PDA

View Full Version : pantai acheh klang......



Pages : [1] 2

along_razmer
9th December 2010, 09:18 PM
pernah aku komplot kat situ....mule yang kenalkan aku ngn tempat tu biras aku.....mmg port yang menarik tempat yang nyaman sesuai la tuk bawak keluarga :ymhug: ...tempat ni jauh ke dalam sgt masuk melalui kampung pe pn aku x ingt...yang jadi cerita skang ni aku selalu la dengan dan gambo-gambo yang dorg pamerkan kat resort tu byk ikan yang best-best seperti siakap,pari,senangin,haruan tasik dan byk lagi la sebulan aku cube komplot kat situ tp hasilnya x same cam yang di perkatekan oleh org yang selalu memancing kat situ....aku pelik segala ilmu laut yang di perturunkan pada aku da aku gunakan tp masih same.... :( segal ilmu yang aku guna termasuk la baca pasang surut air,arah angin,dan umpan....di sebabkan bosan aku lupekan terus memancing laut.....klo ada otai-otai yang teror mancing laut mai la sembang hal ni ngn saya mana la th kot ada ilmu-ilmu memancing yang lom saya habis menuntut dari arwah atuk saya dl....mungkin otai-otai kat sini ada yang arif tentang kawasan laut di port klang yang kena saya pelajari....... :D

bdboy76
9th December 2010, 10:28 PM
sana ikut nasib....kalau xcaya tanya tuan j3me......80 kali pegi belum tentu dpt ikan gred A........ada org sekali pegi 18 ekor ikan gred A......
termasuk la teman yg selalu kumpau....hehehhe.............apa kata kita berkhemah kat sana...kemudian pasang pukat mcm org sana buat kat tepi pantai tu.....
mmg byk ikan tapi entah la...kalau pukat pergh berkotak2 ikan

konohawira
9th December 2010, 10:38 PM
sng citer jom sabtu nih kita serangggg....kwn mmg trn sana sabtu nih.

bdboy76
9th December 2010, 10:46 PM
teman layan ban pecah kat bagan datoh...ada rezeki ada la.....hehehhe...sekap bulan semilang pari....harap2 salahh satu sepesis sudi merembat pancing teman

gelamaserdang
10th December 2010, 10:27 AM
Salam bro..Saya pun slalu gak main kat pantai arceh ngan anglers resort tu..??? Tengok nasib gak la.. Tapi setakat ni selalu je nasib tak menyebelahi :-? ...
Tapi pernah gak beberapa kali batang surf saya melentok bagai nak rak menahan asakan ikan yang :ymhug: di syaki suspeknya pari..!!! Tapi selalunya kalah la,pasal fight kat kawasan berbatu..hehehe :(( .... Port yang saya besa lepak,kat sebelah kiri jeti menganjur ke tengah tu,Saya suke lepak bawah pokok yang ada pangkin,blakang chelet yang tak ghupa chelet tu :)).. Tapi takat nak carik gemang,tanda tu besepah gak..Kekadang yu pasir pun menyemak naik... Kena baling tengah c'kit,150m(+\-)...

deadgory
10th December 2010, 11:36 AM
sana ikut nasib....kalau xcaya tanya tuan j3me......80 kali pegi belum tentu dpt ikan gred A........ada org sekali pegi 18 ekor ikan gred A......
termasuk la teman yg selalu kumpau....hehehhe.............apa kata kita berkhemah kat sana...kemudian pasang pukat mcm org sana buat kat tepi pantai tu.....
mmg byk ikan tapi entah la...kalau pukat pergh berkotak2 ikan

Miker memang Raja Kekumpauan,Buntat Miker udah tinggal di BaGan Dato.

danny81
10th December 2010, 11:38 AM
kalau kat pantai acheh ni,,,kena refer dh JEme,,,dia mmg otai kat situ,,,din dong,,,panggilan utk en jeme,,, :D

along_razmer
10th December 2010, 01:00 PM
sana ikut nasib....kalau xcaya tanya tuan j3me......80 kali pegi belum tentu dpt ikan gred A........ada org sekali pegi 18 ekor ikan gred A......
termasuk la teman yg selalu kumpau....hehehhe.............apa kata kita berkhemah kat sana...kemudian pasang pukat mcm org sana buat kat tepi pantai tu.....
mmg byk ikan tapi entah la...kalau pukat pergh berkotak2 ikan

klo care tu mmg aku tgk mmg ramai yang buat ...tp kang baru jer laboh hinggap lak en.batu kat pale tu yang aku risau tu bdboy....

along_razmer
10th December 2010, 01:05 PM
Salam bro..Saya pun slalu gak main kat pantai arceh ngan anglers resort tu..??? Tengok nasib gak la.. Tapi setakat ni selalu je nasib tak menyebelahi :-? ...
Tapi pernah gak beberapa kali batang surf saya melentok bagai nak rak menahan asakan ikan yang :ymhug: di syaki suspeknya pari..!!! Tapi selalunya kalah la,pasal fight kat kawasan berbatu..hehehe :(( .... Port yang saya besa lepak,kat sebelah kiri jeti menganjur ke tengah tu,Saya suke lepak bawah pokok yang ada pangkin,blakang chelet yang tak ghupa chelet tu :)).. Tapi takat nak carik gemang,tanda tu besepah gak..Kekadang yu pasir pun menyemak naik... Kena baling tengah c'kit,150m(+\-)...

yang mengadap pintu gedong tu ker?????mak ai rentung tu lepak kat situ......kulit ni da la itam klo lepak situ kale apa la nk tukar lak....

konohawira
10th December 2010, 09:05 PM
sok kawan jadi turun sana...hajat nak cari pari dan senangin
udang hidup dan sotong dah booking.belanak jala sendiri.
ada sesapa nak polow?
jumpa kat pokok ketapang belah kiri sebelum anglers resort.

along_razmer
11th December 2010, 04:41 PM
da lame x masuk situ jaln tanah kar bengkel lori tu da ok ker.........nk polow tp skang tgh kecundang minggu ni kn teman org umah ..................

konohawira
11th December 2010, 11:27 PM
akhirnya trip kali ni kawan berjaya juga menaikkan pari 13 kilo..... :)

anokbbuddu
12th December 2010, 12:25 PM
akhirnya trip kali ni kawan berjaya juga menaikkan pari 13 kilo..... :)


tahniah bro..13keloooo tuu..indah x cik paridah tu?..tepek gambar buleh kawan2 berkenalan..hihihi :ymhug:

konohawira
12th December 2010, 01:14 PM
sila le tengok kat laporan lubuk... :ymhug:

along_razmer
13th December 2010, 03:39 AM
cik pari huhuhuhuhuhuhhuh tahniah broooooo........

Feroz
13th December 2010, 05:46 PM
xdapat ikan kita layan tangkap belangkas hehehehe :D

http://img96.imageshack.us/img96/7186/p2260046.jpg (http://img96.imageshack.us/i/p2260046.jpg/)

konohawira
13th December 2010, 07:07 PM
kat area teluk belangkas,udang,bebolos anak2 duri mmg banyak bro feros.
yg syok layan tang tanjung dia tuh...nampak je cetek,time air pasang separuh jaga2 la..ada yg bedesup joran terbang

mesen murah
13th December 2010, 09:18 PM
kat mane jln nak masuk ke pantai acheh ni ye...
saya org n9 n xde geng pancing kat belah sana... penah try redah utk cari tp x jumpa. last2 mancing kat
bwh jambatan masuk ke pulau indah je.... huhu :|

konohawira
13th December 2010, 10:16 PM
kat mane jln nak masuk ke pantai acheh ni ye...
saya org n9 n xde geng pancing kat belah sana... penah try redah utk cari tp x jumpa. last2 mancing kat
bwh jambatan masuk ke pulau indah je.... huhu :|
kena masuk kawasan kampung bang MM...kalau ade hajat nak pegi roger je teman... :ymhug:

mesen murah
13th December 2010, 10:51 PM
kat mane jln nak masuk ke pantai acheh ni ye...
saya org n9 n xde geng pancing kat belah sana... penah try redah utk cari tp x jumpa. last2 mancing kat
bwh jambatan masuk ke pulau indah je.... huhu :|
kena masuk kawasan kampung bang MM...kalau ade hajat nak pegi roger je teman... :ymhug:
tima kasih tuan.... :D
(ade gak yg sudi....)

thebeginner
14th December 2010, 01:03 PM
turun kren arrr

along_razmer
14th December 2010, 01:15 PM
[quote="mesen murah":c4qonag5]kat mane jln nak masuk ke pantai acheh ni ye...
saya org n9 n xde geng pancing kat belah sana... penah try redah utk cari tp x jumpa. last2 mancing kat
bwh jambatan masuk ke pulau indah je.... huhu :|
kena masuk kawasan kampung bang MM...kalau ade hajat nak pegi roger je teman... :ymhug:
tima kasih tuan.... :D
(ade gak yg sudi....)[/quote:c4qonag5]


klo ada masa nanti saya ajak abang lepak kat sane .......tgk time air cantek terus komplot kita pukat sekali hahahahaha :ymdevil: ....belanak bagak2 kat situ .....

jijol2010
15th December 2010, 04:42 PM
dulu selalu gak layan mancing kat situ......pernah gak tengok org naik siakap kat atas jeti tu...tapi dah lama dah tak ke sana....banyak geng mancing yg slalu pegi sana dah pencen.....

along_razmer
15th December 2010, 11:58 PM
dulu selalu gak layan mancing kat situ......pernah gak tengok org naik siakap kat atas jeti tu...tapi dah lama dah tak ke sana....banyak geng mancing yg slalu pegi sana dah pencen.....

