kita modifaid kaki kita bubuh kaki lipan, buleh kira compom regista tak?
saja bertanya..
Kaki lipan lagi power yek.......tapi perlu semua berkaki lipan...kalau tuan sorang....parah tu!!!! :D

Sahir
1st February 2009, 11:21 PM
tahniah geng lubuk trekker...lubuk semakin berkembang maju...mahindra tak join ke bung sahir??
Mahidra saya bukan 4x4....SUV pancuan roda belakang sahaja.....hehehehehehehe

sailang American Jeep watau bOat Jeep selai tetuan bung sahir... baru gempak jadi marshall lubuk trekker... kehh kehh kehhhhhh... :D
Tak mampu lagi.....nak tanggung Mahindra pun semput...!!! huahuahuahuahuaaaa

Sahir
1st February 2009, 11:23 PM
yang takde ptt bley join ke...?
Boleh...joint dulu... :ymhug:

Rapala
1st February 2009, 11:30 PM
Sailang jimny la selai...tukau tayar lipan.Mencanak naik bukit tu.

tok jimny ni 2 pintu je kan...
xde yg 4 pintu ke...?

kawan tulun jawapkan utk tOk ngulu...
mukan jimny... tapi jimmy maaa.. [suzuki jimmy] kebanyakkan mOdel 2 pintu [kOntOt ckit] banyak ader kat negara kite.. tapi yang 4 pintu [panjang ckit] nie kureng ckit yang ader kat atas jalan.... jiran belakang umah teman ader selai jimmy 4 pintu... dah lama teman dOk nyendeng.. die x mO jual lagik ler... kate nyer "SAYANG WOOOO MAU JUAL" kehh kehh kehhhhhhh... :ymdevil: :ymdevil:

Rapala
1st February 2009, 11:38 PM
Tak mampu lagi.....nak tanggung Mahindra pun semput...!!! huahuahuahuahuaaaa

trade in Mahindra.. sailang ISUZU D'MAX 2.5 tetuan bung sahir... yang baru dalam RM70,000++ teman dah test drive kete nie... memang cun wOOOOO... save minyak.... :D

madie wizard
1st February 2009, 11:49 PM
isuzu dmax xkuat dlm utan.. Dulu kwn da bwk.. byk sgt nk kene wat.. so tukar kepada frontier.. ok dan murah.. triton pon jgn pkai.. maen bandor bleh r.. klau dpt hilux SR lg bgus.. pasti kuat!!

aevilla
1st February 2009, 11:52 PM
bagus tu tahniah...

danhans
1st February 2009, 11:53 PM
hummer ok?? lalalalalalala.....laariiiii

madie wizard
1st February 2009, 11:55 PM
hauff!!! hammer... 550k... larrrrrrrrrrrriiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Rapala
2nd February 2009, 12:03 AM
isuzu dmax xkuat dlm utan.. Dulu kwn da bwk.. byk sgt nk kene wat.. so tukar kepada frontier.. ok dan murah.. triton pon jgn pkai.. maen bandor bleh r.. klau dpt hilux SR lg bgus.. pasti kuat!!

teman x try laks masuk kat Off rOad kat dalam utan... cume maen kat Off rOad semak samun belakang umah jer kuii kuii kuiiiii :ymdevil:
mengkalO hilux SR memang beh giler tapi rege yang x tahan wOOOO :D

kokoq
2nd February 2009, 01:00 AM
isuzu dmax xkuat dlm utan.. Dulu kwn da bwk.. byk sgt nk kene wat.. so tukar kepada frontier.. ok dan murah.. triton pon jgn pkai.. maen bandor bleh r.. klau dpt hilux SR lg bgus.. pasti kuat!!

ramai yg kata hilux ni lasak mengkalo nk redah offroad
cam best je kalu dapat tangkap sebijik...

tuan sahir, geng trekker nih byk ke plan g offroad?

Feroz
2nd February 2009, 09:27 AM
lepas ni jauh la menjelajah ni hehehe

qaharpm
2nd February 2009, 11:36 AM
heheh..
wa ingat lubuk trekking..
rupanya trekker..keh keh keh..
sama tapi tak serupa..

err..encik sahir..kalau kita modifaid kaki kita bubuh kaki lipan, buleh kira compom regista tak?
saja bertanya..

haaaaa.. teman pun ingat gitu... sekali lagi baca, laaaaaaaa.. trekker rupanyer...

kerabat
2nd February 2009, 11:42 AM
ape kata kita listkan model 4x4 mengikut kehandalan dalam hutan + harga + fuel consumtion

madie wizard
2nd February 2009, 12:37 PM
ape kata kita listkan model 4x4 mengikut kehandalan dalam hutan + harga + fuel consumtion

cadangan 2 mmg cantikkkk!!!!

kokoq
2nd February 2009, 01:01 PM
ape kata kita listkan model 4x4 mengikut kehandalan dalam hutan + harga + fuel consumtion

:ymhug: :ymhug:

danhans
2nd February 2009, 01:23 PM
sape yg nak buat list tu??
hehehehehe

madie wizard
2nd February 2009, 01:26 PM
sape pon bleh!!! dptkn info2 yg d kehebdaki...

polo
2nd February 2009, 01:51 PM
bung sahir ajak la abuya join sekali... dia dah pakai pajero tuh... leh la kawe jadi co-pilot... hehehehehe :D

Sahir
2nd February 2009, 02:00 PM
bung sahir ajak la abuya join sekali... dia dah pakai pajero tuh... leh la kawe jadi co-pilot... hehehehehe :D
Insyaalah...abuya pasti berminat tu...

polo
2nd February 2009, 02:25 PM
mahindra tu modified la kasi jadi 4x4... larriiiiiiiiiiiiiii............

Rapala
2nd February 2009, 04:31 PM
mahindra tu modified la kasi jadi 4x4... larriiiiiiiiiiiiiii............

tOh la pasal... sayang seribu kali sayang...... Mahindra kapOOr cuma 2 by 2 jer... :D

Sahir
2nd February 2009, 05:49 PM
mahindra tu modified la kasi jadi 4x4... larriiiiiiiiiiiiiii............

tOh la pasal... sayang seribu kali sayang...... Mahindra kapOOr cuma 2 by 2 jer... :D
Mmg ada Mahindra 4x4...tapi tak mampu nak beli...RM130k.....

Rapala
2nd February 2009, 06:23 PM
kenapa Mahindra??? kenapa tidak BMW X5??? hua.. hua.. huaaahahahaa.... :ymdevil: :ymdevil:


http://img.blogcu.com/uploads/sametpak_2007-bmw-x5_430_1.jpg

http://www.2008bmwx5.com/images/2008-bmw-x5-diesel-photo1.jpg

kokoq
2nd February 2009, 06:30 PM
kenapa Mahindra??? kenapa tidak BMW X5??? hua.. hua.. huaaahahahaa.... :ymdevil: :ymdevil:

kete cangini nk wat offroad sayang wooo... :D ;)

Rapala
2nd February 2009, 06:33 PM
kenapa Mahindra??? kenapa tidak BMW X5??? hua.. hua.. huaaahahahaa.... :ymdevil:

kete cangini nk wat offroad sayang wooo... :D ;)

sajer teman nak kasi racun hua.. hua.. huaaahahahahaaaa... :ymdevil:

kerabat
2nd February 2009, 06:33 PM
ape la sangat ngan X5 ...
nak ambek ni plak

http://www.fantasycars.com/1/News/PorscheSUV/porschesuv.jpg
http://www.whatcar.com/Car/Porsche/Cayenne/29177430313.jpg


It really is common knowledge by now that Porsche has partnered with VW to produce its first ever 4x4 vehicle called Cayenne. It is only now, though, that we get to see a photo of what the new Porsche 4x4 will - most probably - look like and we are bringing it to you here.

The Cayenne is set to hit the road in 2002 and will be powered by two V8s: a normally aspirated 340hp unit and a mightier 450hp twin-turbo one. Sources are confirming that the first ever Porsche SUV will be everything a Porsche should be. Redefining the SUV segment, it is set to combine ultimate off road abilities with very sportscar-like on-road handling.

kokoq
2nd February 2009, 06:36 PM
hayoooo.... #-o #-o

madie wizard
2nd February 2009, 06:42 PM
ape sgt la porh cayene 2.. ni ha baru btol...

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/untitled.jpg

Is the prancing horse set for a run in the country? Apparently, Italian supercar bosses are currently seriously considering the possibility of an off-road Ferrari envious of the success of the Porsche Cayenne. Code-named project F151, the development of a Ferrari SUV appears to be a very real possibility.
It is thought that a Ferrari 4x4 could be a real money-spinner and a partnership with another manufacturer with off-road pedigree could make it a reality. If the F151 gets the green light it will be at least 2010 before it hits the road and it will cost around

kerabat
2nd February 2009, 06:45 PM
kalau semua tak mampu ,..
kita beli ni la plak ..

http://www.legionglobal.net/images/atv%20colors.jpg
http://www.travelizmo.com/archives/can-am-renegade-atv-1.jpg
http://blog.nj.com/ledgerupdates_impact/2007/11/large_ATV.jpg

ATV ( all terrain vehicle )

kokoq
2nd February 2009, 06:48 PM
ape sgt la porh cayene 2.. ni ha baru btol...

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/untitled.jpg

Is the prancing horse set for a run in the country? Apparently, Italian supercar bosses are currently seriously considering the possibility of an off-road Ferrari envious of the success of the Porsche Cayenne. Code-named project F151, the development of a Ferrari SUV appears to be a very real possibility.
It is thought that a Ferrari 4x4 could be a real money-spinner and a partnership with another manufacturer with off-road pedigree could make it a reality. If the F151 gets the green light it will be at least 2010 before it hits the road and it will cost around

bawak ngucap.... jual segala menda tinggal spendar pun x mampu nk boli...
:-s :-s

madie wizard
2nd February 2009, 06:51 PM
klau mcm 2 kte pkat kongsi sorang skit.. bli yg nih!! semua ahlul lubuk bleh naek...

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/1-2.jpg

kokoq
2nd February 2009, 06:54 PM
wow... siap spot rim lg....
kasi drift skit..... :)) :))

kerabat
2nd February 2009, 07:01 PM
agaknye ekzoz dia tu = boleh buat tanak nasik satu kg ..
besau bebenor

madie wizard
2nd February 2009, 07:04 PM
bkn stakat sekilo ni.. seguni pon lepas...

madie wizard
2nd February 2009, 07:08 PM
utk tetuan kokoq yg dgr cite nye nk smbar hilux sr turbo ni.. jd kwn pon tepek la skit utk mmber semangat..

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/2-2.jpg

market secondhand dlm 55k - 65k tgk thn jgk... harap trcapai niat murni 2...

ujang
2nd February 2009, 07:55 PM
Kalo kira nak yang paling kuat untuk masuk utan...buldiozer rantai ler...ato traktor tolak tanah tu.Buleh buat track terus....yang lain ikut kat belakang.

danhans
2nd February 2009, 08:09 PM
Kalo kira nak yang paling kuat untuk masuk utan...buldiozer rantai ler...ato traktor tolak tanah tu.Buleh buat track terus....yang lain ikut kat belakang.

:)) :)) pastu terus pasang tar...next trip kancil standard pun bleh ikut

Rapala
2nd February 2009, 10:05 PM
klau mcm 2 kte pkat kongsi sorang skit.. bli yg nih!! semua ahlul lubuk bleh naek...

