PDA

View Full Version : Baung Sungai Dengkil



selamba80
13th August 2011, 02:56 AM
http://i1231.photobucket.com/albums/ee501/Muhammad_Hafiz80/sungaidengkil2-1.jpg

sabtu lepas saya dgn kawan mencuba nasib mencari ikan di sungai dengkil..dgn berbekalkan roti canai yg di katakan boleh memerangkap ikan patin di sedia kan....tapi selepas 5 jam tidak di sentuh dan di jamah.. kami bercadang untuk mencuba umpan basah iaitu hati ayam...dan hasil nye...baung 2 ekor...waktu yg sesuai memancing baung di sungai dengkil.... pukul 6 pagi baru nampak kelibat ikan bermain cak cak di permukaan air....

http://i1231.photobucket.com/albums/ee501/Muhammad_Hafiz80/sungaidengkil1-1.jpg
http://i1231.photobucket.com/albums/ee501/Muhammad_Hafiz80/sungaidengkil2-1.jpg
http://i1231.photobucket.com/albums/ee501/Muhammad_Hafiz80/sungaidengkil3.jpg
http://i1231.photobucket.com/albums/ee501/Muhammad_Hafiz80/sungaidengkil4-1.jpg

wak
13th August 2011, 03:10 AM
uuuuu...sedap tu buat masak lemak cili api...

alifsham
13th August 2011, 09:46 AM
nyumnyum................masak pe ikan tu..

morthan3
13th August 2011, 11:58 AM
Tahniah Bang,
Bulan Puasa camgini best plak tengok ikan air tawar sais tu,
Masak lemak cili api best tak hengat ni...

bdboy76
13th August 2011, 01:09 PM
pergh besor tu......tahniah tuan.....
xhanyir ker ikan kat sana.........

selamba80
13th August 2011, 02:29 PM
org rumah buat goreng sambal je...tak tahu lah bro hanyir ke tak...saya makan je :)):)) org rumah rendam dgn limau dan asam jawa satu malam masuk dalam peti ais...lepas raya saya nak ke sana lagi.... nanti saya roger dalam nie...boleh pergi ramai ramai...sebelum balik ada juga nampak kelibat baung angaran dalan 3 kg bermain di permukaan air....yg ni pun jenuh gak saya nak angkat ke tebing...

Gemok
13th August 2011, 03:27 PM
tahniah..besar baung tu..laaazzaaattt

acheong
13th August 2011, 07:28 PM
tahniah
klu ikut maklumat terkini dari bro dead, skut udang rojak yg dibaham dek baung dengkil
tak salah juga bekalkan roti canai bab mereka memang tukar2 selera :D

KeruK
14th August 2011, 01:22 AM
uishhh dekat dah tue, len kali leh bwk tapa. nyammmm

Adika
14th August 2011, 01:47 AM
Tahniah.. bila nak ripit?

tok_janggut
14th August 2011, 01:56 AM
tahniah..tahniah...aku mncing kt sini abih seguni batu ladong...habuk pun tarak...hehehe

nik.putrajaya
14th August 2011, 10:36 PM
jenggo tak de ke kt situ...

fidoDido
15th August 2011, 12:47 AM
bila lak nk ripit??? da lama xkelepet baung n patin dengkil nih....tuan selamba80, kasi roger hamba klo2 ader plan nk g lg....hehehe

deadgory
15th August 2011, 09:31 AM
TERBAIK..

Selalu aku bawa kengkawan kat sini untuk meningkatkan ilmu dan tahap kumpau ke Tahap Dewa.Ahakss....Kesian Tok Janggut jadi mangsa.

kerapubara
15th August 2011, 09:49 AM
TERBAIK..

Selalu aku bawa kengkawan kat sini untuk meningkatkan ilmu dan tahap kumpau ke Tahap Dewa.Ahakss....Kesian Tok Janggut jadi mangsa.

dead, bila kita nak buat pesta kumpau lg kat sg dengkil ni....asyik tgk org jer naik ni...

jpon
15th August 2011, 09:57 AM
mlm ni nk gi usha2 line...

adyputra
15th August 2011, 10:13 AM
mlm ni nk gi usha2 line...

usha je ker? jgn lupe ajak aku skali..aku free..ngeh2

mattop
15th August 2011, 10:27 AM
wow.... hasil terbaeeekk... kipidup...

atank
15th August 2011, 10:48 AM
baung kuning.. msk lomak cili api.. x pun msk tempoyak..perghhh...meleleh... tahniah bang...

AlongAJIP
15th August 2011, 12:14 PM
gemuk baungnya.

deadgory
15th August 2011, 12:25 PM
Musim hujan sangat sesuai nak sedekah batu ladung seguni.

Dark
15th August 2011, 01:00 PM
dead..kat sungai area UKM dah try dah??...ghuti canai kek situ patin naik..hehehehe!!...papopun hasey komplot yang mabeles!!...sehat baung ey tuu...

taknak
15th August 2011, 08:17 PM
Aku try situ guna tapa pun tak pernah dapat.. pasang pancing banyak sampai tertinggal 1 set pancing aku kat port kenapa nko leh dapat? isk sik sik... Inilah namanya memancing...

armiex
15th August 2011, 10:43 PM
umpan perut ayam x nah try ke.....

deadgory
16th August 2011, 12:19 AM
dead..kat sungai area UKM dah try dah??...ghuti canai kek situ patin naik..hehehehe!!...papopun hasey komplot yang mabeles!!...sehat baung ey tuu...

Dah jadi sejarah port tue.Asyik naik ikan tetuan areman jerk.

areman1978
16th August 2011, 09:24 AM
Dah jadi sejarah port tue.Asyik naik ikan tetuan areman jerk.

Jeff... kekumpauan lalu jangan dikenang... tulah ko Jeff, asyik mancing kat situ nak naik patin aje... macam aku ni tak memilih spesis, janji spool bunyik... heheheh....

Dark
16th August 2011, 10:17 AM
hahahaa..ooowhHH...jurus bangau dah merebak la kek sanun...bulan lepas memba dapek patin kek sanun..tu bulan lopeh laa...ngeee~~~..

armiex
16th August 2011, 01:12 PM
baung gantang...huhuhu...sedap tu...

selamba80
16th August 2011, 08:49 PM
mmg nak terjah balik tempat tu...lepas raya nanti saya post dan terjah ramai ramai....masa dalam 5 jam tggu ikan makan roti canai..ada juga 2 org pemancing tegar....diorg dapat udang sepit biru sekor....keli 2 ekor dan baung sekor....dia pakai hati ayam...tu yg kami cari hati ayam sampai ke pasar serdang :)):))... dan kembali membalas dendam 5 jam tak jamah...waktu yg saya dgn kawan dapat dalam lingkungan pukul 6 ke 7 pagi...waktu ni dah nampak kelibat ikan besar main atas permukaan air...

acheong
16th August 2011, 10:18 PM
Jeff... kekumpauan lalu jangan dikenang... tulah ko Jeff, asyik mancing kat situ nak naik patin aje... macam aku ni tak memilih spesis, janji spool bunyik... heheheh....

eheheheheh ... sokong ... ape2 spesis tak kisah ... asalkan drag berbunyik .... yeeeehaaaa!