klo da tahap pecen boleh berguru ni...........

konohawira
16th December 2010, 09:44 PM
sabtu nih hamba ripit lagi kat anglers resort....sesapa nak polow dipersilakan.... :ymhug:

mesen murah
16th December 2010, 10:34 PM
sabtu nih hamba ripit lagi kat anglers resort....sesapa nak polow dipersilakan.... :ymhug:

alahai.... saya balik kpg plak mggu nih.... huhu... :((

along_razmer
17th December 2010, 08:42 AM
sabtu nih hamba ripit lagi kat anglers resort....sesapa nak polow dipersilakan.... :ymhug:

alahai.... saya balik kpg plak mggu nih.... huhu... :((

relax la broooo kat kg tu kan boleh komplot gak hahahahahahahahaha

areman1978
17th December 2010, 09:05 AM
sabtu nih hamba ripit lagi kat anglers resort....sesapa nak polow dipersilakan.... :ymhug:

Sabtu pukul berapa bro?...

abimrock13
17th December 2010, 11:16 AM
tuan areman area port klang ke? komplot sabtu lapan belas ribulan doblas takde ke? kalu ade ingat2 nak join..huhuh, tangan da parkinson ni.

abimrock13
17th December 2010, 11:17 AM
tuan Kono, jadi turun kee?

konohawira
17th December 2010, 03:07 PM
kawan akan trn gak....rasa2nyr ade ke yg nak polow?
sbb jika tak turun sabtu kawan akan turun ahad...
sabtu masa terbaik antara 10pg (mula pasang) dan penuh pada 4 ptg (1.7m~4.0m)
ahad pula masa terbaik dari 11pg (mula pasang) dan penuh pada 5 ptg (1.4m~4.3m)
kesimpulannye:turun ari ahad lah.....

areman1978
17th December 2010, 03:14 PM
tuan areman area port klang ke? komplot sabtu lapan belas ribulan doblas takde ke? kalu ade ingat2 nak join..huhuh, tangan da parkinson ni.

Aku ada casting battle kat Titiwangsa sabtu ni... abis dah tengahari....

areman1978
17th December 2010, 03:16 PM
kawan akan trn gak....rasa2nyr ade ke yg nak polow?
sbb jika tak turun sabtu kawan akan turun ahad...
sabtu masa terbaik antara 10pg (mula pasang) dan penuh pada 4 ptg (1.7m~4.0m)
ahad pula masa terbaik dari 11pg (mula pasang) dan penuh pada 5 ptg (1.4m~4.3m)
kesimpulannye:turun ari ahad lah.....


Aku kena tengok keadaan kajiduit dulu... biasa pakai surf cast main bottom atau main casting?.... sbb rod paling panjang yg ada pun cuma 8 kaki je...

areman1978
17th December 2010, 03:18 PM
Tuan along Razmer tak nak joint ko?...

konohawira
17th December 2010, 03:20 PM
biasanye guna rod 12 hingga 15'...mesin boleh tampung tali sekurang2nye 200m...bottom

along_razmer
18th December 2010, 12:22 PM
Tuan along Razmer tak nak joint ko?...

i have job :( so i x boleh follow u all arrrrrgggggggggghhhhhh :((

along_razmer
18th December 2010, 12:25 PM
kawan akan trn gak....rasa2nyr ade ke yg nak polow?
sbb jika tak turun sabtu kawan akan turun ahad...
sabtu masa terbaik antara 10pg (mula pasang) dan penuh pada 4 ptg (1.7m~4.0m)
ahad pula masa terbaik dari 11pg (mula pasang) dan penuh pada 5 ptg (1.4m~4.3m)
kesimpulannye:turun ari ahad lah.....


Aku kena tengok keadaan kajiduit dulu... biasa pakai surf cast main bottom atau main casting?.... sbb rod paling panjang yg ada pun cuma 8 kaki je...

klo 8 kaki tu da ok da tu nk main casting ngn bottam .........tp jng bg mate kain ngn batu kena sedekah la heheheheheheh............batu beso2 tu kat situ ......klo aku lepak sane main ikan bolos jer ngn semilang jer sudah nk cari gred A hehehehe bye-bye la payah tgk nasib klo luck baik gred A atau B mesti naik la ............

konohawira
18th December 2010, 11:54 PM
bebolos mmg besepah kat sana...sampai malas nak layan
harap sok dpt naikkan rekod baru... :D

along_razmer
19th December 2010, 07:59 AM
bebolos mmg besepah kat sana...sampai malas nak layan
harap sok dpt naikkan rekod baru... :D

sebelah mana tu :ymapplause: klo atas jeti pilot tu mase sll lepak bawah tu semilang karang belambak tp sejak2 ni ilang semua da pupus kot............

konohawira
19th December 2010, 09:39 AM
kawan suke lepak kat ujung tanjung bwh pokok ketapang sebelah resort tu...kat bahagian tengah tu dasarnya berpasir...mmg port pari mengendap

along_razmer
19th December 2010, 03:42 PM
kawan suke lepak kat ujung tanjung bwh pokok ketapang sebelah resort tu...kat bahagian tengah tu dasarnya berpasir...mmg port pari mengendap

sll nmpak org naik kan ketuke kat kawasan tu rupenya mmg ada hasil yang best...... :ymapplause:

konohawira
19th December 2010, 10:10 PM
semua tu rezeki bang...cam ari nie kawan kumpauuu.....geng2 lain layan tetanda
sok pagi repeat lagi...

along_razmer
21st December 2010, 02:54 PM
semua tu rezeki bang...cam ari nie kawan kumpauuu.....geng2 lain layan tetanda
sok pagi repeat lagi...

pot tu mmg byk tetanda ke????? besa mana tetanda kat situ????? :-\

J3me
21st December 2010, 03:04 PM
Tak panas ke pantai acheh tu? Kawe slalu pegi tapi lepak kat jeti angler's resort..slalu bwk KDN ...jadi kat resort tu ada toilet surau suma..selesa la bg KDN..kalu air cantik bleh berapollo kat jeti tuh...tetanda ada jugak tapi mcm ada jadual sendiri la diorg tu..kalu dia naik sekor..mmg yg lain pun dpt tanda laa

J3me
21st December 2010, 03:09 PM
Last kawe pegi tah bila la..tanya kat pilot kapal tu..bot diorg ada sonar...dia ckp dah 3 bulan tak npk ikan besar2 masuk kaw. tu..kawe suspek kapal korek tu punya hal la..memekak je..ada lagi kapal tu konohawira?

konohawira
21st December 2010, 04:11 PM
Last kawe pegi tah bila la..tanya kat pilot kapal tu..bot diorg ada sonar...dia ckp dah 3 bulan tak npk ikan besar2 masuk kaw. tu..kawe suspek kapal korek tu punya hal la..memekak je..ada lagi kapal tu konohawira?
kapal tu masih parking kat tengah lg..la nie dah ade 2 bijik pulak dah.
sbb tu kawan tak pegi kat bahagian tanjung tu...hakisan kat tanjung tu makin teruk.
Apa2 pun kat tanjung berbatu bertentangan dgn tanjung kat resort tu mmg port yg baik utk pari.
cumanye kalau siang hari panasnye bleh cair otak.Best lagi layan kat resort bleh lepak kat pangkin bwh pokok ketapang.

konohawira
21st December 2010, 04:14 PM
semua tu rezeki bang...cam ari nie kawan kumpauuu.....geng2 lain layan tetanda
sok pagi repeat lagi...

pot tu mmg byk tetanda ke????? besa mana tetanda kat situ????? :-\
saiz stended la bang razmer...besa tapak tangan org dewasa.Yg kecik2 saiz 3 jari pon ada gak.

along_razmer
22nd December 2010, 12:32 PM
semua tu rezeki bang...cam ari nie kawan kumpauuu.....geng2 lain layan tetanda
sok pagi repeat lagi...

pot tu mmg byk tetanda ke????? besa mana tetanda kat situ????? :-\
saiz stended la bang razmer...besa tapak tangan org dewasa.Yg kecik2 saiz 3 jari pon ada gak.

layan gak tu klo seko beso tapak tangan org dewasa klo 10 eko da belambak puas mkn ikan tu huhuhuhuhuhu menarik tuuuuu cam nk komplot lak rasenyer hari sabtu ni.......hehehehehehe patut la semalam mimpi beli rod baru.... :))

konohawira
22nd December 2010, 07:43 PM
ari isnin lepas ade sorang member gak turun anglers..dpt ketuka,sembilang dan pari 3 kilo.

J3me
22nd December 2010, 08:24 PM
Isnin ni cemana?

along_razmer
22nd December 2010, 10:40 PM
bila waktu yg sesuai nii.........nk komplot pn xde mase ........

konohawira
23rd December 2010, 05:34 PM
Isnin ni cemana?
isnin 27 dec 2010
0355--1.5m
0940--4.4m
1605--1.1m
2223--4.8m
inilah carta pasang surut utk isnin depan

konohawira
23rd December 2010, 05:36 PM
bila waktu yg sesuai nii.........nk komplot pn xde mase ........
kawan cadang nak turun taun baru nanti

J3me
23rd December 2010, 05:52 PM
Isnin ni cemana?
isnin 27 dec 2010
0355--1.5m
0940--4.4m
1605--1.1m
2223--4.8m
inilah carta pasang surut utk isnin depan


Ingat nak turun...skali Isnin Bday KDN...ada nak kena liabs ngan rod nanti.hahah

konohawira
23rd December 2010, 06:03 PM
takpa bang jeme...bday KDN...beli kek mkn kat anglers pas tu mancen skali... :))

along_razmer
23rd December 2010, 11:45 PM
da lame x rod 12 kaki tu x sudut .............