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/1-2.jpg

umphh mak aaiiii... mengkalO yang nie buat masuk utan.. mau bertempiaran lari 100m mak bapak gajah.... :)) :))

Rapala
2nd February 2009, 10:09 PM
kalau semua tak mampu ,..
kita beli ni la plak ..

http://www.legionglobal.net/images/atv%20colors.jpg
http://www.travelizmo.com/archives/can-am-renegade-atv-1.jpg
http://blog.nj.com/ledgerupdates_impact/2007/11/large_ATV.jpg

ATV ( all terrain vehicle )

mengkalO yang nie.. memang sempOi abis... semua tempat die bOleh belasah... cume satu jer x leh... x leh crOss kat air yang dalam dan berarus deras... :D

madie wizard
2nd February 2009, 10:45 PM
Kalo kira nak yang paling kuat untuk masuk utan...buldiozer rantai ler...ato traktor tolak tanah tu.Buleh buat track terus....yang lain ikut kat belakang.


jd kwn cadangkn tok start la wat 1 tabong utk lubukian bli buldozer 2.. kwn bleh sponser airbrush nnti.. mcmane???

madie wizard
3rd February 2009, 02:47 AM
ni pon utk tetuan kokoq supaya lebih semangat lg utk memiliki TOYOTA HILUX SR TURBO.. kwn bkk2 la folder gambor2 lame.. last2 jumpe la gambor2 ni..
lihat la team org kuning (DIGI) bwk SR TURBO msok taman negara Kuala Tahan.. Lasak,hebat,kuat... lalalalalalala... bersamamu... walau kemana jua.. lalalalala...

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/Image550.jpg

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/Image554.jpg

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/Image553.jpg

iklan skit.. jumpe la hamba Allah ni bwk durian..

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/Image406.jpg

Sahir
3rd February 2009, 07:48 PM
Jom masuk hutan.......
http://i34.photobucket.com/albums/d150/sahir786/Klang%20Gate/_DSC0037.jpg

kokoq
3rd February 2009, 08:28 PM
Jom masuk hutan.......
http://i34.photobucket.com/albums/d150/sahir786/Klang%20Gate/_DSC0037.jpg

bile next trip tuan sahir?
mengkalu xde 4x4 nih leh join gak ker?

tq madie, racunnzzzz.....
kene nk pujuk KDN bg green lite

madie wizard
3rd February 2009, 10:29 PM
KDN 2 senang jek.. bg rantai emas besor 1, gerenti bg bli nye... hehehe...

Sahir
4th February 2009, 07:43 PM
Jom masuk hutan.......
http://i34.photobucket.com/albums/d150/sahir786/Klang%20Gate/_DSC0037.jpg

bile next trip tuan sahir?
mengkalu xde 4x4 nih leh join gak ker?

tq madie, racunnzzzz.....
kene nk pujuk KDN bg green lite
Boleh belake.......sewa sebiji sehari RM150.....

ujang
8th February 2009, 10:25 AM
Hujung minggu nih Lubuk trekker akan recce jalan ke lubuk kelah di ulu sungai tembat.Selepas itu ekspedisi 4x4 kelah ulu tembat akan di adakan secara berperingkat.Sesiapa lagi yang mempunyai 4x4 dan berminat nak join sila catat nama dan jenis kereta anda/standard atau dah upgrade/ada winch atau tidak serta peralatan berkhemah yang anda ada.Kmai akan membuat database Lubuk trekker dan memudahkan kita menyusun trip off road.tengkiu.

sungkai
8th February 2009, 10:52 AM
sungkai - susuki witala stended. camping gear lengkap....

sungkai
8th February 2009, 10:55 AM
Hujung minggu nih Lubuk trekker akan recce jalan ke lubuk kelah di ulu sungai tembat.
ahad petang dah nak kena gi pasir gudang pulok. ce bagi detail sket. kot2 masih ada harapan nak menyelit. ...

ujang
8th February 2009, 11:46 AM
Mesti sempat punya....ari sabtu kita balik.

madie wizard
8th February 2009, 02:59 PM
kwn berminat je.. tgk jadual keje dulu... kwn kompom dlm mase terdekat.. hehehe...

kwn ade frontier.. tyr da tyr lipan..

madie wizard
8th February 2009, 03:50 PM
sblom 2....

Pahang, Sabtu 7 /feb/ 2009... dudok umah xtau nk wat pe... tringgat psl lubuk area sg lembing... dlm kepala masih ade lg kah lubuk2 yg berpotensi utk casting sebarau & mnjejak Kelah... utk mnjawab kepeningan ni.. kwn pon bersama 2 ahli komplot yg nk g jln2 dlm utan.. gerak dr bandar kuantan lbih kurang jam 2 ptg.. mcm biase, dgn sehelai Nissan Frontier & seketol set casting Daiwa bserta beberapa gewang,spoon,spinner...

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC01341.jpg

sdikit info : Sg Lembing dulunya d kenali sbgai tempat lombong bijih ..mempunyai lombong bwh tanah terpanjang d dunia ketika itu...sampai skang dpt d lihat beberape terowong di skitar tepi jln.. tgglan lame pon masih byk terdptnye d sini.. mmg maju 1 ketika dulu.. byk jgk pemancing2 d skitar Kuantan ni yg berjaya dptkan kelah d kawasan ni.. skang byk pembangunan d kwasan ni.. kampong2 org asli pon da maju.. dgn ade nye empangan baru(lupe name) utk mengelak banjir d kawasan sekitar..

dr bndar kuantan ke sg lembing mngambil mase lbih kurang 45minit.. sampai d sungai Sg lembing.. klau anda semua bercadang utk bermlm d dlm hutan, d nasihatkn wat pndftaran d balai polis berhampiran jln masok utk sebarang kemungkinan..

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC01346.jpg

laluan utk ke destinasi ''Sungai Jin'' penoh dgn pokok tepus & resam d kiri kanan jalan.. mnjadi laluan kepada 4x4 utk aktiviti lasak & org2 asli d sekitar utk mncari rezeki d hutan..

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC01347.jpg

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC01349.jpg

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC01351.jpg

pemandangan lubuk dr atas bukit stlah hampir 17 kilometer d dlm hutan...

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC01353.jpg

tiba d lubuk yg pertama, lubuk nampak cantik.. dpt d lihat anak2 sebarau & susur batang bermaen air...

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC01356.jpg

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC01355.jpg

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC01354.jpg

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC04153.jpg

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC04155.jpg

stelah 1 jam lbih & bmcm gewang yg d gunakan.. tiada sambutan dr penghuni sungai.. kwn ambil kputusan utk mncari spot2 yg lbih brpotensi..

trek ke hulu lbih mncabar, lbih kurang 25 kilometer ke dlam hutan jlan yg sempit dan penoh dgn pokok resam.. smpai ke lubuk yg ke 2..
mcm biase mmg byk dpt d lihat ikan2 bermaen air.. sebarau, susur batang.. kdg2 anak2 kelah & tegas bermaen air menandakan slamat dtg ke lubuk.. hehehe.. dlm otak kwn best ni.. sebarau..!!!... byk jgk kwn lihat org2 asli mmncing d kawasan ni...

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC01358.jpg

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC04157.jpg

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC01361.jpg

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC01363.jpg

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC04156-1.jpg

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC04158.jpg

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC04163.jpg

tiada jgk smbutan dr penhuni lubuk ni.. ari pon sudah hampir gelap.. mase pon terhad utk mnjejak lubuk2 d skitar ni.. trpakse kluar dr sini.. walau mcmane pon kwn brpuas ati, kerana, dpt jgk mnjejaki lubuk d kawasan ni..

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC01364.jpg

hasil utk hari ni.. casting = 0+berhelai2... teknik buluh = 1 C&R....


kwn pon xtau name ikan ape nih!!! sape2 tau???

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC04160.jpg

hasil casting yg berhelai2.....

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC01367.jpg

kbetulan mase nk kuar dr Hutan 2,kwn nmpak org2 asli bwk petai ni.. kwn pon bli la... spoloh hinggit!!!

ade mase kwn akan update lg tentang Sg lembing ni...

sekian...

kudinz
8th February 2009, 05:46 PM
http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC04160.jpg

Ishhh ikan ape tuh.. nk kata sebarau bukan sbb warna kuning.. xpon sebarau kena demam kuning.. :D

lubuk_emas
9th February 2009, 02:10 AM
wwuiiyyyooo ok la tu tetuan madie semangat!!!
gebu gilezz petai tu, makan dengan budu campur tempoyak ggrrrhhhhhh

Fin-Nor
9th February 2009, 02:21 AM
Uiks... cam lampam kuning jer tuh... kuikuikui

Kawan ade Mitsu Storm enjen stendet, tayar AT aje.... barangan kemping ... takberapa nak ade.. tapi leh usahakan... huuhhuhu

madie wizard
9th February 2009, 02:39 AM
Uiks... cam lampam kuning jer tuh... kuikuikui

Kawan ade Mitsu Storm enjen stendet, tayar AT aje.... barangan kemping ... takberapa nak ade.. tapi leh usahakan... huuhhuhu
bleh da 2.. PM tok ngulu klau nk ikot.. pasti kan enjin d servis.. kjadian sblom ni pon mitsubishi storm la yg pecah enjin...

ujang
9th February 2009, 08:32 AM
Untuk eksplore ulu Tembat nih tak perlu upgrade sangat 4x4 tu...dapat yang macam ni pun dah kira boleh dah..ngeh ngeh ngeh.
http://img7.imageshack.us/img7/7147/image023oo2.jpg (http://imageshack.us)
http://img7.imageshack.us/img7/image023oo2.jpg/1/w640.png (http://g.imageshack.us/img7/image023oo2.jpg/1/)

madie wizard
10th February 2009, 11:38 PM
amboi.. yg ni mmg boleh sgt2..

madie wizard
11th February 2009, 12:50 AM
ujang....Kalo kira nak yang paling kuat untuk masuk utan...buldiozer rantai ler...ato traktor tolak tanah tu.Buleh buat track terus....yang lain ikut kat belakang.

yg mcm ni la agaknye yg dimaksudkan oleh tok ngulu kte 2.. =))

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/untitled-1.jpg

ujang
11th February 2009, 12:57 AM
arrrr...yang ni la best.sapa2 ada elok bawak ni.senang sket kita...tak payah pakai winch.kalo area yang lumpur dalam...masukkan jer 4x4 kita tu dalam penyodok dier.

kudinz
11th February 2009, 04:10 AM
=))

lubuk_emas
11th February 2009, 07:35 AM
ganahhh, ganah hahahahaha

madie wizard
14th February 2009, 04:18 AM
kehkehkeh....

golden fish
14th February 2009, 09:05 PM
salam, semua...dah lama sangat x buka reply mana2 topik..selalu baca je
bila tgk topik lubuk trekker, mmg seronok sebab saya pun minat...tp belum mampu
nak ada 4x4 ni...tp setakat motocross & cubcross tu paling saya layan...memancing ke sungai2 kat sg kawa hulu lepar naik motosikal jenis ni,,

gambar banyak,,tp x tau nak load dalam forum ni

madie wizard
15th February 2009, 03:09 AM
salam, semua...dah lama sangat x buka reply mana2 topik..selalu baca je
bila tgk topik lubuk trekker, mmg seronok sebab saya pun minat...tp belum mampu
nak ada 4x4 ni...tp setakat motocross & cubcross tu paling saya layan...memancing ke sungai2 kat sg kawa hulu lepar naik motosikal jenis ni,,

gambar banyak,,tp x tau nak load dalam forum ni


kwn pon byk gk dgr citer psl sungai2 area lepar ni.... bleh bg info tentang tmpat 2???? senang utk kwn g wat survey lubok2 area 2... 4x4 lepas x masok????