Han Jin Laut
24th December 2010, 08:32 AM
hmmmm.... :-? senangin kot? cewah, macam la pandai sangat aku tilik. :))

konohawira
24th December 2010, 04:00 PM
senangin saiz besar kat sana suke belanak...waktu paling best mancing masa air jernih

along_razmer
24th December 2010, 07:48 PM
senangin saiz besar kat sana suke belanak...waktu paling best mancing masa air jernih

satu ilmu yang bagos tuuuu...... :ymapplause: pukat belanak bebanyak lepas tu wat umpan klo kumpaw ikan belanak ada untuk disantap....

thebeginner
25th December 2010, 11:42 AM
along pye baju dast arr...cabutttttttt

along_razmer
26th December 2010, 10:02 AM
along pye baju dast arr...cabutttttttt

adoiiii biase jer tuuuu... :-ss

YeopKL
26th December 2010, 11:51 AM
senangin saiz besar kat sana suke belanak...waktu paling best mancing masa air jernih

Waa....menarik tu..Bro...jadi ke isnin nak gi..
teman dulu pernah gi..la...jln pun dah tak ingat..
kereta leh masuk lagi ke??
taman dari seri kembangan...

konohawira
28th December 2010, 12:44 AM
sabtu nie kawan turun sana lagi.Ptg bawa ke pagi esoknye...

mesen murah
28th December 2010, 05:02 AM
senangin saiz besar kat sana suke belanak...waktu paling best mancing masa air jernih

satu ilmu yang bagos tuuuu...... :ymapplause: pukat belanak bebanyak lepas tu wat umpan klo kumpaw ikan belanak ada untuk disantap....

saya suke idea along tu.... :D
nnt xde la kdn moncong je time kita balik mancing..... hehe

konohawira
29th December 2010, 01:27 PM
adehh...org umah plak ajak balik kampung sabtu nih.. abg ipar plak ajak mancing udang kat sana..mana satu nak terjah nie???

mesen murah
30th December 2010, 02:04 AM
adehh...org umah plak ajak balik kampung sabtu nih.. abg ipar plak ajak mancing udang kat sana..mana satu nak terjah nie???
:ymparty: :D

along_razmer
30th December 2010, 03:38 PM
adehh...org umah plak ajak balik kampung sabtu nih.. abg ipar plak ajak mancing udang kat sana..mana satu nak terjah nie???
:ymparty: :D
terjah yang mana dekat di mate jauh di hati............................ :ymapplause:

konohawira
1st January 2011, 10:20 AM
smalam akhirnye kawan terjah ke pantai acheh..sampai umah 3 pg.trima kasih kpd tuan rudy dan tuan radin sbb sama2 turun.
malangnye aksi melawan pari tak kesampaian krn masa tu kawan jemput tetuan bedua kat check point.On the way dari jenput tetuan rudy dan radin kawan dpt panggilan
dari member sorang lagi dari lokasi mengatakan joran kawan dah kena hambat ....malangnye tak sempat nak layan sbb stand joran jatuh hingga memutuskan tali utama.

abimrock13
1st January 2011, 11:51 AM
mantap tu tuan kono, umpan pe? udang idup ke?

abimrock13
1st January 2011, 11:53 AM
skang ni kalau memalam selalu nampak kapal fancy macam cruise mewah siap lampu2. kapal ape tu ye?

along_razmer
1st January 2011, 01:09 PM
smalam akhirnye kawan terjah ke pantai acheh..sampai umah 3 pg.trima kasih kpd tuan rudy dan tuan radin sbb sama2 turun.
malangnye aksi melawan pari tak kesampaian krn masa tu kawan jemput tetuan bedua kat check point.On the way dari jenput tetuan rudy dan radin kawan dpt panggilan
dari member sorang lagi dari lokasi mengatakan joran kawan dah kena hambat ....malangnye tak sempat nak layan sbb stand joran jatuh hingga memutuskan tali utama.
:-o :ymapplause:

konohawira
1st January 2011, 02:01 PM
disebabkan ketiadaan umpan sotong make kawan gunakan bebolos yg dipancing sebagai umpan.
Kapal yg bebanyak tu kebanyakannye kapal dagang...adela gak sesekali kapal peranginan yg banyak lampu macam titannic lalu kat situ...singgah di jeti star cruise

Ray Mie
10th January 2011, 09:39 AM
salam semua......

hamba orng baru d sini, klu ade komplot ke pntai acheh ujung bulan ni bole la roger.......
al maklum la, hamba memancing x tgk air huhuhu.....
hamba memancing tgk poket.....huhuhu.....
:D :D :D .....

konohawira
11th January 2011, 10:23 AM
lama tak berforum nih...pekabar semua kawan2?
slamat datang kpd forumer baru...

konohawira
11th January 2011, 10:24 AM
gelama serdang...tak turun ke minggu lepas?

bird
11th January 2011, 12:52 PM
Bro along.. bile lagi nak turun pantai acheh..?? den baru nak blaja main laut.. tu yg igt nak berguru dgn bro.. hehe..
hari tu bro call den tak dengar.. time tu seminggu demam...

along_razmer
11th January 2011, 03:43 PM
Bro along.. bile lagi nak turun pantai acheh..?? den baru nak blaja main laut.. tu yg igt nak berguru dgn bro.. hehe..
hari tu bro call den tak dengar.. time tu seminggu demam...

skang ni tgh memancilkan diri wat sementara atau selama-lamanya .....sbb masalah yang x dpt nk dielakkan lagi... [-(

konohawira
11th January 2011, 04:38 PM
aik bunyik cam merajuk je...pencen trus ka along?

bird
11th January 2011, 04:41 PM
Bro along.. bile lagi nak turun pantai acheh..?? den baru nak blaja main laut.. tu yg igt nak berguru dgn bro.. hehe..
hari tu bro call den tak dengar.. time tu seminggu demam...

skang ni tgh memancilkan diri wat sementara atau selama-lamanya .....sbb masalah yang x dpt nk dielakkan lagi... [-(


lain macam je bunyi eh.. merajuk dgn den yo... :D :D

mesen murah
14th January 2011, 12:19 AM
Bro along.. bile lagi nak turun pantai acheh..?? den baru nak blaja main laut.. tu yg igt nak berguru dgn bro.. hehe..
hari tu bro call den tak dengar.. time tu seminggu demam...

skang ni tgh memancilkan diri wat sementara atau selama-lamanya .....sbb masalah yang x dpt nk dielakkan lagi... [-(

jgn la merajuk tuan... kita kenal pon blom lagi, komplot pon x buat lagi nih....
ala rilek la, jgn dilayan sngt tensen tu.... hehe

along_razmer
15th January 2011, 04:30 PM
[quote=bird]Bro along.. bile lagi nak turun pantai acheh..?? den baru nak blaja main laut.. tu yg igt nak berguru dgn bro.. hehe..
hari tu bro call den tak dengar.. time tu seminggu demam...

skang ni tgh memancilkan diri wat sementara atau selama-lamanya .....sbb masalah yang x dpt nk dielakkan lagi... [-(

jgn la merajuk tuan... kita kenal pon blom lagi, komplot pon x buat lagi nih....
ala rilek la, jgn dilayan sngt tensen tu.... hehe[/quote:2ucby6ng]

bkn sal merajuk ke apa ker...ni sal ketagih meroyan da bagai ni x dpt pi komplot mana2 patah telinga klo ckp ni...transport xde :(( nk keluar.....rindu nk tarik patin rindu nk tarik pari :((

mesen murah
18th January 2011, 04:19 AM
salam semua......

hamba orng baru d sini, klu ade komplot ke pntai acheh ujung bulan ni bole la roger.......
al maklum la, hamba memancing x tgk air huhuhu.....
hamba memancing tgk poket.....huhuhu.....
:D .....

samo la kito.... hehehe
den pon poie mancing main belasah jo... bilo teragak teruih poie... :)
xdo geng sensorang pon jd.... hahaha :D

gelamaserdang
18th January 2011, 04:56 PM
gelama serdang...tak turun ke minggu lepas?

Tak turun la bro...Lame lagi kot baru nak turun balik nanti..Skng banyak projek lain.. Sori aritu tak perasan kau.. Betul2 tak cam sape..hehehhe..(Bukan sombong eaa)... Mta pun da piau2 pepagi..Taniah pari 2 eko...

bird
24th January 2011, 11:42 AM
jgn la merajuk tuan... kita kenal pon blom lagi, komplot pon x buat lagi nih....
ala rilek la, jgn dilayan sngt tensen tu.... hehe[/quote]

bkn sal merajuk ke apa ker...ni sal ketagih meroyan da bagai ni x dpt pi komplot mana2 patah telinga klo ckp ni...transport xde :(( nk keluar.....rindu nk tarik patin rindu nk tarik pari :(([/quote]


Along.. set la tarikh bile nak ke pantai acheh... teman datang amik bro... :D

mesen murah
27th January 2011, 11:19 PM
jgn la merajuk tuan... kita kenal pon blom lagi, komplot pon x buat lagi nih....
ala rilek la, jgn dilayan sngt tensen tu.... hehe

bkn sal merajuk ke apa ker...ni sal ketagih meroyan da bagai ni x dpt pi komplot mana2 patah telinga klo ckp ni...transport xde :(( nk keluar.....rindu nk tarik patin rindu nk tarik pari :(([/quote]


Along.. set la tarikh bile nak ke pantai acheh... teman datang amik bro... :D[/quote]



den rase mcm nak join jer ni.... hehe

along_razmer
3rd February 2011, 05:03 PM
kepada semua member yang kenal atau x kenal ngn sy petang ni sy ada kat klang bawah jembatan dekat pulau indah cari la nasib la klo dpt komplot sekali.......nk kol 014-2298828..............

mesen murah
4th February 2011, 10:31 AM
kepada semua member yang kenal atau x kenal ngn sy petang ni sy ada kat klang bawah jembatan dekat pulau indah cari la nasib la klo dpt komplot sekali.......nk kol 014-2298828..............

ader repot/hasil ka tuan... hehe...

konohawira
10th February 2011, 10:13 PM
2hb lps kawan dah naikkan pari 12 kilo....5hb ripit lagi..member dapat naikkan pari 42 kilo pulak... @-)

danny81
10th February 2011, 11:56 PM
salam bro konohawira,,,sori ari tu x reply balik msg...plan mmg nak gi yg masa bro invite ari tu,,,tp terpaksa menyetelkan maslah rumah la bro,,,tgk lain kali free sy akan join,,,silap2,port kat sana,,,bole bukak khemah kan bro,,, :)

konohawira
11th February 2011, 07:10 PM
salam bro konohawira,,,sori ari tu x reply balik msg...plan mmg nak gi yg masa bro invite ari tu,,,tp terpaksa menyetelkan maslah rumah la bro,,,tgk lain kali free sy akan join,,,silap2,port kat sana,,,bole bukak khemah kan bro,,, :)
nak pasang khemah pon takde masalah...tapi kawan tido atas batu je...heh...heh..mlm nie geng kawan dari bukit aman turun sana.Kawan tak dapat turun sbb tengah sibuk mambuat persiapan utk turun P9 ujung minggu nie.

razmer_along
27th February 2011, 09:18 PM
pasang surut ikan duri ,
di kail pula di atas jeti,
kalau tarikh sudah di janji,
masa pula belom di cari.

Feroz
28th February 2011, 09:31 AM
paku tekan paku payung
bile nak pegi?? hehehehe

mesen murah
1st March 2011, 05:29 AM
2hb lps kawan dah naikkan pari 12 kilo....5hb ripit lagi..member dapat naikkan pari 42 kilo pulak... @-)

errr tuan konoha.... bila lagi nak turun pantai acheh ni....?
klo bleh nak ikot la skali.... ujung mggu ni amacam cantik x? bole call / sms saya utk serangan bersama.... 0133725264 - din

shafei
5th March 2011, 03:55 AM
assalamualaikum...
kpd otai2 sy nk bertnya la keadaan air di pantai aceh esok sabtu 5.3.11 bagaimana...sesuai ke untuk memancing..
1st time nk pg ni....
boleh sms ke no 0133076190 jasa baik kwn semua amat dihargai..

razmer_along
5th March 2011, 12:28 PM
tuan nk masuk port sy da x boleh lagi da sbb skang ni port lubuk ikan paling bayk da dpt kesan.......

konohawira
11th March 2011, 04:37 PM
kpd sume member2...sori la sbb dah lama tak nengok2 thread nih...
skarang nie tgh buat persiapan tuk turun Jarak...
ada masa nanti kita bleh adakan komplot ke pantai aceh...

twelverock
14th March 2011, 11:43 PM
takda ker komplot turun beramai2 ke pantai Acheh ni? sy dh 2-3 kali turun sini...tp asyik2 kumpau jerk.

mesen murah
16th March 2011, 07:12 PM
tuan nk masuk port sy da x boleh lagi da sbb skang ni port lubuk ikan paling bayk da dpt kesan.......

salam tuan...
errr kek mano lubuk eh tu.... bole syer dgn den x...? hehe :D

mesen murah
24th March 2011, 01:02 AM
takda ker komplot turun beramai2 ke pantai Acheh ni? sy dh 2-3 kali turun sini...tp asyik2 kumpau jerk.

tuan batu12... mggu ni saya cadang nak turun pantai acheh... klo tuan ade kelapangan mari kita komplot sesama....
errr saya x penah pegi lagi pantai acheh ni... hehe klo bawah jambatan pulau indah tu adela... hehehe...

tie baik
24th March 2011, 01:47 AM
dah p tp cari pokok ketapang 2 xjupa
rugi2

AlongAJIP
24th March 2011, 08:50 AM
salam... lama tak jenguk... Haaaa... kalau pokok ketapang tu, bro konoha je yang ada ilmu untuk nampak, bila reramai dah sampai, dia suruh baling umpan tu... baling la... saheh dapat pari punya.

mesen murah
26th March 2011, 12:08 AM
salam sume... esok atau lusa ade sesaper nak turun pantai acheh ke....?
klo ade yg nak pegi den nak ikot la.... bole x kekawan.....
bole sms ato kol saya klo jadi nak pegi n bagi saya ikot.... hehehe
no tpon ade kek bawah signature tu.... TQ....

konohawira
30th March 2011, 02:32 PM
salam sume...
kalau dah ada yg nak mencuba nasib....satu komplot akan diadakan pada 9hb dpn.
sesiapa yg berminat bleh turun sama.sesi membotom akan bermula pada 9 mlm.
nak dtg awal pon tade masalah...

deadgory
30th March 2011, 02:44 PM
salam sume...
kalau dah ada yg nak mencuba nasib....satu komplot akan diadakan pada 9hb dpn.
sesiapa yg berminat bleh turun sama.sesi membotom akan bermula pada 9 mlm.
nak dtg awal pon tade masalah...

alamak...aku ada live pulak time nieh.....sapa nak ajak aku komplot tarikh lain?

kingwazan
30th March 2011, 10:45 PM
hr minggu nih xde mengomplot ke?

mesen murah
31st March 2011, 01:13 AM
aku tggu punya tggu punya tggu punya tggu..... xde sesape nak kol or sms join pegi pantai acheh mggu lps..... :-(
dgn membawak aty yg kehampaan aku pon menyetat keta n trus memandu kearah PD....
melabuhkan batu ladung ditempat biasa... lukut.... huhu
mggu ni da x bole nak kepantai lagi... nak mengudang plak.... kek linggi.... hehe :D

konohawira
31st March 2011, 07:51 AM
ujung minggu nih nak jenguk kampung jap.minggu depan dah boleh setat mancing...

mesen murah
1st April 2011, 09:12 PM
kwn ade plan nak ke pantai acheh ni ahad mlm isnin ni dgn sorang member....

mesen murah
1st April 2011, 09:14 PM
ari ahad mlm isnin ni kawan dgn member kwn plan nak turun ke pantai acheh la..... errr ade sesape yg nak join komplot kawan
ataw yg sudi nak jadik guide x?
kalo ade yg sudi sila lah helo kwn ye.... mekasih sume.....:)

konohawira
2nd April 2011, 07:44 AM
nak info kontek kawan kat no nie 012 3801746.kawan bleh bg skit tip.

AlongAJIP
2nd April 2011, 09:24 AM
hah! konoha nak kasi tip dah tu, J3ME tak dapat turun sekarang ni, ari tu dia tolong lori nikon tebalik. hahaha

konohawira
2nd April 2011, 09:34 AM
j3me dah tukar bidang.tak gi mancing skang nie...

konohawira
9th April 2011, 06:29 PM
masanye sudah tiba...kawan turun anglers resort mlm nie.
sapa nak ikotttt.....

gelama serdang
28th April 2011, 07:22 PM
masanye sudah tiba...kawan turun anglers resort mlm nie.
sapa nak ikotttt.....

konohawira...Ader perkembangan baik ke,hasil pancingan anglers resort & pantai archeh..???? kasi up date sikit..lame dah tak turun sane..

konohawira
1st May 2011, 10:32 PM
konohawira...Ader perkembangan baik ke,hasil pancingan anglers resort & pantai archeh..???? kasi up date sikit..lame dah tak turun sane..
sesapa yg berhajat nak merasa siakap mega....masanya dah tiba.
3 ari lps kwn dah naikkan 2 ekor saiz 12 kilo....ada yg besar lg tapi tak dpt naik

konohawira
1st May 2011, 11:24 PM
http://img19.imageshack.us/i/p1020897nv.jpg/
http://img827.imageshack.us/i/p1020898q.jpg/

mesen murah
2nd May 2011, 07:15 AM
http://img19.imageshack.us/i/p1020897nv.jpg/
http;//img827.imageshack.us/i/p1020898q.jpg/

huhuhuuuuuuuuu.............. pedih bijik mato den....
tergeliat ulu ati nengok eh...
errr teknik apa yg digunakan mengurat mama sekap ni tuan....

gelama serdang
2nd May 2011, 11:02 PM
Tak nampak gamba ea deth...????

FISHTRON
3rd May 2011, 01:54 AM
http://img19.imageshack.us/i/p1020897nv.jpg/
http://img827.imageshack.us/i/p1020898q.jpg/

Siakap 12.6 kelo!!..bio betol bro?....gambo imageshack kawan takleh access lak.. Kat mana tu?..kawan pernah nampak siakap besor tu live kat setiawan,tapi tak makan umpan..

FISHTRON
3rd May 2011, 02:37 AM
nape takleh kluar gambar siakap tu ye?..