ujang
16th February 2009, 02:57 PM
LUBUK TREKKER
------------------------------------------------------------------------
http://img442.imageshack.us/img442/3276/tembat006ss1.jpg (http://imageshack.us)
http://img442.imageshack.us/img442/tembat006ss1.jpg/1/w640.png (http://g.imageshack.us/img442/tembat006ss1.jpg/1/)
http://img12.imageshack.us/img12/6189/tembat005vc9.jpg (http://imageshack.us)
http://img12.imageshack.us/img12/tembat005vc9.jpg/1/w640.png (http://g.imageshack.us/img12/tembat005vc9.jpg/1/)
http://img15.imageshack.us/img15/604/tembat028eb6.jpg (http://imageshack.us)
http://img15.imageshack.us/img15/tembat028eb6.jpg/1/w640.png (http://g.imageshack.us/img15/tembat028eb6.jpg/1/)

ujang
16th February 2009, 03:08 PM
http://img210.imageshack.us/img210/3650/tembat030eg2.jpg (http://imageshack.us)
http://img210.imageshack.us/img210/tembat030eg2.jpg/1/w640.png (http://g.imageshack.us/img210/tembat030eg2.jpg/1/)
http://img18.imageshack.us/img18/9061/tembat031pm8.jpg (http://imageshack.us)
http://img18.imageshack.us/img18/tembat031pm8.jpg/1/w640.png (http://g.imageshack.us/img18/tembat031pm8.jpg/1/)

Memang boleh tahan dan kebarangkalian untuk tergolek pun amat tinggi.Nasib baik tak ujan jer....
Nampak tak pucuk-pucuk pokok balak kat belakang tu.Bayangkan lah dalam nyer gaung tu.
http://img17.imageshack.us/img17/2041/tembat018ol2.jpg (http://imageshack.us)
http://img17.imageshack.us/img17/tembat018ol2.jpg/1/w640.png (http://g.imageshack.us/img17/tembat018ol2.jpg/1/)

madie wizard
16th February 2009, 03:15 PM
bleh tahan jgk trek kt area sg tembat ni...

ujang
16th February 2009, 03:22 PM
Tu pun si Belitong kata tak cukup power lagi.Dia nak jek body naik lagi 7 inci..pasang winch dan nak redah Tembat hingga ke titisan petrol terakhir.
http://img207.imageshack.us/img207/1669/tembat157kr5.jpg (http://imageshack.us)
http://img207.imageshack.us/img207/tembat157kr5.jpg/1/w640.png (http://g.imageshack.us/img207/tembat157kr5.jpg/1/)

Rapala
16th February 2009, 03:28 PM
tetuan madie wizard... biler kite laks nak kOmplOt nak pi menyerang lubuk tOh???

madie wizard
16th February 2009, 03:44 PM
tetuan madie wizard... biler kite laks nak kOmplOt nak pi menyerang lubuk tOh???

kwn dlm plan ni.. kwn msok kenyir 20 ni.. pastu kluar 22... kwn igt nk g usha2 dulu... tgk dulu keadaan.. tp dr tgk tok ngulu punye gmbo... xsukar mane trek die.. so.. bile2 mase je bleh g klau dpt cuti... tetuan rapala mcm brminat jek... hehehe...

Rapala
16th February 2009, 03:50 PM
tetuan madie wizard... biler kite laks nak kOmplOt nak pi menyerang lubuk tOh???

kwn dlm plan ni.. kwn msok kenyir 20 ni.. pastu kluar 22... kwn igt nk g usha2 dulu... tgk dulu keadaan.. tp dr tgk tok ngulu punye gmbo... xsukar mane trek die.. so.. bile2 mase je bleh g klau dpt cuti... tetuan rapala mcm brminat jek... hehehe...

mau x minat... cume teman x der kenderaan 4x4 nie.. mengkalO x dah lama pi sOwang² masuk utan... mengigil pale lutut tengOk sume gambO tOh.... kess kess kesssss :ymdevil:

madie wizard
16th February 2009, 03:55 PM
mau x minat... cume teman x der kenderaan 4x4 nie.. mengkalO x dah lama pi sOwang² masuk utan... mengigil pale lutut tengOk sume gambO tOh.... kess kess kesssss



amboi... jgn la g sorg2.. ajak la kwn skali... lg best!!!

Rapala
16th February 2009, 03:57 PM
mau x minat... cume teman x der kenderaan 4x4 nie.. mengkalO x dah lama pi sOwang² masuk utan... mengigil pale lutut tengOk sume gambO tOh.... kess kess kesssss



amboi... jgn la g sorg2.. ajak la kwn skali... lg best!!!

teman nO hal punyer... tapi kena tengOk plak biler hari kejadian tOh... nak kena ejes taim kije dulu.... :D

madie wizard
16th February 2009, 04:03 PM
mau x minat... cume teman x der kenderaan 4x4 nie.. mengkalO x dah lama pi sOwang² masuk utan... mengigil pale lutut tengOk sume gambO tOh.... kess kess kesssss



amboi... jgn la g sorg2.. ajak la kwn skali... lg best!!!

teman nO hal punyer... tapi kena tengOk plak biler hari kejadian tOh... nak kena ejes taim kije dulu.... :D


btol 2.. kwn pon sibok je mmnjang skang ni.. nk g kenyir ni pon curi2 mase je ni... nnt kwn mmg nk ikot jgk tok ngulu ni msok tembat ni... ketar bdn tgk gmbo2 diorg...

golden fish
19th February 2009, 06:04 PM
bro madie,,,kawan tahunbaru cina baru ni masuk Gunung Ais (org kata dalam kawasan hulu Taman Negara)...dgn geng Kelab Motosikal Lasak Lepar Utara (kelab kampung kawan ni) dgn Kelab Motosikal Lasak Pahang....semua sekali 54 biji motocross+4 biji 4x4 (utk bawak makanan, khemah, kain baju)....Total peserta 67 orang...meriah sungguh 2 H 1 Malam dalam hutan...

location Gunung Ais mmg boleh bawak 4x4...kebetulan masa kami masuk tu jumpa geng 4x4..tanya dari Temerloh, maran, KL......sungai yg ada potensi kelah memang ada...syoknya kalau naik cross ni boleh jumpa lubuk yg org x boleh jejak dgn 4x4.....nanti ada masa kawan belajar uploadkan gambar...

madie wizard
19th February 2009, 06:08 PM
bro madie,,,kawan tahunbaru cina baru ni masuk Gunung Ais (org kata dalam kawasan hulu Taman Negara)...dgn geng Kelab Motosikal Lasak Lepar Utara (kelab kampung kawan ni) dgn Kelab Motosikal Lasak Pahang....semua sekali 54 biji motocross+4 biji 4x4 (utk bawak makanan, khemah, kain baju)....Total peserta 67 orang...meriah sungguh 2 H 1 Malam dalam hutan...

location Gunung Ais mmg boleh bawak 4x4...kebetulan masa kami masuk tu jumpa geng 4x4..tanya dari Temerloh, maran, KL......sungai yg ada potensi kelah memang ada...syoknya kalau naik cross ni boleh jumpa lubuk yg org x boleh jejak dgn 4x4.....nanti ada masa kawan belajar uploadkan gambar...


bgus 2... tepekkan la gmbo2 nye.. kwn ni biase msok pkai 4x4... tgk2kan la lubok2 kt situ.. tok ngulu pon nk ikot ni klau ade gmbo2 racun maha hebat dr tetuan..

ujang
20th February 2009, 10:08 AM
tapi kawan rasa kalo dah 67 orang kat tepi sungai tu...jangan kata kelah...rimau ngan gajah pun lari hihihihihi.

openg
20th February 2009, 09:49 PM
tapi kawan rasa kalo dah 67 orang kat tepi sungai tu...jangan kata kelah...rimau ngan gajah pun lari hihihihihi.

=))

golden fish
20th February 2009, 11:53 PM
x pun boleh tgk video kami kat youtube (presiden kelab Kelab Motosikal Lasak Lepar Utara yg masukkan) type nama xpdc gunung ais,,,

mmg le kelah lari,,,tp jgn risau bab motor @ 4x4 ni x semua yg suka mancing....

airputehkelah
22nd February 2009, 12:20 AM
Tu pun si Belitong kata tak cukup power lagi.Dia nak jek body naik lagi 7 inci..pasang winch dan nak redah Tembat hingga ke titisan petrol terakhir.
http://img207.imageshack.us/img207/1669/tembat157kr5.jpg (http://imageshack.us)
http://img207.imageshack.us/img207/tembat157kr5.jpg/1/w640.png (http://g.imageshack.us/img207/tembat157kr5.jpg/1/)
Ada winch boleh lah bawak tuan kereta ni ke tempat kawan aku sangkut seminggu dalam hutan, walau pun tayar dah lipan dan winch pulak burn.Winch rece dan sweeper plak tu.Kelah kompom ada.

lubuk_emas
22nd February 2009, 03:59 AM
ganahhhh, ganahhhh... B-)

ujang
22nd February 2009, 07:20 AM
Tu pun si Belitong kata tak cukup power lagi.Dia nak jek body naik lagi 7 inci..pasang winch dan nak redah Tembat hingga ke titisan petrol terakhir.
http://img207.imageshack.us/img207/1669/tembat157kr5.jpg (http://imageshack.us)
http://img207.imageshack.us/img207/tembat157kr5.jpg/1/w640.png (http://g.imageshack.us/img207/tembat157kr5.jpg/1/)
Ada winch boleh lah bawak tuan kereta ni ke tempat kawan aku sangkut seminggu dalam hutan, walau pun tayar dah lipan dan winch pulak burn.Winch rece dan sweeper plak tu.Kelah kompom ada.

itu sudah pasti pokwel.....winch akan di pasang lam dua-tiga minggu lagik. :ymdevil:

tunjang
23rd February 2009, 01:02 PM
WAAAA MENCABAR SUNGGUH....

kapten hook
24th February 2009, 04:05 PM
WAAAA MENCABAR SUNGGUH....

sabo tetuan tunjang...xlama lagi dah...ehem2.. :))

golden fish
24th February 2009, 09:20 PM
Ini gambar masa XPDC Cabaran lasak Gunung Ais 25-26 Jan lalu..maaf sebab gambar x ikut turutan

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04690.jpg
antara laluan yang mencabar menuju gunung ais

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04749.jpg
Disebabkan kem balak dah penuh dengan gang kami yg ramai,,,terpaksalah team 4x4 dari temerloh ni kena pasang khemah di tepi tebing sungai.

golden fish
24th February 2009, 09:26 PM
lagi gambar XPDC Kelab motosikal Lasak Lepar Utara & Kelab Motosikal Lasak Pahang ke Gunung Ais (area Banjaran Tahan)

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04605.jpg
cabaran berliku, naik bukit+jalan licin+selut tebal

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/2pic.jpg
antara peserta terakhir bersiap sedia melepasi Sg Song (Sg besar yg pertama menuju ke Gunung Ais)

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04639.jpg
salah satu dari 4 kenderaan 4x4 cuba melepasi Sg Song yg dalam airnya...akibat hujan di kawasan hulu....