AlongAJIP
3rd May 2011, 07:59 AM
huhu sekap! kenyang makan malam tu.

konohawira
3rd May 2011, 03:58 PM
entahla aku pon tak nampak gambar...salah teknik pertempekan kot

bdboy76
3rd May 2011, 04:04 PM
kenapa xder gambor tuan sabtu semalam ngan siakap kat angler resort...yg ada pari 2 ekor tu jer...hehehehe...siap nama forum lagi...lubuk.net.....

konohawira
3rd May 2011, 04:17 PM
kenapa xder gambor tuan sabtu semalam ngan siakap kat angler resort...yg ada pari 2 ekor tu jer...hehehehe...siap nama forum lagi...lubuk.net.....
ngeh3...dah dpt banyak bru bleh tempek tuan bdboy...

konohawira
3rd May 2011, 04:21 PM
kenapa xder gambor tuan sabtu semalam ngan siakap kat angler resort...yg ada pari 2 ekor tu jer...hehehehe...siap nama forum lagi...lubuk.net.....
ngee...dah dpt byk bru bleh tempek gambo tuan bdboy

amirbullet
3rd May 2011, 04:44 PM
beso to mama sekap. bagi tips skit

konohawira
3rd May 2011, 05:00 PM
http://img62.imageshack.us/img62/6738/p1020897.jpg (http://img62.imageshack.us/i/p1020897.jpg/)
http://img822.imageshack.us/img822/9948/p1020899fk.jpg (http://img822.imageshack.us/i/p1020899fk.jpg/)

Ahad repeat balik...dan hasilnye
http://img20.imageshack.us/img20/2603/p1020907g.jpg (http://img20.imageshack.us/i/p1020907g.jpg/)
http://img191.imageshack.us/img191/9210/p1020911at.jpg (http://img191.imageshack.us/i/p1020911at.jpg/)

bdboy76
3rd May 2011, 05:04 PM
teman turun malam sabtu tu......kena ribut sampai pagi

konohawira
3rd May 2011, 05:28 PM
teman turun malam sabtu tu......kena ribut sampai pagi
ate tak jumpe komer pon??sabtu dah kena ribut...ahad lg teruk

bdboy76
3rd May 2011, 05:32 PM
ada...teman sabtu malam ahad........dtg lima org.....teman pakai baju cbs biru dan tido dlm sleeping bag mula2....hahahahha

rudy
3rd May 2011, 05:34 PM
http://img822.imageshack.us/img822/9948/p1020899fk.jpg (http://img822.imageshack.us/i/p1020899fk.jpg/)
http://img191.imageshack.us/img191/9210/p1020911at.jpg (http://img191.imageshack.us/i/p1020911at.jpg/)

salam bro, toksah nak chong laa...
camni ni punye smart, pi mancing ka?
ntah2 pi tenet dgn awek, pastu interprem.

konohawira
3rd May 2011, 05:37 PM
ada...teman sabtu malam ahad........dtg lima org.....teman pakai baju cbs biru dan tido dlm sleeping bag mula2....hahahahha
oooo...itu komer ker....yg sorang tuh badan besar dan sorang lagi tu pakai baju merah.yg 2 org lagi tu balik awal skit kan?

konohawira
3rd May 2011, 05:38 PM
salam bro, toksah nak chong laa...
camni ni punye smart, pi mancing ka?
ntah2 pi tenet dgn awek, pastu interprem.
hahahah...yg nie stetmen dengki....

bdboy76
3rd May 2011, 05:48 PM
oooo...itu komer ker....yg sorang tuh badan besar dan sorang lagi tu pakai baju merah.yg 2 org lagi tu balik awal skit kan?

yer la.....yg komer kata nak mancing sampai senin tu ker........hehehhehe......dasyat komer sabtu ahad senin.......mmg handeyyyyyyyy.............

konohawira
3rd May 2011, 06:04 PM
yer la.....yg komer kata nak mancing sampai senin tu ker........hehehhehe......dasyat komer sabtu ahad senin.......mmg handeyyyyyyyy.............
hahaha....sabtu dan ahad je turun senin tak jadik geng dah mula keje.

FISHTRON
4th May 2011, 12:38 AM
waaa!!..hensem sungguh siakap tuh..tahniah tuan..musti best menariknya..

razmer_along
9th May 2011, 10:49 AM
alhamdulillah tempat yang di diminati ramai da mula berkeliaran gred A huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhh

thebeginner
2nd July 2011, 11:10 AM
bro try turun sabtu malam...try la mggu nih...air kecik baek punyo cilok...huhuhh

konohawira
3rd July 2011, 02:45 PM
biasanye cari siakap area nie time air besar

konohawira
3rd July 2011, 02:47 PM
waaa!!..hensem sungguh siakap tuh..tahniah tuan..musti best menariknya..
fishtron bila lagik nak turun carik pari???aku nak bukak port baru nih

FISHTRON
3rd July 2011, 09:27 PM
fishtron bila lagik nak turun carik pari???aku nak bukak port baru nih
ANYTIME TUAN..roger jer kwn mengkalo ade trip urderground..batu sauh kwn dah beli no 6 RM4 kat Teman Setia..Mahal ke?..

mesen murah
4th July 2011, 03:10 AM
wuuuu... lamanye x jenguk thread nih....

konohawira
4th July 2011, 08:37 AM
ANYTIME TUAN..roger jer kwn mengkalo ade trip urderground..batu sauh kwn dah beli no 6 RM4 kat Teman Setia..Mahal ke?..
no6 4 hengget???beli saiz 5 dah ok ...baru 2.5 hengget.Teman Setia mahal skit barangnya.
Apa2 pon tunggu je masanye...sume dah stendby..kita terjah!!!

FISHTRON
4th July 2011, 10:51 AM
no6 4 hengget???beli saiz 5 dah ok ...baru 2.5 hengget.Teman Setia mahal skit barangnya.
Apa2 pon tunggu je masanye...sume dah stendby..kita terjah!!!
kat mana dapat RM2.50 batu tuh..cer cite sikit..

konohawira
4th July 2011, 05:07 PM
kat mana dapat RM2.50 batu tuh..cer cite sikit..
kat chia ader...sabtu nih aku dgn dino ada turun.turun petang balik ahad pagi...jom ler.

tarikh;09/07/2011
lokasi;anglers resort
masa;1700~0900

p/s:mana2 ahli lubuk yg lain pon dijemput sama.

openg
4th July 2011, 06:28 PM
kat chia ader...sabtu nih aku dgn dino ada turun.turun petang balik ahad pagi...jom ler.

tarikh;09/07/2011
lokasi;anglers resort
masa;1700~0900

p/s:mana2 ahli lubuk yg lain pon dijemput sama.


kena pakai baju kunin dak....... hehehe

konohawira
5th July 2011, 08:20 AM
kena pakai baju kunin dak....... hehehe
ish..ish..idak le teman brani yope.tak pasai2 teman kena angkut ngan joran2 skali....keh3

FISHTRON
5th July 2011, 02:44 PM
kono,pancang besi mcm tuan punye tuh mana nak cekau?..leh ejaskan dalam 2 lai tak?..
Air cantek ke sabtu malam ahad nih?..

FISHTRON
5th July 2011, 02:47 PM
kena pakai baju kunin dak....... hehehe
Jangan memain openg..aritu nyaris2 kwn nak kene taim manceng kat telok gong..polis punye la aktif buat roblok skrg ni pasal BERSIH ni..hatta pakai jesi bola m'sia yg warna kuning tu pun kene gak dgn dorang..

konohawira
6th July 2011, 08:33 AM
kono,pancang besi mcm tuan punye tuh mana nak cekau?..leh ejaskan dalam 2 lai tak?..
Air cantek ke sabtu malam ahad nih?..
pancang tuh kawan buat sendiri.la ni bahan mentahnya pon dah takde.kalau nak buat kena beli brg kat hardware.
yang terbaik beli stainless steel.

air mmg cantek...cuma timingnya larik skit

mesen murah
6th July 2011, 09:31 AM
kat chia ader...sabtu nih aku dgn dino ada turun.turun petang balik ahad pagi...jom ler.

tarikh;09/07/2011
lokasi;anglers resort
masa;1700~0900

p/s:mana2 ahli lubuk yg lain pon dijemput sama.

alahaiiii.... ahad keja syif pagi plak tuuuu..... keciwa laaaagiiiiiiiiii....... :((

konohawira
8th July 2011, 03:16 PM
alahaiiii.... ahad keja syif pagi plak tuuuu..... keciwa laaaagiiiiiiiiii....... :((
waktu agenda ditukar dari sabtu 9pg bawak ke mlm....

konohawira
18th July 2011, 08:42 AM
Serangan 17 July ini ditujukan khas buat FISHTRON.
http://img695.imageshack.us/img695/1483/p1030117x.jpg

mesen murah
19th July 2011, 12:38 AM
Serangan 17 July ini ditujukan khas buat FISHTRON.
http://img695.imageshack.us/img695/1483/p1030117x.jpg

tuan konoha mmg cempion laaaa....
tahniah....
mane lokasi mengurat cik paridah tuh...? pantai acheh jugak ke....?

konohawira
19th July 2011, 08:03 AM
ya...btol tu tuan MM...pantai aceh la mana lagi....

rudy
19th July 2011, 11:54 AM
tak abih2 dgn gamba superimpose... bawak2 la betobat Yus

FISHTRON
19th July 2011, 01:14 PM
Serangan 17 July ini ditujukan khas buat FISHTRON.
http://img695.imageshack.us/img695/1483/p1030117x.jpg
elehh...kecik je tu..kwn dah set ngan kakak dia yg 53kelo tu...tunggu je laa...