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04621.jpg
geng motocross bersiap meneruskan perjalanan

golden fish
24th February 2009, 11:31 PM
Lagi gambar...harap team lubuk seronok berkongsi kemeriahan XPDC kami

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04843.jpg
Ahli Kelab Motosikal Lasak Felda Lepar Utara (KMLLU)...sepatutnya ramai lg, tp diorang pecut laju sangat...kawan yg dok kt depan..buat peace....

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04589.jpg
tgh tunggu geng lain yg belum sampai di check point pertama, sempadan ladang sawit Felda Lepar Utara 12 dgn kawasan hutan...

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04675.jpg
Suzuki Jimmy dgn tayar lipan.....jalan berselut tebal sebab syarikat balak baru tolak tanah+hari hujan...tapi rata2 geng xpdc cakap...inilah yang paling kami cari...trek ke gunung ais memang best...

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04600-1.jpg
PEACE buat semua pencinta sukan lasak....especially motocross & 4X4

madie wizard
24th February 2009, 11:52 PM
ok da tu...

patin
25th February 2009, 11:46 PM
memang memberikan satu kepuasan......syabas lubuk trekker.......

kokoq
26th February 2009, 02:23 PM
syok... syok... :-bd :-bd

golden fish
26th February 2009, 06:31 PM
lagi gambar utk tatapan geng2 lubuk.....

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04880.jpg
disebabkan lori balak ni lambat sgt..kami pun xder pilihan...takkan nak follow belakang dia..bila nak sampai...potong kiri kanan...dalam hutan mana ada polis trafik.... :D :D :D

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04881.jpg
potong jgn tak potong...

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04882.jpg
fuhh...bila dah lepas..lega betul

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04858.jpg
Team motocross kg kawan.

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04771.jpg
BKZ dan 'Honda CR250' (jgn keliru..ini sebenarnya motor Suzuki RG Sports je...cun brader dari Maran ni modified..tanya berapa kos habis buat ni...lebih RM7K utk luar sahaja...fuhh dah boleh angkat BKZ sebijik.)

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04758.jpg
Geng 4X4 dari Temerloh.

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04669.jpg
inilah motor milik kawan...motor lama ....Suzuki TS ER125 yg dah bikin...adik kawan yg tunggang masa ni. kawan amik gambar dia..nak beli cross CC besar belum mampu...tunggulah kalau ada rezeki nak sambar juga sebijik

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSCN0379.jpg
hari kedua...trek laluan menuju ke gunung ais...peserta XPDC tgh rehat kejap

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04746.jpg
Sungai di sepanjang laluan ke gunung ais...cun sungai ni,,,walaupun agak keruh sikit, tp pekerja kt kem balak cakap ikan kelah masih banyak...tp kena turun ke hilir @ naik kehulu sikit..

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSCN0398.jpg
Sungai Keruak,,sungai besar yg ke-4 kami redah dalam xpdc ini.

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSCN0422.jpg
bergambar berlatar belakangkan puncak gunung ais...sampai kat kaki gunung pun cukuplah..sejuk mata memandang..lagipun mana boleh motocross boleh naik kes ana..hi..hi..sejuk mata memandang panorama hutan & gunung.

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04764.jpg
sungai yg cantik....insyallah ada masa nak pergi ke sini...camping 3 hari sambil mancing...

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04730.jpg
ada jambatan, adalah sungai..ada sungai adalah ikan...tp geram betullah, sebab masa mencemburui sgt..

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04762-1.jpg
Awal pagi salah seorang geng xpdc lepas gian membaling gewang berhampiran kem balak, tempat kami bermalam,tp x hasil...pekerja kongsi balak cakap mana ada ikan bang kat sini...kalau nak kenalah jalan jauh sikit ke hulu @ kehilir baru jumpa lubuk...jauh ke? adalah dalam 1 setengah ke dua jam...adoi!!!

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04746.jpg
Lagi sungai menarik. sebenarnya kawan & ada la juga beberapa geng XPDC lain bawak pancing dgn sekotak gewang....ingat dapatlah mancing kt belah hilir...tp masa x mengizinkan....insyallah kena set lagi ke sini utk mancing.

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04795.jpg
ikan sikang a.k.a trout malaysia makan ikan yg berjaya dijaring oleh geng xpdc yg bawak jaring.maaf gambar ikan yg lain x ada amik sebab kelab kabut sangat da nak gerak balik...

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04753.jpg
ish...ish budak2 ni...mak korang x marah ke masuk hutan....Ala mak & ayah yg ajak kami...seronok main tanah+lumpur ni.

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04785-1.jpg
Toyota Land Cruiser

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04871.jpg
yamaha enduro peserta dari Kuantan yg rosak..terpaksa naik land rover bawak balik.

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04903.jpg
Masa nak balik,,selepas 1 jam bergerak sungai ni,,,daihatsu feroza ni ada masalah gearbox dan kena tunda...

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04930.jpg
Tunda dgn landrover ni...tarik guna tali lembu....maklumlah gang 4x4 kampung jer


nanti ada kelapangan....saya uploadkan lagi gambar

ujang
26th February 2009, 08:08 PM
Best....teruskan penepekkan.Trip dulu-dulu pun tak per.Lubuk trekker mengalu-alu kan semua aktiviti lasak 4x4 ato motor cross layan jalan balak...tapi jangan lupa tepek juga gambor sungai hihihihi.

madie wizard
27th February 2009, 11:50 AM
ye tetuan golden fish.. truskan penempekkan gmbor racun!!

amejah
27th February 2009, 04:57 PM
betui....betui.....betui....

bidan
28th February 2009, 12:43 AM
Salam semua.... Nak kenalkan diri dulu la.... pas tu baru boleh komplain betui dak bos!!!!.. nickname: bidan@ibrahim, Boleh panggei abg bidan... Lokasi sekarang: taman Seri Gombak. Kerja kat Jelatek. Kuli Jugak.... dah la kut...

Bess betui la kalau gi treker dulu pas tu melubuk.... yg ada 4x4 okeh la jugak... kalau yang macam abg bidan nih nak guna moto skuter buleh dak....... :))

madie wizard
28th February 2009, 12:57 AM
welkam2!!!! :ymhug:

golden fish
28th February 2009, 08:57 AM
skuter mmg x dijamin ,,,,jangankan nak masuk sungai,,,masuk aje dlm hutan,,,penat tangan kena usung dia...cari je motor lama cam suzuki RG, panther, Yamaha RXS ke.takkpun enduro lama, TS ke..janji harga murah,, engine masih tip top & ada geran....pastu upgrade la sikit2...buat cubcross....pastu simpan kat rumah...time nak masuk hutan,,,cari petai ke....baru tunggang @ yg selalu diorang buat,,,bawak naik 4X4, sampai kt tepi hutan baru turunkan..kalau ada duit terus jek beli KTM

##sya tgh uploadkan seberapa banyk yg termampu kt photobucket...nanti saya tepekkan gamabr beracun tu kat sini... :) :) :)

madie wizard
28th February 2009, 11:08 AM
ye.... bgus2 sumbat byk2...

bidan
28th February 2009, 02:43 PM
he he he... mahendra tu buat bot pun buleh... tak caya terai masuk lombong yg dalam sikit... memang tak tenggelam punya... cuma hilang dari pandangan je... keh keh keh...

p/s - Bila la nak merasa naik mahindra wak sahir nih.... kedukut... tak kasi chan langsung... adeiiiii.....



Tak mampu lagi.....nak tanggung Mahindra pun semput...!!! huahuahuahuahuaaaa

trade in Mahindra.. sailang ISUZU D'MAX 2.5 tetuan bung sahir... yang baru dalam RM70,000++ teman dah test drive kete nie... memang cun wOOOOO... save minyak.... :D

lubuk_emas
1st March 2009, 02:37 AM
wuiyyyyyooo best la tgk 4x4 tu dah mcm pakai bedak
tepung komakkk syabbasssssssss beteyyyyhh :D

BujangSelamber
2nd March 2009, 08:16 AM
Salam semua...
Khas buat Team Lubuk Trakkers semua....Semalam punya xtvt memang mencabar dan memang menarik....Kawan tengah upload kesemua gambar yang kawan amik semalam....
Harap semua bersabar sebab line internet kat rumah kawan slow sangat.....Nanti dah upload kat photobucket kawan cepat masukkan kat sini untuk tatapan semua kengkawan kat sini.....Yang tak ge tu, adoi rugi le kowang semua.....

madie wizard
2nd March 2009, 09:51 AM
ooo... tepek jgn x tepek!!!

golden fish
2nd March 2009, 12:30 PM
Lagi gambar utk tatapan Lubuk Trekker: XPDC Cabaran lasak Gunung Ais KMLLU & KMLP gambar trek..tak tau la racun dia tahap mana.. :D :D :D

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04573.jpg
Kusyuk dengar amanat dari Ketua Polis Gambang di Dewan org ramai Felda Lepar Utara 2 &4.

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04561.jpg
Sebelum berlepas

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04586.jpg
Jom rempit dalam hutan

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04619.jpg
senyum sokmo…

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04612.jpg
Jom jalan2 tgk hutan

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04625.jpg
Sg Song…kelihatan bekas tapak khemah yg baru ditingglkan oleh kaki pancing

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04632.jpg
Presiden KMLLU, tgh redah sungai dgn BKZnya

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04644.jpg
Peserta dari KMLP, paling plg veteran dgn Yamaha Enduronya

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04652.jpg
Inilah dia…peserta plg otai, (pki baju old navy)…umur 65 tahun beb…tp semangat muda

golden fish
2nd March 2009, 03:30 PM
Rasanya ini antara gambar2 akhir XPDC Gunung Ais dari kawan ….ada berapa gmbar yg kawan dpt dari presiden kelab kawan dan upload kat sini…harap geng lubuk trekker seronok tgk gambar…Secara keseluruhannya,,,trip ini mmg memberi pengalaman indah buat peserta….

Hari terakhir...
http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04776.jpg
Tgh starting...

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSCN0403.jpg
Kena bagi support kat member….

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSCN0404.jpg
Jalan yg teruk..motor cc yg besar pun kalah dengan kuasa alam..mmg kena tolak

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSCN0400.jpg
Walaupun penat…bergambar paling penting.

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSCN0399.jpg
Jatuh perkara biasa

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSCN0397.jpg
Paling seronok bila part redah sungai

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSCN0396.jpg
Apa korang akan buat kalau berada kat sini?

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSCN0389.jpg
Pomen tgh repair salah sebiji moto yg ada masalah.

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSCN0405.jpg
Tolong tolak oiii…da x larat da ni..

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSCN0417.jpg

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSCN0381.jpg
Rileks jap...tarik nafas

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04819.jpg
turun bukit...maaf gmbor x clear…shoot masa 4x4 nak turun bukit.

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04682.jpg

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04691.jpg
geng pancing dari kota gelanggi ni kebocoran tayar...tiub pula salah bawa saiz...mujur kami bawak spare tiub banyak..kalau x sumbat daun kayu jelah dalam tayar tu.

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04709.jpg

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04779.jpg

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04711.jpg
Yamaha RXS yg dah kena modified, menggunakan kulit luar nitro

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04813.jpg
Rockin 4 u all...

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04769.jpg
Stedy panjat bukit.

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04861.jpg

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04697.jpg
Dua perkara yg x dpat dipisahkan,,bila main motor

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04707.jpg

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04727-1.jpg

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04694.jpg
Sejuk mata memandang hutan pahang ni

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04734.jpg

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04733.jpg
Suasana perkarangan hotel 5 bintang kami

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04737-1.jpg
Antara btg balak yg ditebang...ish...habis gondollah hutan kat sini

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04760-2.jpg

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04794-1.jpg
Lokasi 'hotel' kami

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04738.jpg
Awal pg di kem balak

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04726-1.jpg
moto kampung yg mafia...tp orgnya baik hati,,,x mafia pun :D :D :D

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04791.jpg
Banyaknya kayu…jgn la tebang byk2…nanti cucu cicit kami nak tgk apa…..

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04796.jpg
Salah satu puncak banjaran masa perjalanan pulang…tak tau la apa namanya.

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04736.jpg

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04617.jpg

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04755.jpg

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04765-1.jpg
Mandi sungai seawal jam 8 pagi…

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04787.jpg

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04793-1.jpg

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04848.jpg

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04922.jpg

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSCN0393.jpg


http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04852.jpg
Jangan marah aaa…bukan senang nak dapat amik gambar cm gini…

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04905.jpg
Jom mandi dulu

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04913.jpg
Sambil mandi…amik gambar dulu

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04799-1.jpg

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/DSC04923.jpg
Jom balik…

Insyallah harap geng lubuk trekker terhibur dgn gambar yg x seberapa ni…ada kelapangan kawan upload lagi gambar XPDC kami yg lain… tunggu

madie wizard
2nd March 2009, 07:51 PM
cun...

lubuk_emas
3rd March 2009, 02:19 AM
ganahhhhhh!! teruja sungguh.

madie wizard
3rd March 2009, 04:07 AM
tgh syok2 dok lyn YM dgn tetuan Abu garcia.. ade call plak masok.. site Digi down d tgganu.. adoi la.. jam pon hampir kul 1.30.... ish2.. mls nye... smpai kt site.. hampeh!!! skit je problem nye.. dgn slambe tester wat(dzul)..hehehhe...

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC01613.jpg

jam pon awal lg... ondaway nk balik ktn, kwn lalu la area air putih kemaman.. jln jerangau jabor.. trigat kisah tetuan piyang... dlm otak mcm biase la.. sebarau... hehehe.. 1 pggilan tpon d buat.. 2 kali baru la tetuan piyang angkat.. '' kwn igt sape la.. no xnaik pon..'' hehehe.. tkot gamaknye si piyang nih.. along dok kejar die ke?? hehhe jgn marah gurau2 jek... risik punye risik.. dpt la skit info n guide ke lokasi tu dr tetuan piyang...

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC01635.jpg

trus je kwn n komplot masok g cari port berbekalkn info dr tetuan Piyang... masok punye masok.. ade la jgk nmpak sungai.. tp cetek.. redah trek dlm ladang sawit..

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC01617.jpg

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC01616.jpg

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC01641.jpg

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC01637.jpg

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC01640.jpg

cari lg port.. jauh je rase.. spnjang jln xnmpak pon sungai.. pokok sawit byk la.. adoi..

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC01615.jpg

try2 la tgk2.. pening da kwn.. xde sungai.. last2 jumpe sorg hamba Allah dlm ladang sawit baru slesai keje2 meracun rumput.. kwn tanye kt die lokasi tu.. die ckp.. '' abg jln ikot kiri ya'' hauff!! mat indon ropenye.. jln2 punye jln.. kwn rase jauh sgt da ni.. last2.. bkk GPS.. tgk mark area kt mane.. dr bacaan GPS, kami mmg dah tersasar jauh sgt2.. adoila.. tp sbb percaye ckp mat indon td.. yelakn area die.. mesti die lbih phm selok belok jln..

moral: klau ade GPS, jgn simpan.. gunala sebaik mungkin..

dr bacaan GPS kami da tersasar lbih 15KM dr mark area.. hauff kene pusing smule.. dlm 4x4 komplot2 xabis2 maki hamum kt mat indon tu.. '' aku klau jumpe die smule aku tumbok rusuk die'' kate2 mcmni byk d ungkapkan dlm 4x4.. kwn pon geram jgk.. heheh.. tp.. yelakan salah sendri jgk.. line tpon plak xde.. klau x, bleh jgk contact2 tetuan piyang..

bile smpai kt tempat mat indon td, die da xde.. balik ''kongsi'' dah kot..
nasib die xde.. hehehe

perjalanan lubuk trekker d teruskan..
last jumpe jln masok.. padahal dpn skit je dr jln besar.. adoila..
mcmane bleh xprasan... ish2..

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC01623.jpg

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC01634.jpg

last2 jumpe jgk... area kongsi balak.. masih lg kedengaran bunyi chainsaw tgh potong pokok.. jam sudah pukul 6 lebih.. sampai2 air mcm nescafe tarik.. ok la skit dr tetuan piyang air teh tarik.. air laju.. mngkin trgganu ujan beberapa arini nih.. kwn ade prasan jln sbrang sungai.. tp, mase x mengizinkan.. repet plak nnti2.. mungkin kwn bwk tetuan Piyang skali.. set mase elok2..

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC01631.jpg

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC01632.jpg

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC01639.jpg

http://i684.photobucket.com/albums/vv208/luvs_wizard/DSC01643.jpg

kudinz
4th March 2009, 03:49 AM
Trip sempoi... :D

aevilla
4th March 2009, 07:12 AM
memang sempoi....

redz_militia
4th March 2009, 09:41 AM
aitttt..takkan dah stop kot...tepek le lagikk....

Sahir
4th March 2009, 09:49 AM
Pelan-pelan ler Redz....dia sedang filter gambar2 yg ganaz2 tu...hehhehehe...steady Madie!!!

hasrul
4th March 2009, 10:52 AM
gamba sungai kerling yang baru ada?

madie wizard
4th March 2009, 12:00 PM
hehehe... utk sume ade bg trip x sengaja kwn nih, 2 je gmbonye.. tp kte tggu gmbo2 dr tetuan golden fish!! kwn nih byk trip xsengaje..

golden fish
4th March 2009, 12:45 PM
gambor x upload kat photo lg...sebabnya yg leceh kena kecikkan saiz dulu....bung sahir...tepekkan la gambar2 4x4 dari tuan...boleh juga berkongsi sama..

madie wizard
6th March 2009, 11:21 PM
tepek la lg.. kwn ade lg gmbo2 trip mcm ni.. nnt2 kwn tepek!!

santana
16th March 2009, 06:47 PM
Halo geng,

Macamana kalu nak join offroading sambil memancing dgn Lubuk Trekker? Kena bagi pulut kuning dgn ayam bakor dulu ke?

Saya ada Jimny tayar AT 30".

madie wizard
17th March 2009, 12:36 PM
ok da tu tetuan santana... just wat je dulu trip sendri.. pastu up gambo kt sini.. nnt2 tetuan akan d updatekan aktiviti lubuk trekker.. nnt2 bleh la join skali.. mm... lokasi santana ni d mane skang??

santana
17th March 2009, 03:20 PM
ok da tu tetuan santana... just wat je dulu trip sendri.. pastu up gambo kt sini.. nnt2 tetuan akan d updatekan aktiviti lubuk trekker.. nnt2 bleh la join skali.. mm... lokasi santana ni d mane skang??

Bro, sya tinggal kota damansara. Tapi keje di timur tengah, hari2 offroad atas pasir. Ni nak balik cuti lama, tu nak cari geng di KL utk mancing dgn offroading.

danhans
17th March 2009, 05:50 PM
ramai gak geng trekker kat sini..cer mintak kat tuk ngulu atau sape2 contact sedara belitung, beliau ni la president lubuk trekker..

madie wizard
17th March 2009, 09:12 PM
btol tu.. diorg tu pantang klau d ajak masok utan..

jawe_ump
18th March 2009, 10:44 AM
madie ko kenal tak member aku ni yang aku cerita ari tu

http://i439.photobucket.com/albums/qq118/thesembatgang/DSCN0166.jpg

ujang
18th March 2009, 11:12 AM
Kawan kenal yang baju purple belah kiri sekali tu...penah mancing sama-sama dulu kat kenyir.Jawe tolong kim salam kat beliau yer....ngeh ngeh ngeh.

jawe_ump
18th March 2009, 11:20 AM
Kawan kenal yang baju purple belah kiri sekali tu...penah mancing sama-sama dulu kat kenyir.Jawe tolong kim salam kat beliau yer....ngeh ngeh ngeh.


INSYAALLAH TOK AKAN DISEGERAKAN... :-?

madie wizard
18th March 2009, 04:42 PM
mcm penah nmpak.. tp d mana ya... xkenal la jawe...

ooo... die la yg ko ckp tu... ni group hardcore nih!!!

jawe_ump
18th March 2009, 08:29 PM
mcm penah nmpak.. tp d mana ya... xkenal la jawe...

ooo... die la yg ko ckp tu... ni group hardcore nih!!!


LBH KURANG CM TU LA... AKU DENGO DIE ORG NAK G SG LEMBING BLN 4 NI ADER ACARA KAT DLM TU. NAK JOIN JOM LA

madie wizard
18th March 2009, 10:25 PM
[quote="madie wizard":1zh1dz1o]mcm penah nmpak.. tp d mana ya... xkenal la jawe...

ooo... die la yg ko ckp tu... ni group hardcore nih!!!


LBH KURANG CM TU LA... AKU DENGO DIE ORG NAK G SG LEMBING BLN 4 NI ADER ACARA KAT DLM TU. NAK JOIN JOM LA[/quote:1zh1dz1o]


tarikh btolnye bile??? kene tgk jgk.. tkot xkene mase...

jawe_ump
19th March 2009, 02:54 PM
[quote="jawe_ump":1lin7nmg][quote="madie wizard":1lin7nmg]mcm penah nmpak.. tp d mana ya... xkenal la jawe...

ooo... die la yg ko ckp tu... ni group hardcore nih!!!


LBH KURANG CM TU LA... AKU DENGO DIE ORG NAK G SG LEMBING BLN 4 NI ADER ACARA KAT DLM TU. NAK JOIN JOM LA[/quote:1lin7nmg]


tarikh btolnye bile??? kene tgk jgk.. tkot xkene mase...[/quote:1lin7nmg]

tarikh 10 - 13 april 2009
lokasi sg. lembing
penyertaan RM 600 sehelai kete (penyertaan, makan, minum,tempat tido,dll)

hasrul
21st March 2009, 01:24 AM
hmm ni aku ada revise logo ...ok tak?

http://img21.imageshack.us/img21/4244/logoklcc2.jpg

Pelik benor roper ikan tu....macam rupa belitong pun ada hihihihi.

lubuk_emas
21st March 2009, 04:29 AM
mabeles jugak tu tetuan Hasrul.

golden fish
22nd March 2009, 10:59 PM
:( :( Btl kata tuan madie,,,tgk gaya mmg geng ni tahap hardcore & geng banyak $$$

kelah
3rd April 2009, 06:18 PM
Salam n Selamat sejahtera kepada semua ahlul lubuk,.......

selain dari menempek gambar dan cerita2 menarik dari team trekker...
kawe nak tanya sikit berkenaan modifikasi 4x4 .. kalau nak tinggi kan sikit unta kawe ( land Cruiser rj 77) berapo kos, dimana ( area kl-kajang-puchong)?

saje jer sbb jentera kawe standard gaban... kalo dah adjust skit tu baru tak malu nak join lubuk trekker...ekekekekeee....

thankss semua....