FISHTRON
19th July 2011, 01:17 PM
kono,dah abes ke pari tu..lama aku tak merasa pari fresh ni..

konohawira
19th July 2011, 02:23 PM
kono,dah abes ke pari tu..lama aku tak merasa pari fresh ni..
utk kwn2...aku ader simpan.ari tu kalau ko ader kat klang nie mmg dah ader bahagian.
tapi takpa bila nak?nanti dtg singgah sini aku bagi.

konohawira
19th July 2011, 02:25 PM
tak abih2 dgn gamba superimpose... bawak2 la betobat Yus
keh3...rudy...rudy...bila mau turun lagiiii....???

konohawira
19th July 2011, 02:28 PM
FISHTRON...ATC apa cer?

FISHTRON
19th July 2011, 11:38 PM
Ngeh3....misi memburu ATC dalam proses..tunggggggguuuuuuuuuuuuu....

FISHTRON...ATC apa cer?

konohawira
20th July 2011, 12:11 AM
sampai je trus roger aku...kita serbu

nik.putrajaya
22nd July 2011, 11:08 AM
ahad petang gua mau serang cik paridah d pantai acheh....jom gengggg..

konohawira
22nd July 2011, 03:13 PM
ahad petang gua mau serang cik paridah d pantai acheh....jom gengggg..
nik cer ko PM ngan bro Mesin Murah...mggu nie dia nak trn sana.

nik.putrajaya
22nd July 2011, 05:11 PM
x jumpa search bro mesin murah tu...hhihih maklum lah aku ni ahli baru....

nik.putrajaya
22nd July 2011, 05:11 PM
nik cer ko PM ngan bro Mesin Murah...mggu nie dia nak trn sana.
mcm mn nak cari die ek....

FISHTRON
22nd July 2011, 07:33 PM
Takyah cari mesen murah geng..kita carik PARI MEGA malam ni...turun pukul 11pm..tunggu kat petronas KESAS...waktu kemuncak pukul 11am sampai 3AM...Mahaguru Dewatakumpau dijangka akan turun padang...

mcm mn nak cari die ek....

nik.putrajaya
22nd July 2011, 11:08 PM
Takyah cari mesen murah geng..kita carik PARI MEGA malam ni...turun pukul 11pm..tunggu kat petronas KESAS...waktu kemuncak pukul 11am sampai 3AM...Mahaguru Dewatakumpau dijangka akan turun padang...
laaaaaaa asal x tgl no tepon..mna la nk kenal kalau takat tunggu kt petronas tu...

alifsham
23rd July 2011, 09:50 AM
pegang kain rentang besar2...kompom kenal.........kekekekekek

FISHTRON
23rd July 2011, 12:35 PM
laaaaaaa asal x tgl no tepon..mna la nk kenal kalau takat tunggu kt petronas tu...
kih3...sori ler.. asalnya trip kensel,pastu ON balik secara otomatik lasminit..tu yg kelam kabut tu..tapi KUMPAU ler keputusan malam tadi membawa ke pagini....

konohawira
23rd July 2011, 02:12 PM
Ngeh3...pastu kasi siap senjata utk agenda sok pg...ngee~
mengkalo menang kalu ayam tandori satuuuu.....

konohawira
23rd July 2011, 02:15 PM
kih3...sori ler.. asalnya trip kensel,pastu ON balik secara otomatik lasminit..tu yg kelam kabut tu..tapi KUMPAU ler keputusan malam tadi membawa ke pagini....
Mcm yg aku cakap laaaa....."dah tade rezki pari tu nak makan umpan sotong aku...."

nik.putrajaya
23rd July 2011, 07:19 PM
Mcm yg aku cakap laaaa....."dah tade rezki pari tu nak makan umpan sotong aku...."
jgn lupa bro senin...peralatan perang 13` baru angkat....aku rasa kena pakao umpan tgk ko yg beli daaaaa......

FISHTRON
23rd July 2011, 09:10 PM
waaa...set apa tu bro?..

jgn lupa bro senin...peralatan perang 13` baru angkat....aku rasa kena pakao umpan tgk ko yg beli daaaaa......

nik.putrajaya
23rd July 2011, 10:43 PM
waaa...set apa tu bro?..
nk g ngayat cik paridah bro...jom sekali ...senin kul 1 2 aku ade sane...

konohawira
27th July 2011, 04:57 PM
oit nik tak keje ker ari nih?

mesen murah
12th August 2011, 01:56 AM
pegang kain rentang besar2...kompom kenal.........kekekekekek

betul tu.... hahahaha........... lariiiiiiiiiiiiiiii.............

TSM876
16th August 2011, 09:25 AM
Assalam, ape cite tempat ni? masih best ke? rasa macam nak pegi sana la jumaat malam, bercamping smpi esok paginya dlm kol 11am balik la. nak tanya beberapa soalan

- masok situ nak mancing bayar ke?

- kalau nak masok lepas kol 10pm, boleh ke?

- sorry, saya budak baru belajar. kalau nak mancing situ kena pakai surf cast 12 kaki ke atas ke? pakai 7 kaki tak bleh? :D

mekasih pada yg sudi menjawab :)

AlongAJIP
16th August 2011, 12:32 PM
7 kaki boleh, cuma tak jauh la baling cam fishtron, mana tahu fishtron nak turun ilmu, rugi tak dapat.

konohawira
16th August 2011, 08:11 PM
FISHTRON gi mancen sepat siam....

Afeq Saipollah
17th August 2011, 02:16 AM
Tuan konoha..
Kwn nk tanya kat mane nk cr sutun idop ni..
Bila tuan nk komplot lg?



utk kwn2...aku ader simpan.ari tu kalau ko ader kat klang nie mmg dah ader bahagian.
tapi takpa bila nak?nanti dtg singgah sini aku bagi.

TSM876
18th August 2011, 09:55 AM
Saya ingat nak pegi sana Jumaat malam dlm kol 10pm smpi pagi sabtu. ade sesiapa yg nak pegi ke ari tu? saya tak penah pegi lagi, kalau ada sesape yg nak pegi, cun gak at least ade la org yg penah pegi. kalau boleh nak mancing belah2 pantai berpasir tu, bleh pasang khemah dan membuta :D

shafiq
18th August 2011, 10:07 AM
pernah aku komplot kat situ....mule yang kenalkan aku ngn tempat tu biras aku.....mmg port yang menarik tempat yang nyaman sesuai la tuk bawak keluarga :ymhug: ...tempat ni jauh ke dalam sgt masuk melalui kampung pe pn aku x ingt...yang jadi cerita skang ni aku selalu la dengan dan gambo-gambo yang dorg pamerkan kat resort tu byk ikan yang best-best seperti siakap,pari,senangin,haruan tasik dan byk lagi la sebulan aku cube komplot kat situ tp hasilnya x same cam yang di perkatekan oleh org yang selalu memancing kat situ....aku pelik segala ilmu laut yang di perturunkan pada aku da aku gunakan tp masih same.... :( segal ilmu yang aku guna termasuk la baca pasang surut air,arah angin,dan umpan....di sebabkan bosan aku lupekan terus memancing laut.....klo ada otai-otai yang teror mancing laut mai la sembang hal ni ngn saya mana la th kot ada ilmu-ilmu memancing yang lom saya habis menuntut dari arwah atuk saya dl....mungkin otai-otai kat sini ada yang arif tentang kawasan laut di port klang yang kena saya pelajari....... :D

we want gambo..... we want gambo........

leadhunters
18th August 2011, 10:41 AM
sib baek la puasa, idak gua ngomplot sekali gak....hmmm....tak dapat gak ladung sauh Fishtron tak siap lagi....

TSM876
18th August 2011, 10:52 AM
puasa tetap puasa :) mancing malam, bungkus bekalan siap2 utk sahur, esok paginya dlm 9-10am balik la :) jom jom jom!

FISHTRON
18th August 2011, 05:08 PM
7 kaki boleh, cuma tak jauh la baling cam fishtron, mana tahu fishtron nak turun ilmu, rugi tak dapat.
Alamak!...mane lak kwn baling jauh tuan.... takleh lawan otai LEADHUNTER ngan KONOHAWIRA lagi..takat 50~60 meter tu buleh ler...

TSM876
19th August 2011, 12:09 PM
nak tanya, kalau nak mancing belah pasir pantai bukan kat belah batu˛ & jeti tu masok ikot angler's resort gak ke? ikut baca˛ dalam google, RM5/rod btol ke? kalau nak mancing around 10pm ke atas still bukak ke tempat tu?

nik.putrajaya
19th August 2011, 02:05 PM
nak tanya, kalau nak mancing belah pasir pantai bukan kat belah batu˛ & jeti tu masok ikot angler's resort gak ke? ikut baca˛ dalam google, RM5/rod btol ke? kalau nak mancing around 10pm ke atas still bukak ke tempat tu?
setahu ambe,kalau kt belah pasir tu gelap gelite tuan...kalau belah angler resort tu ada lampu...tpt tu 24jam open...sebaiknye belah batu tuan...kt situ ramai yg dapat mega2...tp ikut nasib lah...tp byr rm5 tu puashati...kemudahan semua ada tandas...surau...tpt mandi...tpt rehat...keputusan d tgn tuan..