Fin-Nor
4th April 2009, 04:30 AM
Salam n Selamat sejahtera kepada semua ahlul lubuk,.......

selain dari menempek gambar dan cerita2 menarik dari team trekker...
kawe nak tanya sikit berkenaan modifikasi 4x4 .. kalau nak tinggi kan sikit unta kawe ( land Cruiser rj 77) berapo kos, dimana ( area kl-kajang-puchong)?

saje jer sbb jentera kawe standard gaban... kalo dah adjust skit tu baru tak malu nak join lubuk trekker...ekekekekeee....

thankss semua....


Dulu kawan tanya kat ORE batu caves, dekat 2ribu lebih.... lift dlm 3in, absorber tukar rancho, tapi dulu la... sekarang tatau.

ala kalau nak masuk hutan pakai tayar MT pon dah cukup.... kalau nak masuk pakai tayar AT pon bole tapi kalau trek basah/licin menjawap ler... heheheh. Tapi mula2 nak masuk hutan pastikan jgn pegi sorang2, kalau berdua pastikan member tuh ade winch... mana la tau kot2 tergeliat ker ... hehehhe

pendapat jer... jgn mare

lan1962
6th April 2009, 11:31 AM
minat juga nak join lubuk trekker ni.cam mana nak join. lan kg Medan

Sahir
6th April 2009, 03:32 PM
minat juga nak join lubuk trekker ni.cam mana nak join. lan kg Medan
Salam Lan.
Selamat datang ke Lubuk.Net dalam ruangan Lubuk Trekker.
Tuan boleh menghubungi saudara Belitung ditalian:- 012-65851910. Katakan saya yg suruh call untuk nak tahu ttg perancangan lubuk trekker yg akan datang.

Anyway, terimakasih kerana sudi datang ke pengkalan kami di Lubuk.Net.

lan1962
6th April 2009, 05:23 PM
dah cuba call tak dapat mungkin no.tu terlebih angka kot. teman dah baca forum dari mula sampai last page, menarik sume xtiviti nye.

hasrul
6th April 2009, 06:38 PM
kengkawan, kami baru dari offroading..semalam.
nanti ada la tu gambar akan tertepek.

kelah
6th April 2009, 10:24 PM
Salam n Selamat sejahtera kepada semua ahlul lubuk,.......

selain dari menempek gambar dan cerita2 menarik dari team trekker...
kawe nak tanya sikit berkenaan modifikasi 4x4 .. kalau nak tinggi kan sikit unta kawe ( land Cruiser rj 77) berapo kos, dimana ( area kl-kajang-puchong)?

saje jer sbb jentera kawe standard gaban... kalo dah adjust skit tu baru tak malu nak join lubuk trekker...ekekekekeee....

thankss semua....


Dulu kawan tanya kat ORE batu caves, dekat 2ribu lebih.... lift dlm 3in, absorber tukar rancho, tapi dulu la... sekarang tatau.

ala kalau nak masuk hutan pakai tayar MT pon dah cukup.... kalau nak masuk pakai tayar AT pon bole tapi kalau trek basah/licin menjawap ler... heheheh. Tapi mula2 nak masuk hutan pastikan jgn pegi sorang2, kalau berdua pastikan member tuh ade winch... mana la tau kot2 tergeliat ker ... hehehhe

pendapat jer... jgn mare

thanks bro..

kawe akan pg survey... tapi 2k punya kos tuu... etetetee...

hasrul
6th April 2009, 11:39 PM
beli je sikit sikit barang tu

kudinz
7th April 2009, 11:31 AM
kalau nk cari barang offroad ade info ke.?? contoh website or kedai kt area mane dan harga berpatutan..??

sikitang
7th April 2009, 12:49 PM
salam....
dah lame duk bace jek...semalam baru register...
saya berminat nak join lubuk trekker nih...
tapi 4x4 yg ade cume perodua kembara jek...
boleh ke kembara ni gune untuk aktiviti lasak...
:)

lan1962
7th April 2009, 02:38 PM
selamat perkenalan,

teman tengok kembara banyak join Penang adventure team . kira boleh la tu. ahlul lubuk banyak yg boleh advice.

kelah
9th April 2009, 04:58 PM
salam....
dah lame duk bace jek...semalam baru register...
saya berminat nak join lubuk trekker nih...
tapi 4x4 yg ade cume perodua kembara jek...
boleh ke kembara ni gune untuk aktiviti lasak...
:)

kembara pun ok geng...

kalau masuk hutan ramai2 takde hal punya mesti pakt2 tolong kalau salah sorang ada masalah... mestil boleh punya..

Fin-Nor
9th April 2009, 06:59 PM
Salam n Selamat sejahtera kepada semua ahlul lubuk,.......

selain dari menempek gambar dan cerita2 menarik dari team trekker...
kawe nak tanya sikit berkenaan modifikasi 4x4 .. kalau nak tinggi kan sikit unta kawe ( land Cruiser rj 77) berapo kos, dimana ( area kl-kajang-puchong)?

saje jer sbb jentera kawe standard gaban... kalo dah adjust skit tu baru tak malu nak join lubuk trekker...ekekekekeee....

thankss semua....


Dulu kawan tanya kat ORE batu caves, dekat 2ribu lebih.... lift dlm 3in, absorber tukar rancho, tapi dulu la... sekarang tatau.

ala kalau nak masuk hutan pakai tayar MT pon dah cukup.... kalau nak masuk pakai tayar AT pon bole tapi kalau trek basah/licin menjawap ler... heheheh. Tapi mula2 nak masuk hutan pastikan jgn pegi sorang2, kalau berdua pastikan member tuh ade winch... mana la tau kot2 tergeliat ker ... hehehhe

pendapat jer... jgn mare

thanks bro..

kawe akan pg survey... tapi 2k punya kos tuu... etetetee...

tu la pasal..... bukan murah woo mau main 4x4 nih... tue yang keta kawan stendet jer.... tayar seketul pon dah dekat 5 rat... heheheh

Ala tapi kalau dah minat ape salahnyer..... pelan2 arrr menyimpan...pastuh skit2 mod keta... lama-lama jadi la monster heheheh

Lain la kalau org berduit... hari ni beli keta.. sok dah mod... berabis puluh ribu... tapi dah rezeki dier nak jadi kaya... nak buat camana yer dak...

Kita nih yang tak seberapa... pelan2 kayuh laa.....

sikitang
10th April 2009, 12:33 PM
terimas atas komen sume...
saya br dpt info dr kawan2 4 x 4 nih...
mmg kembara boleh join cume bila mud track jer akan jadi prob sebab cc dia kecik...
takut overheat bila selalu high ram tuk kua dari mud...
pape pun, kalau ramai2 xde hal punya...
hehehehe... :D

kelah
11th April 2009, 04:15 AM
betul la FIN-NOR... sekarang ni dok pikir lagumana nak plan untuk tarik bajet perbelanjaan untuk gaban kawe ni...

golden fish
11th April 2009, 11:30 PM
salam semua lubuk trekker,,
maaf lama x post dan maaf juga kalau gambar yg kawan postkan ni x menepati hobi ahli2 lubuk trekker semua...sebab ia condong ke cabang lain sikit, iaitu motocross. tp sebenarnya ia juga hobi yg mengasyikkan, menjelajah ke dalam hutan banat, berkhemah di tepi sungai bersama2 kenderaan 4x4 yg turut serta bagi membawa barang2 keperluan...so kt sini ada sikit gambar tahun lepas semasa team Kelab Motosikal Lasak Pahang (KMLP) & Kelab Motosikal Lasak Lepar Utara (KMLLU) bekerjasama melakukan XPDC ke Sg Akuarium yg terletak di hulu Lepar Utara, Jerantut, Pahang.
# kredit gambar utk KMLP... :) :) :) ..

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/P2090435.jpg
XPDC agak gila2 sebab dari awal guide dah cakap,,mmg sg akuarium ni dah x der jalan….jalan balak dah tertutup habis.

Lagi btk muka bumi yg mencabar
http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/2.jpg

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/3.jpg

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/4.jpg

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/5.jpg
Lagi jalan yg ‘giler’ menguji sepenuhnya tahap ketahanan peserta

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/P2080322.jpg
Inilah dia geng 40 orang ‘penyamun’ tarbus

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/P2080287.jpg
Menguji jentera main air

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/P2090434.jpg
mencari tebing yang landai untuk naik ke atas…

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/P2080290.jpg
Berehat sekejap,,,sambil2 ada plak member buat lawak

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/P2090453.jpg
Jentera 4x4 yg turut serta

http://i682.photobucket.com/albums/vv190/goldenfish09/P2090399.jpg
Kem rehat kami di Sg Akuarium…..camping tepi lubuk….

hasrul
12th April 2009, 12:54 AM
fuuuuuuh syiok tengok

lubuk_emas
12th April 2009, 02:23 AM
mmg memerlukan semangat kewibawaan yg utuh.. syabbasss!!!

aevilla
13th April 2009, 01:42 AM
power bro memang power.... :ymapplause:

rockapak
17th April 2009, 04:19 PM
ini baru real beb...huahahahaha..

uliey78
18th April 2009, 12:09 AM
uish bestnye... Sg Akuarium ni kat mana? Pahang ke? :-?

golden fish
18th April 2009, 02:32 AM
ya, dalam area felda Lepar Utara, jerantut pahang,,,
24-25 april ni,,,jab belia dan sukan daerah temerloh buat satu xpdc 4x4 open ke sana..

hasrul
19th April 2009, 12:06 AM
malam ni dan petang tadi saudara belitung dan kengkawan geng lubuk trekker merempitkan diri ke Ulu tamu..doakan selamat.

hasrul
21st April 2009, 12:08 AM
kecewa kerana tak dapat pergi ke Ulu tamu ...aku pun melepaskan gian dengan mengetest kereta aku di rumah Rafik aka Terubuk .

http://www.youtube.com/watch?v=zrbHfmwu97Q
http://www.youtube.com/watch?v=alCw59mina8

hasrul
22nd April 2009, 06:02 PM
logo baru ni untuk T-shirt

http://c4.ac-images.myspacecdn.com/images02/89/l_8906670a5cfa4993b253073cdc705263.jpg

klau berminat silalah hubungi sedara belitung. no contact ada kat page 1.

jangan malu -malu memang kitorang panggil dia belitung

-=GL083Sebelah=-

kudinz
23rd April 2009, 12:00 AM
mantap laa bro logo tuh.. tp kan lagi best kalau buat sticker kereta.. tampal kt tepi pintu.. pergghhh.. meletop

lubuk_emas
23rd April 2009, 02:03 AM
ganahhh, ganahhh :D

lan1962
23rd April 2009, 05:38 PM
menarik sticker ni bro belitung cammana nak order. Tu hari teman call cadangnye nak join xpedisi ulu tamu sorry last minit change ada prog lain. Lain kali insyaallah.

kudinz
24th April 2009, 11:10 AM
kecewa kerana tak dapat pergi ke Ulu tamu ...aku pun melepaskan gian dengan mengetest kereta aku di rumah Rafik aka Terubuk
http://www.youtube.com/watch?v=zrbHfmwu97Q
http://www.youtube.com/watch?v=alCw59mina8