TSM876
19th August 2011, 02:42 PM
ok kalau tuan hamba nik.putrajaya kata mcmtu, I follow :D sebab niat dihatinya nak pacak khemah 1, agak˛ nak lelap bleh baring˛ jap. kalau atas batu tu mcmana nak baring kan :P

ade sesape ke sana mlm kang?

nik.putrajaya
19th August 2011, 03:40 PM
ok kalau tuan hamba nik.putrajaya kata mcmtu, I follow :D sebab niat dihatinya nak pacak khemah 1, agak˛ nak lelap bleh baring˛ jap. kalau atas batu tu mcmana nak baring kan :P

ade sesape ke sana mlm kang?

hihihi atas batu tu paham2 le...pandai2 le survive...dh ada org pacak kemah atas batu tu..tp tak tau lak mcm mn dio tido....kalu g ramai,leh ajak sembang sampai pagi...huhuhuhuhuhu bakar sarang telur pasang 20 penjuru....tak gitu otai2...

TSM876
19th August 2011, 03:43 PM
mmg niat tu nak lepak mancing smpi kol 10am, tapi kalau terik kat laut tu tak bleh tahan smpi menggugat kekuatan nak puasa esoknya,saya grak je la :D kalau ada sesapa nak mancing sana mlm kang, bleh la call/sms saya 012 6886 434 TAUFIQ. pandai takde la, terus terang cakap ni baru 2x mancing air masin :P

mesen murah
19th August 2011, 05:05 PM
mmg niat tu nak lepak mancing smpi kol 10am, tapi kalau terik kat laut tu tak bleh tahan smpi menggugat kekuatan nak puasa esoknya,saya grak je la :D kalau ada sesapa nak mancing sana mlm kang, bleh la call/sms saya 012 6886 434 TAUFIQ. pandai takde la, terus terang cakap ni baru 2x mancing air masin :P

selamat berjuang tuan... hajat dihati ingin sekali berkomplot tp apokan dayo mlm ni kono kojo.... hahahaha...
klo ado joki esok den trun klang... hehehe

TSM876
19th August 2011, 05:33 PM
Hehe takpe,keje tu carik rejeki gak :) dulukan mana yg penting. Nak tanya lagi 1 condition jln masih jln tanah ke dah berturap? Kalau condition tak cantek kena bwk kete tinggi la:p

konohawira
19th August 2011, 08:54 PM
Hehe takpe,keje tu carik rejeki gak :) dulukan mana yg penting. Nak tanya lagi 1 condition jln masih jln tanah ke dah berturap? Kalau condition tak cantek kena bwk kete tinggi la:p
jln separuh je bturap.Sparuh lagi masin jln bpasir.tapi jln bpasir tuh dah di timbus...maknanya dah jadi rata.kete pon dah sng nak melaluinya.

TSM876
21st August 2011, 10:41 AM
Misi Jumaat malam sabtu lepas dpt dilaksanakan dgn jaya dan tak jayanya :D apa yg jayanya, kitorg berjaya sampai ke tmpt tu hasil dari bantuan GPS, kalau takda GPS ni confirm˛ tak sampai la. tu siap sesat lagi, kebetulan plak ada 3 bijik kete yang sesat nak ke angler's resort & sangkut kat pasir. 3 bijik kete tu da patah semangat da, lepas tlg diorg, saya troskan carik jugak tmpt tu, tapi diorg yg 3 bijik kete tadi taktau la ke mana, balik kot.

yg tak jayanya, kitorg tak berjaya bawak naik ikan˛ besar cuma dpt naik gelama 4 ekor, semilang seko n belut seko :P hehehe

tempat yg best, mancing dari kol 1am smpi kol 1pm esoknya, siap mancing sambil tido, tido sambil mancing atas jeti :D

bdboy76
21st August 2011, 11:05 AM
kasi tepek gambor tuan......

TSM876
21st August 2011, 02:16 PM
ala gelama besar2 tapak tangan anak sethn pun nak kene tepek ke? :P buat malu diri sendiri je hehehe

bdboy76
21st August 2011, 04:20 PM
tok ngulu dpt besor ibu jari kaki pun beliau post....apa ada hal...hehehe

konohawira
22nd August 2011, 09:50 PM
lepaih raye akan ada 1 trip ke pulau ketam.Tarikh akan kawan ejas kendian.Ade sesapa yg berminat ker?

nik.putrajaya
22nd August 2011, 11:45 PM
lepaih raye akan ada 1 trip ke pulau ketam.Tarikh akan kawan ejas kendian.Ade sesapa yg berminat ker?

tuan...tepek harga...tarikh..masa....jgn tunggu lama2...nnti dapat pakinson sapa maujawab....

mesen murah
23rd August 2011, 01:05 AM
err tuan konoha...
mcm menarik trip ke pulau ketam tu... naik bot @ menebing je?
anggaran kos brp n target ikan ape ye...?
trima kasih...
selamat menyambut hari raya yg bakal tiba... maaf zahir n batin kpd semua....

AlongAJIP
23rd August 2011, 08:20 AM
gelama , tetanda kot? best tu!

konohawira
23rd August 2011, 05:10 PM
kos lam RM350...termasuk umpan sotong dan udang idup.
nak pegi siang bleh...mlm pon bleh...
main area pulau ketam
spesis ikan???.....apa yg naik tu le yg dpt...
ini trip suke2...bukan jenis meathunter...kiranye tak dapat ikan pon tade hal..

nik.putrajaya
23rd August 2011, 10:18 PM
kos lam RM350...termasuk umpan sotong dan udang idup.
nak pegi siang bleh...mlm pon bleh...
main area pulau ketam
spesis ikan???.....apa yg naik tu le yg dpt...
ini trip suke2...bukan jenis meathunter...kiranye tak dapat ikan pon tade hal..
terbaik...lepas raya keputusan...tgk bajet mcm mn

mesen murah
24th August 2011, 12:34 AM
terbaik...lepas raya keputusan...tgk bajet mcm mn

errr saya pon sama la...
poket dkt nak kempis dahni... hehehe :D

rudy
24th August 2011, 09:15 AM
kos lam RM350...termasuk umpan sotong dan udang idup.
nak pegi siang bleh...mlm pon bleh...
main area pulau ketam
spesis ikan???.....apa yg naik tu le yg dpt...
ini trip suke2...bukan jenis meathunter...kiranye tak dapat ikan pon tade hal..

kalau ada fishfinder, takyah susah2 cari port.
lepak je depan benteng pasir laluan kapal tuh...
kalu ada rezeki, ikan merah banyak lalu situ :)
area keliling pulau ketam banyak 'reba', so bawak batu byk sket kalau kesitu

nik.putrajaya
24th August 2011, 01:24 PM
kalau ada fishfinder, takyah susah2 cari port.
lepak je depan benteng pasir laluan kapal tuh...
kalu ada rezeki, ikan merah banyak lalu situ :)
area keliling pulau ketam banyak 'reba', so bawak batu byk sket kalau kesitu

ada port ke...

nik.putrajaya
7th September 2011, 01:12 PM
hari sabtu,mlm ahad ni...nampak air pasang besar hampir 5 meter....jom le pantai acheh...bawak sekut raye sekali...

konohawira
8th September 2011, 09:55 PM
tengah dok pikir la nih.....

Toyon
15th September 2011, 10:51 AM
nak g laut ong-bak bergelora... nk naik bukit takut jumpe kepala... musim tengkujuh nie lopak plak dah penuh air psl katak dok nyanyi... brape mite ler water tide mggu nie...

konohawira
15th September 2011, 05:59 PM
nak g laut ong-bak bergelora... nk naik bukit takut jumpe kepala... musim tengkujuh nie lopak plak dah penuh air psl katak dok nyanyi... brape mite ler water tide mggu nie...
tak payah nak besajak2 sabtu nie turun je anglers resort layan pari.Air besar ujung minggu nih.

Toyon
16th September 2011, 01:41 AM
waktu jam brape terbaik nk diejaskn tuh tuan konoha... soton sekor dah order klau x cukup ble tambah lg... kehkehkeh...

konohawira
16th September 2011, 09:01 AM
waktu jam brape terbaik nk diejaskn tuh tuan konoha... soton sekor dah order klau x cukup ble tambah lg... kehkehkeh...
air mula surut 8.25 mlm.time nih dah mula sedap layan...sekoq je sutun?mane cukup...paling kurang pon tuk 1 mlm kena stenbai 2 ekoq.lam 8 mlm sok aku dah sampei sana.mgkin jugak awal sket.moh le skali.

Toyon
28th September 2011, 11:06 AM
per citer di angler resort?
ade yg menarik tertarik....

konohawira
9th October 2011, 09:41 PM
per citer di angler resort?
ade yg menarik tertarik....
sori lmbt update.laptop bru kena kidnap ngan jembalang.apa pon tade...layan kat tanjung dpt gak gt seko

Toyon
20th October 2011, 10:57 AM
Bro konoha mane nk dpt soton... hari tu da tekena last2 minit xde plak... sabtu????

konohawira
20th October 2011, 09:59 PM
Sabtu lps naik seko 11 kelo.sabtu ni trn lagi rasanya.

Toyon
21st October 2011, 11:32 AM
hehehe... mcm nk pollow jer... kul brape tuh... ato sms taip "FOLLOW?" kat 016-3419076

abimrock13
28th October 2011, 08:15 PM
bro konoha, yang belampu kalimantang kat tanjung tu, geng2 tuan ke? saye nak foolo sekali ah. tak penah try situ. kat jeti plak bebaru ni ade kasar2 x?

konohawira
1st November 2011, 09:01 AM
bro konoha, yang belampu kalimantang kat tanjung tu, geng2 tuan ke? saye nak foolo sekali ah. tak penah try situ. kat jeti plak bebaru ni ade kasar2 x?
biasanya trn be 2 je ngan kwn.klu nmpk tu singgah2 la.hampir setiap mggu kitaorg ada kat sana.meh le trn skali.

konohawira
1st November 2011, 09:04 AM
Bro toyon klu rase2 nak join skali sms je "nak polow" dan hantar ke 0123801746...kui3

abimrock13
1st November 2011, 10:46 PM
best, kawan sep nombo.

FISHTRON
29th January 2012, 09:15 PM
skali kumpau daa smalam...

bdboy76
29th January 2012, 09:47 PM
indahnya kumpau
larikkkkkkkkkkkkkkkkkk

mesen murah
31st January 2012, 11:37 AM
lama x dgr post dr topic ni.... hehee

konohawira
3rd February 2012, 08:05 PM
assalamualaikum semua
Selaku pemancing tetap kat kawasan anglers resort....kawan nak bg tau yg tempat ni dah kurang menyengat.Pari dah 3 bulan kawan tak dapat naikkan.
dah bleh masuk tahap dewa kumpau kayangan rasanya bila tiap kali turun sana tiada apa yg dapat dicungkil hatta seekor ketuka pon...
Jadi kpd kengkawan yg nak pegi kesana tuh harap dpt terima kenyataan bahawa ......"kumpau itu memang indah"

awanbadai
4th February 2012, 12:28 AM
Salam,

Memang boleh tahan tahap kumpaunya. 30 januari lepas ada gak kesana, 6 hb r.awal. Air ok, tapi ... ikan kurang makan hatta yang cenonet pun. Nak dekat kul 10 malam air mula start nak surut lepas habis pasang penuh, ada la geng yang bawa naik senangin, saiz agak sedang-kecik, dlm 400g cam tu.

J3me
8th February 2012, 02:01 PM
kawe tetap syak dermaga kapal tuh yg jadi punca ikan2 tak masuk sgt dah kawasan nih..(walaupun sebenarnya kawe mempunyai badi kumpau tinggalan bdboy76)

gelama serdang
8th February 2012, 02:12 PM
Rasanya memang tu puncanya..Air pun da jadi gile kat are pokok ketapang tu,aritu kawan g sana,air kejap ke kiri,kejap ke kanan.. Udah nya,malas nak betapa kat sane dah..Da jumpa port baru tuk pertapaan.. Layan pulau pulak,kos pun lebeh sikit je dari ke pantai aceh..

konohawira
8th February 2012, 06:42 PM
cuti yg lepas kawan terjah melaka semata2 nak naikkan pari.Tapi apakan daya....bangau jugakkkkkk....

awanbadai
8th February 2012, 08:43 PM
Rasanya memang tu puncanya..Air pun da jadi gile kat are pokok ketapang tu,aritu kawan g sana,air kejap ke kiri,kejap ke kanan.. Udah nya,malas nak betapa kat sane dah..Da jumpa port baru tuk pertapaan.. Layan pulau pulak,kos pun lebeh sikit je dari ke pantai aceh..

Macam menarik je GS ... pulau ketam ke?

bdboy76
8th February 2012, 09:28 PM
kawe tetap syak dermaga kapal tuh yg jadi punca ikan2 tak masuk sgt dah kawasan nih..(walaupun sebenarnya kawe mempunyai badi kumpau tinggalan bdboy76)

hahahaha.....aik xilang2 lagi ker....mat nabil pun dah ilang badi kumpau tu....kih kih kih

dealova
9th February 2012, 05:10 AM
banyak pencemaran

gelama serdang
9th February 2012, 10:18 AM
Macam menarik je GS ... pulau ketam ke?

Tak lah,1 lokasi kat n9..Tambang bot rm30 pegi balik.. Pulau ketam ngan pulau indah banyak agas,ni port agas agak kurang..nyamuk pun tak berapa nak ade..

gelama serdang
9th February 2012, 10:20 AM
cuti yg lepas kawan terjah melaka semata2 nak naikkan pari.Tapi apakan daya....bangau jugakkkkkk....

Layan kat mana,aku selalu bila balik kg,layan kat pantai 1 malaysia jer,kekadang leh senangin 2-3 eko,tapi nak anak bolos pakai pelampung lah..

awanbadai
9th February 2012, 11:34 AM
Cantik la tu GS, kawan kalau balik kg KDN, gi layan kat rakit kg. Perigi Acheh, ada sekali tu tali utama 50lb keluar tak berenti ....drag dah 90% masih kuar gak, dah nak abis tali dalam gelendung, ..... tusssss .... adohai .... kalau menatang tu pari .... ntah besar mana agaknya. Cite ikan terlepas ni syokkk .... macam besau bagak gilos. hahahaha ....
Anyway ... rekod kawan kat AR ni takat Pecah Periuk ....lebar tapak tangan .... itu pun pakai apollo.

J3me
9th February 2012, 03:38 PM
ari tu kawe gi dpat sekor species yg lama tak jumpa kat kaw nih..gerut..tu pun kecit je..lebar tapak tangan je

konohawira
9th February 2012, 03:49 PM
Tak lah,1 lokasi kat n9..Tambang bot rm30 pegi balik.. Pulau ketam ngan pulau indah banyak agas,ni port agas agak kurang..nyamuk pun tak berapa nak ade..

sah pulau judi....keh3...akan di terjah sikit masa lagi

konohawira
9th February 2012, 03:51 PM
ari tu kawe gi dpat sekor species yg lama tak jumpa kat kaw nih..gerut..tu pun kecit je..lebar tapak tangan je

masa tu tuan ngan family kan?mancen dr jeti...btol tak?
waktu yg sama ada 5 geng lubuk kat port ketapang tuh.

J3me
9th February 2012, 03:53 PM
masa kawe dpt tu..kawe berdua ngan kdn je..
kalu ngan family sblm tu..tapi kumpau je...kdn je dpt semilang celah batu..

gelama serdang
9th February 2012, 04:27 PM
sah pulau judi....keh3...akan di terjah sikit masa lagi

Hahaha..nanti nak turun rojer la..lej joint skali..

konohawira
9th February 2012, 06:16 PM
Hahaha..nanti nak turun rojer la..lej joint skali..

balik dr melaka tu ader kenal ngan sorang pakcik nih.dia bgtau satu group tu turun dapat 13 ekor pari dlm 1 mlm.Tapi katanya yg paling besar 5 kilo.
pakcik nie plak rod dia patah sbb layan pari 50 kilo.betul ke tak citer nie aku pon tak pasti....tapi geram jugakla bila pakcik nie cerita bersungguh2.
Kena turun gak nie.....mana bleh tahan

zach daniel
9th February 2012, 06:40 PM
salam abg kono...
waktu sesuai mancing kat anglers ni time air besau ke???
umpan sotong kurita n udang hidup yg terbaik ke...
maaf bertanya baru nk blaja mancing...
walaupun org klg tp x pnh g angler resort ni

zach daniel
9th February 2012, 06:41 PM
balik dr melaka tu ader kenal ngan sorang pakcik nih.dia bgtau satu group tu turun dapat 13 ekor pari dlm 1 mlm.Tapi katanya yg paling besar 5 kilo.
pakcik nie plak rod dia patah sbb layan pari 50 kilo.betul ke tak citer nie aku pon tak pasti....tapi geram jugakla bila pakcik nie cerita bersungguh2.
Kena turun gak nie.....mana bleh tahan


melaka mancing kat mane tu?50kelo..naik ke ikan tu hahaha

gelama serdang
9th February 2012, 07:20 PM
Kalau tengok lokasi memang cam port pari,pasal bebolos pun ramai kat area situ.. Aritu strike sekali je,lansung takleh kontrol,udahnya membawa ke karang,sampai main line putus begesek batu karang.. Peripitan harus berlansung,tapi tak tau lagi bile,tapi kalau ko nak g serang leh la rojer...mana tau leh nyelit sorang..

konohawira
10th February 2012, 03:57 PM
salam abg kono...
waktu sesuai mancing kat anglers ni time air besau ke???
umpan sotong kurita n udang hidup yg terbaik ke...
maaf bertanya baru nk blaja mancing...
walaupun org klg tp x pnh g angler resort ni

kawan slalu trn ngendap pari anglers time air besar.Umpan yg slalu kawan guna sotong kurita je...udanh tu bleh la guna gak tapi ikan2 kecik slalu kacau.

konohawira
10th February 2012, 03:58 PM
Kalau tengok lokasi memang cam port pari,pasal bebolos pun ramai kat area situ.. Aritu strike sekali je,lansung takleh kontrol,udahnya membawa ke karang,sampai main line putus begesek batu karang.. Peripitan harus berlansung,tapi tak tau lagi bile,tapi kalau ko nak g serang leh la rojer...mana tau leh nyelit sorang..

wokey....lagi ramai lagi best.Bleh wat tournament skali.

gelama serdang
10th February 2012, 04:45 PM
wokey....lagi ramai lagi best.Bleh wat tournament skali.

Kat pulau tu tak sesuai ramai2. 5-6 orang pun da cukup.. Pasal Kawasan lapangnya tak cukup besar.. Bile air pasang leh pacak dalam 10 btag rod../Time surut baru leh letak lebih.. Pasal kawasan berpasir sikit sangat.. Aritu kitaorang g be 5 je pun da sesak nak baling,sorang pakai 2 btg.. Tapi kalau layan kat pulau sebelahnya,pulau asam kalau bawak doploh orang pun buleh,sebab ade jeti khas memancing dan siap bumbung..

konohawira
12th February 2012, 01:58 PM
yg sebelah lg tu ader kawasan belumpur ye tak?
situ pon bleh layan...janji ada air.Pari ader gak area ni