Pergghhh.. dgn selamba dia panjat cerun tuh..

haikal1996
25th April 2009, 01:14 PM
ha Sahir macam mn nak upload photos masuk kat dalam lubuk.net ni

golden fish
25th April 2009, 10:59 PM
bro haikal,,,uploadkan gambar dulu kt photobucket....dulu kawan pun x reti...tp senang je rupanya....

hasrul
1st May 2009, 11:53 AM
tak sabar nak tengok

lubuk_emas
3rd May 2009, 12:50 AM
ha Sahir macam mn nak upload photos masuk kat dalam lubuk.net ni

tetuan haikal, cer mike gi tgk ada thread yg tok ngulu bukak utk menepek gambo2.
dah tgk toh, tepek cepat2 ya heh heh heh :D

hasrul
5th May 2009, 06:33 PM
Terima kasih kepada adzla yang dengan cekapnya menagkap aksi2 dan kerenah lubuk trekker ke Pertak may 2009

gambar2 ni aku amik secara rambang dari blog beliau. kalau nak tengok yang sepenuhnya pegi ke link dibawah.

http://ulutopian.blogspot.com/2009/05/4 ... -baru.html (http://ulutopian.blogspot.com/2009/05/4x4-outing-kg-pertek-kuala-kubu-baru.html)

http://i45.photobucket.com/albums/f66/cocophony/LTP-001.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f66/cocophony/LTP-017.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f66/cocophony/LTP-033.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f66/cocophony/LTP-053.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f66/cocophony/LTP-080.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f66/cocophony/LTP-085.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f66/cocophony/LTP-091.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f66/cocophony/LTP-101.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f66/cocophony/LTP-100.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f66/cocophony/LTP-121.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f66/cocophony/LTP-130.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f66/cocophony/LTP-168.jpg

sungkai
5th May 2009, 06:52 PM
ganehh....

mofudume
5th May 2009, 08:14 PM
UISH!!!!!sampai kat kepala keretapi tak ni?????gambo last tu kat lubuk pusing kan..

ujang
5th May 2009, 10:53 PM
uiiiiiii...best betul trek ni.Gambor pun terang .Tengkiu.

kudinz
6th May 2009, 09:57 AM
wahhh avg kereta jeep cheeroke.. mantap teramat

c_en
6th May 2009, 10:08 AM
tuan tungaw takde nak upload gambar ke.......

Along-X
6th May 2009, 10:59 AM
Salam pada semua warga lubuk trekker..
saya ahli baru disini..

Saya ingin memaklumkan T-shirt sudah siap...


Terima Kasih...

c_en
6th May 2009, 11:00 AM
selamat dtg tuan along-X, tuan ni dari waris x-men ke...:D

kudinz
6th May 2009, 11:08 AM
Salam pada semua warga lubuk trekker..
saya ahli baru disini..
Saya ingin memaklumkan T-shirt sudah siap...
Terima Kasih...

wahh.. menarik.. tepek laa gambo.. dgn harga.. :D

Along-X
6th May 2009, 11:10 AM
selamat dtg tuan along-X, tuan ni dari waris x-men ke...:D


kekek siot je..
bkan waris la..
jiran sebelah..

Along-X
6th May 2009, 11:12 AM
Salam pada semua warga lubuk trekker..
saya ahli baru disini..
Saya ingin memaklumkan T-shirt sudah siap...
Terima Kasih...

wahh.. menarik.. tepek laa gambo.. dgn harga.. :D


baju pada saya hanya yang sudah menempah..
jika hendak order..
tunggu la second order yer...
:P


insya'allah akan dimaklumkan sekiranya ramai request tuk tempahan kedua...


terima kasih...

c_en
6th May 2009, 11:19 AM
he3

hasrul
6th May 2009, 11:26 AM
http://i45.photobucket.com/albums/f66/cocophony/LTP-168.jpg

sedara along-x sila tunjuk dimana anda di dalam gamba di atas

Along-X
6th May 2009, 11:33 AM
http://i45.photobucket.com/albums/f66/cocophony/LTP-168.jpg

sedara along-x sila tunjuk dimana anda di dalam gamba di atas


maaf saudara hasrul..
saya tidak pernah mengikuti mana2 program atau trip yg dianjurkan lubuk trekker..
ini first yang pertama baru menjoinkan diri disini

terima kasih...

hasrul
6th May 2009, 11:40 AM
alamak sori


kalau gitu tepekla gambar ke t-shirt an itu...

tungaw
6th May 2009, 11:55 AM
tuan tungaw takde nak upload gambar ke.......


nantila kawe uploadkan..tgh kesibukan sikit ni...hehehhe...cantik gambo sedara guru kamera kawe yg baru ni

c_en
6th May 2009, 11:57 AM
tuan tungaw takde nak upload gambar ke.......


nantila kawe uploadkan..tgh kesibukan sikit ni...hehehhe...cantik gambo sedara guru kamera kawe yg baru ni

awak memang mcm tu.....takpela nanti aye up gambo trip aye pulak

tungaw
6th May 2009, 11:58 AM
http://i45.photobucket.com/albums/f66/cocophony/LTP-168.jpg

sedara along-x sila tunjuk dimana anda di dalam gamba di atas


sedara hasrul..gamba dari kamera kawe telah kawe beri pada tuan tilan..nanti ambik dari dia la ya..hehehhehe

tungaw
6th May 2009, 12:06 PM
[quote="c_en":3kg9lpvt]tuan tungaw takde nak upload gambar ke.......


nantila kawe uploadkan..tgh kesibukan sikit ni...hehehhe...cantik gambo sedara guru kamera kawe yg baru ni

awak memang mcm tu.....takpela nanti aye up gambo trip aye pulak[/quote:3kg9lpvt]


nak ikut....

lan1962
7th May 2009, 02:32 PM
Saudara along-x, teman pun belum pernah join lubuk trekker xtivity dan akan menyertai akan datang ...takut juga tengok xtvt nya mantap2 belaka. btw berapa harga T.S tu atau hantar photo ke teman 0123939380 teringin juga nak simpan akan dtg blh pakai.

dengar cite lubuk trekker ada buat sticker ada sesiapa boleh respon

hasrul
7th May 2009, 08:31 PM
ada sticker. sila menalipon sedara belitung...tapi sticker tu rasanya kena modified lagi.

lubuk trekker hanya masuk laluan yang light and easy je. kereta 4 x 4 yg stock asal pun buleh masuk lagi insyallah...cuma kena tahan la calar yg sikit2 tu. tapi apa pun perinsipnya 'no one is left behind'.

kudinz
8th May 2009, 09:19 AM
ada sticker. sila menalipon sedara belitung...tapi sticker tu rasanya kena modified lagi.
lubuk trekker hanya masuk laluan yang light and easy je. kereta 4 x 4 yg stock asal pun buleh masuk lagi insyallah...cuma kena tahan la calar yg sikit2 tu. tapi apa pun perinsipnya 'no one is left behind'.

"Ape yg penting KERJASAMA"...

hasrul
9th May 2009, 07:31 PM
ni ada event baru anjuran lubuk trekker ke Hutan Kroom, Jerantut Pahang.

maklumat terpeperinci di link di bawah

http://lubuktrekker4x4.ning.com/events/ ... -adventure (http://lubuktrekker4x4.ning.com/events/4x4-kroom-trial-adventure)

dianasayang21
15th May 2009, 09:45 PM
tahniah lubuk trekker.....
saya mmg minat dgn 4x4....
sblm ni ada la joins offroad ngan member...cuma skrg masa xmengizinkan....
member saya ada mempelawa utk ikut serta trip ngan lubuk trekker tempoh ari ....
tp sbb ada urusan keluarga terpaksa dibatalkan.....
mungkin lain kali jika ada kesempatan mungkin saya akan ikut serta.....

OLDMAN98
15th May 2009, 09:58 PM
cam best jek.. :-?
dulu mase muda2 ader lak aktip gak..
lah ni dah tua....hmmm.. :ymsigh:

amejah
15th May 2009, 10:59 PM
tue tak bermakne tak bleh pakai.....

OLDMAN98
15th May 2009, 11:05 PM
pakai tuk tolak keta.ker..??
mau patah pinggang kawe oiii..hehehe

amejah
15th May 2009, 11:14 PM
kihx3....

golden fish
16th May 2009, 12:48 AM
bro hasrul,,,
utk pengetahuan...hutan kroom itu adalah kt kawasan kg teman,,,dah tak jauh dari Felda Lepar Lepar Utara....gambar yg kawan tepek sebelum ni iaitu gunung ais,,,terletak atas lagi dari kroom ni....kiranya kroom check point pertama & gunung ais check point keempat dan kelima (kira2 3-4 jam lagi ke atas)..

apa apapun enjoy dan selamat datang ke kawasan ini...

hasrul
16th May 2009, 02:47 AM
terima kasih.....kroom tu jalan dia belum putus kan? dengar cerita semua 3 jambatan dah roboh dah

golden fish
16th May 2009, 11:22 PM
ok lagi jalannya,,,,ttg jambatan tu dgr kata, sykt balak dah pasang balik....
harap cuaca ok la...last saya dan gang motocross masuk,,,jalan tgh tolak dan hari hujan,,,itu yg selut jd tebal...
bro alang2 dah sampai ushar la sampai ke kaki gunung ais...

hasrul
16th May 2009, 11:35 PM
baguslah kalau jembatan tu dah bina balik...sebab kengkononnya ada satu team akan masuk 4 hb Jun tu untu buat balik jembatan...alhamdulillah

golden fish
17th May 2009, 02:15 PM
tp x sure sgt la,,,sebab kalau nak ikutkan banyak xpdc slilih berganti masuk ke kawasan ni...last saya masukpun chinese new year ari tu semua ok...x tau la banjir baru2 ni...bro hasrul kena confirmkanlah betul2...tanya ahli kumpulan saya pun,,,diorang x repeat lagi ke gunung ais da,,,sebab baru ni diorang (saya x ikut) masuk satu lg trek... ke sg aquarium lepar utara....sekali dgn gang kelab motosikal lasak pahang dah juga gang 4x4 dari temerloh dan KL.

kudinz
19th May 2009, 12:36 PM
ade ke sape² tau mane nk cari kereta powil secondhand good condition bukan yg dah extreme 4x4 tp setakat mcm standard mcm nih..

http://www.motortrader.com.my/images/db_images/st334806.jpg

or

http://www.motortrader.com.my/images/db_images/sp123978.jpg

dekosesaje
19th May 2009, 06:36 PM
Tuan Kudinz, baru terlepas petronas gas keluar tender Pajero,Ford ranger,Storm . Pajero bln 10 thn 2000 tender buka RM5000 dengar cerita bid max RM17k. murah tu. teman pun dapat 4x4 ni dgn tender juga ,Pajero L46 dgn petronas gas . kalu mike minat nanti teman tengok2kan.


Trip kroom ni clash dgn xpdc kenyir ...... nampaknya tak dapat join lagi.

OLDMAN98
19th May 2009, 10:09 PM
ade ke sape² tau mane nk cari kereta powil secondhand good condition bukan yg dah extreme 4x4 tp setakat mcm standard mcm nih..

http://www.motortrader.com.my/images/db_images/st334806.jpg

or

http://www.motortrader.com.my/images/db_images/sp123978.jpg


carik kat selayang atau shah alam bro...tempat tender keta bank tarik..
melambak...below 10k kalo kenai org dalam..;)
kasik no hp bro kat pm lah..
maner tau ade rezeki bro..

hasrul
10th June 2009, 12:18 PM
trip ke Hutan Kroom dah slamat balik..nanti akan tepek gambar kat sini bila dah dapat

hasrul
10th June 2009, 05:48 PM
:)

ni ada berberapa gambar dari pada abang wan dari wan10 adventure sport.

trip ke Kroom.

Ni abang Wan ten kita. terima kasih kerana banyak bagi nasihat pada lubuk trekker.
http://img195.imageshack.us/img195/4838/rscn0654.jpg

Bergambar beramai2 fuh tak sangka ramai...siap ada krisis makanan lagi tu
http://img195.imageshack.us/img195/9435/dscn0428a.jpg

mencari lubuk sesuai
http://img195.imageshack.us/img195/2575/dscn0296.jpg
http://img195.imageshack.us/img195/53/dscn0361d.jpg

walau pun hasilnya tak memberangsangkan tetapi ini dia bukti...sedara Talang sedang menggigit joran...
http://img195.imageshack.us/img195/5908/dscn0278z.jpg

kenyang melantak
http://img195.imageshack.us/img195/3900/dscn0315.jpg


akan ada lagi satu trip ke Saka pulak.....kali ni kita akan carik betul2 lubuk kelah.

hasrul
10th June 2009, 05:52 PM
oh lupa plak terima kasih kat geng Lanun Kota kerana membantu menerjah kroom ni...ni geng abang golden fish ka?

mee
15th June 2009, 09:13 AM
Assalamualaikum..
Teman masih baru dlm ruangan ini..
selama nie kalo teman offroad dgn kawan2 je ...
paling kerap ke endau rompin sebab ade kawan dok situ...
lepas nie kalo ada trip bleh la teman nak join...
rase menarik tgk offroading ramai2

kudinz
15th June 2009, 02:13 PM
wahai ahli lubuk trekkers.. hmm kalau kereta 4x4 rosak or nk buat maintenance ke ape ke kt mane ekk tempat yg leh kita percaya..?? or kebanyakan korang repair sendiri.??

hasrul
15th June 2009, 04:06 PM
wahai ahli lubuk trekkers.. hmm kalau kereta 4x4 rosak or nk buat maintenance ke ape ke kt mane ekk tempat yg leh kita percaya..?? or kebanyakan korang repair sendiri.??

banyak ahli geng lubuk trekker tu yang mekanik..so kita hantar ke kedai yang diorang kerja lah.


Assalamualaikum..
Teman masih baru dlm ruangan ini..
selama nie kalo teman offroad dgn kawan2 je ...
paling kerap ke endau rompin sebab ade kawan dok situ...
lepas nie kalo ada trip bleh la teman nak join...
rase menarik tgk offroading ramai2

boleh nanti kawan kasi info bila ada next trip

kudinz
15th June 2009, 04:08 PM
Owhhh.. kebanyakan mekanik ekk.. kalau mcm tuh leh kasi alamat tempat dorang keje ke.? senang nk hantar..

mee
15th June 2009, 04:29 PM
Slalu dkt 4x4 shoppe kt cheras tue.sblh mrr2.tapi kalo ada member yg mekanik lagi baik

hasrul
15th June 2009, 04:34 PM
sedara Tilan dari europlus kat sungai besi bleh repair jeep dan lain2...ada plak sedara beufort kat selayang.

mee
16th June 2009, 11:56 AM
Kalo ada no contact lagi cantik

kudinz
16th June 2009, 12:26 PM
sedara Tilan dari europlus kat sungai besi bleh repair jeep dan lain2...ada plak sedara beufort kat selayang.

kalau ade name kedai n contact lagi cantik.. huhuhu..

hasrul
16th June 2009, 03:14 PM
sedara tilan atau fauzi

0126568301

kudinz
16th June 2009, 03:57 PM
sedara tilan atau fauzi
0126568301

terima kasih en.hasrul.. :D

mee
16th June 2009, 05:30 PM
untuk beli 4x4 2nd hand pe yang perlu kita tengok..
kot-kot ahlul2 ada cadangan yang bijaksana...

pb fisher
17th June 2009, 09:59 AM
tn/tn sekalian...kwn ada beberapa soalan...apakah model 4x4 era 90an yang bagus untuk dijadikan kuda bagi menjejak lubuk?kalau jenis mit pajero ni maintenance remeh tak? upgrade enjin apa yg bagus? kemasan dalaman kete ni kedai potong mana yg murah eg seat dia, side mirror

mee
17th June 2009, 12:07 PM
Kalo nak beli cherokee beli yang tahun 96 ke atas la..sbb 96 dia model sport.Pastu dia punya gearbox pki LSD

GENOSIDE
17th June 2009, 02:53 PM
kawan ade terpandang satu vitara tahun 97, 5 pintu (A)..rege dalam 22k...mileage dalam 100k-120k....adakah ini bersesuaian dengan rege...elokkah untuk digunakan sebagai penjejak lubuk2?

santana
18th June 2009, 04:30 AM
Apa 4x4 pun yang bro pilih kena ingat nak modifikasi dan overhaul mau makan dalam minimum rm3500 termasuk tayar mud terrain. So cari harga terendah utk model yang diminati, dan terus mod.

Saya prefer live axle, so saya pakai Jimny 1995. Cuba tengok Jimny body panjang yang murah2, dalam 5 ke 10 ribu je.

Kalo IFS macam Vitara tu mod utk suspension maximum 3 inci je, boleh juga tambah spacer di spring pad. Selebihnye kena bodylift. Ada geng kami pegi Hadyai utk full mod kerana lebih murah.

kudinz
18th June 2009, 08:51 AM
hamba sokong cadangan santana tuh.. Tp depans pada kita lubuk teruk mane kita nk terjah.. kalau betul² extreme leh mencecah puluhan ribu.. tp kalau setakat low extreme mcm nk terjah lubuk kt sungai or lombong just tukar tayar jekk.. then pasang laa winch takut tersangkut ke ape..

hasrul
18th June 2009, 07:08 PM
yang kitorang terjah biasanya 4x4 stock yang tak moded pun bleh masuk..melainkan di beritahu la.

hasrul
18th June 2009, 07:42 PM
Ok gambo2 trip ke Kroom!

grup pertama masuk bukak jalan dan memasang khemah
http://img41.imageshack.us/img41/2025/dscn0248a.jpg

4 kereta masuk pada hari khamis
http://img200.imageshack.us/img200/7049/dscn0252j.jpg

Belida dengan barang yang bnerbemban2 maklum la kereta chef tukang masak
http://img523.imageshack.us/img523/1714/dscn0276.jpg

sampai je terus mengelah!
http://img91.imageshack.us/img91/497/dscn0280e.jpg
http://img200.imageshack.us/img200/68/dscn0282o.jpg
http://img35.imageshack.us/img35/3951/dscn0283v.jpg

madie wizard
18th June 2009, 07:47 PM
bestnye... rindu kwn ngan frontier... ish2... kene tggu kontrak baru la gayenye klau nk dpt frontier smule...

hasrul
18th June 2009, 07:52 PM
malam tu ada sesi suai kenal...masa ni lah kantoi memasing dah kawin ke belum
http://img199.imageshack.us/img199/4237/dscn0308.jpg

dalam utan kita semua adalah rakan....
http://img220.imageshack.us/img220/9543/dscn0423h.jpg

gambo beramai2 ada 39 peserta dan 16 kereta yang join!
http://img197.imageshack.us/img197/8868/dscn0433.jpg

Sekumpulan botak yang ganas
http://img41.imageshack.us/img41/2791/dscn0439.jpg

hari ketiga ada kereta keluar awal
http://img200.imageshack.us/img200/4246/dscn0442s.jpg

krew wan10
http://img523.imageshack.us/img523/8061/dscn0482.jpg

Geng Lubuk Trekker di sisi kereta memasing
http://img91.imageshack.us/img91/5990/dscn0511.jpg

Geng lanun Kota yang banyak membantu diorang ni kaki motorcross
http://img200.imageshack.us/img200/4360/dscn0515a.jpg

http://img35.imageshack.us/img35/5929/dscn0517k.jpg
http://img199.imageshack.us/img199/8318/dscn0520w.jpg

memohon keberkatan
http://img220.imageshack.us/img220/5888/dscn0530z.jpg

hasrul
18th June 2009, 07:57 PM
http://img200.imageshack.us/img200/6764/dscn0552y.jpg
http://img193.imageshack.us/img193/7182/dscn0558g.jpg
http://img194.imageshack.us/img194/6444/dscn0579c.jpg
http://img31.imageshack.us/img31/7113/dscn0604.jpg

laluan ni sebenarnya langsung tak hardcore tapi kering dan berdebu dan banyak pulak batu2 tajam. Sebab mudah mungkin kitorang pikir ada bagus kalau speeding la ...ala macam rally dakar tu. kesudahannya semua kereta rosak sana sini termasuk kereta wan10 pun!

http://img20.imageshack.us/img20/2476/dscn0632.jpg

kudinz
18th June 2009, 08:38 PM
fuhhhh buat rally tuh.. siap rosak lagi.. tp nasib baik kebanyakan join semuanya makenik.. bila laa hamba nk bikin kereta kasi mcm korang.. skrg nih nk cari Gear Box 2nd isuzu trooper.. sbb skrg nih gear smpi gear 4 jek.. max speed 80kmh.. tuh paling laju laa tuh siap kuat mkn minyak kalau bwk 80kmh... hahahaha..

hasrul
18th June 2009, 08:44 PM
Duri dan laga kawan geng lubuk kita pakai isuzu trooper gak.

kudinz
18th June 2009, 08:56 PM
Duri dan laga kawan geng lubuk kita pakai isuzu trooper gak.

Hmm hamba punya jenis short 4x4.. kira mcm sports car ade 3 pintu jekk..

pb fisher
18th June 2009, 11:35 PM
pergh menarik tu xtvt yg berlangsung...boleh dpt ramai kwn baru lagik...trekker sambil melubuk cayalah korang...otai2 sume ni n superb la

dekosesaje
24th June 2009, 10:22 AM
salam, tak leh tahan tengok gambar2 ni semua bulan depan kalau confirm tarikh sekali lagi ke kroom bagi tau or calling2 le ye kekadang overlook forum ni .Teman nak informasi daripada mereka yg arif dgn 4x4 ni masalah yg selalu dihadapi oleh mit Pajero adalah cabel plug . sekarang teman pakai yg 8mm tahan le setahun. ni teman nak tanya apakah saiz cabel yg sesuai yg tahan lasak sikit ...... tak nanti kenan balut emergency macam amarican jeep mat aple pula. caw

hasrul
24th June 2009, 09:13 PM
gugujah nak pegi korrom sekali lagi 3 hb ni

lubuk_emas
25th June 2009, 05:39 AM
gambo beramai2 ada 39 peserta dan 16 kereta yang join!
http://img197.imageshack.us/img197/8868/dscn0433.jpg

bersatu teguh!!!!

KeruK
25th June 2009, 12:33 PM
lubuk trekker memang terbaikk....dah berkembang dah sayapp....gagah nampak dengan powil memasing....

kudinz
25th June 2009, 01:29 PM
bila laa powel aku nk mcm dorang..

hasrul
25th June 2009, 01:39 PM
ada gamba individu punya powil...nanti aku post